Michael Gambon lesz Harry Potter professzora

BBC
2003.02.24. 14:39

Végleg eldőlt, hogy Michael Gambon fogja játszani Dumbledore professzort a Harry Potter széria harmadik részében. Az agg professzor szerepére azóta keresik a megfelelő színészt, hogy az első két részben őt játszó Richard Harris tavaly 74 éves korában hosszú betegség után elhunyt.

A 62 éves Gambon az egyik legkeresettebb angol színész, aki az utóbbi három évben mindig hazavihetett valamilyen díjat a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia Bafta-díjkiosztóján. Legismertebb filmjei a bennfentes, vagy a tavalyelőtt Oscart nyert Gosford Park.

A szerepre már több színészt is kiszemeltek, de most már biztos, hogy Gambot marad Dumbledore, hiszen a Harry Potter és az askabani fogoly forgatását ma már el is kezdték egy angliai stúdióban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla