A Harry Potter írója a Simpson családban tűnik fel

BBC
2003.02.27. 12:12
J. K. Rowlingot, akinek könyveit milliók vásárolják az egész világon, most új szerepkörben láthatjuk: az írónő a Simpson család című rajzfilmben tűnik fel.
"J. K. Rowling, Harry Potter alkotója a Simpson családban készül egy epizódszerepet eljátszani. A varázslatot az írónő saját maga megformálásával fogja a rajzfilmsorozatba csempészni. Bizton állíthatom, nagyon hatásos lesz.", nyilatkozta Rowling szóvivője a Reuters-nak.

Az epizódban a sörvedelő Homér Simpson és családja Angliába utaznak, hogy találkozzanak azzal a nővel, akivel a nagyapának viszonya volt még a háború idején. Így futnak össze egy könyvesbolt előtt J. K. Rowlinggal, árulta el Don Payne, a Simpson család producere.

Az epizódban a Gyűrűk ura egyik szereplóje, Sir Ian McKellen is feltűnik: Simpsonék színházba mennek, ahol a színész Macbeth alakítását akarják megnézni, de a jólismert színházi babona ellenére kimondják hangosan a darab nevét. Így aztán persze minden balaul üt ki az előadáson.

Rowling olyan nagy nevű művészekhez csatlakozik, mint Paul McCartney, Dustin Hoffman, akik már kölcsönözték hangjukat a rajzfilsorozatnak.