Emberölésként kezelik Michael Jackson halálát

A popsztár orvosa, Conrad Murray a fő gyanúsított, aki a végzetes fájdalomcsillapítót beadta.

A Jackson család már a popsztár halála napján felvetette Murray felelősségének kérdését, írja a TMZ. Arról beszéltek, hogy alapvető kérdések megválaszolatlanul maradtak, és ezek egyértelmű kapcsolatban vannak Murray Jacko utolsó óráiban játszott szerepével.

A feltételezések szerint Murray adta a végzetes fájdalomcsillapító injekciót a sztárnak, amelytől leállt a szíve. Conrad Murray állítólag az élettelen Jackót az ágyában kezdte újraéleszteni, holott alapvető szabály, hogy kemény helyre kell fektetni ilyenkor a beteget. Szakértők szerint érthetetlen, hogy egy tapasztalt kardiológus hogyan ejthetett ekkora hibát.

Murray egyébként a popsztár halála előtt 11 nappal lett Jackson orvosa, és az AEG Live koncertszervező fizette. Ez a cég találta ki, hogy az énekes a londoni O2 Arénában lépjen újra közönség elé, ötven alkalommal. Jackson családja függetlenül a nyomozástól több millió dolláros pert akar indítani a kardiológus ellen. Murray ügyvédje már többször közölte azt, hogy kliense tisztázni fogja magát.

A TMZ szerdán több forrásra hivatkozva írta azt, hogy a rendőrség szerint számos jel mutat arra, Jackson halálát a Propofol nevű szer okozta. Ezek a források azt is közölték, hogy az 51 éves Murray-re irányulnak a bizonyítékok, és Jackson bérelt otthonában - ahol meghalt - találtak Propofolt. Ezt a szert altatáshoz használják a kórházakban, de csak képzett aneszteziológus adhatja be, szigorú ellenőrzés mellett, ami az altatás idejére is vonatkozik

A TMZ azután közölte információját Murray-ről, hogy beidézte keddre a Los Angeles-i halottkémi hivatal Arnold Kleint, Jackson bőrgyógyászát.