Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Sir Elton 360 kilowatt hangerővel

2003.06.21. 12:09
Éjjel megérkezett Elton John Budapestre, az énekes vasárnap este a Felvonulási téren lép fel.
A Blikk információi szerint a Royal Szálló elnöki lakosztályában szállásolták el Eltont, akit saját sofőrje, bérelt Mercedesen szállítja majd mindenhova a hétvége alatt.

No smoking

Elton John szombat délután bukaresti fellépésére indul, ahonnan még az éjjeli órákban visszatér Budapestre. Vasárnap hat és hét óra között érkezik a Felvonulási térre, a színpad mögött felállított öltözőkomplexumba. A tervek szerint hat óra után Charlie kezd zenélni, Elton kilenc körül léphet színpadra. A helyszínre motoros rendőrök vezetik fel, a sztár a koncert előttre ásványvizet, rengeteg jeget és nyugalmat kért. Az öltözőül szolgáló lakókonténereknek még a környékén is megtiltotta a dohányzást. Az énekes és zenekara hermetikusan elzárt kis birodalomban készül a koncertre, az első fellépő, Charlie a színpad másik oldalán kap öltözőt.

Elton zongoráját vasárnap hajnalban, különrepülővel hozzák Magyarországra. A hang- és fénytechnikáért az ismert zenész, Freinreisz Károly a felelős, aki a bulvárlapnak elmondta, a berendezések egy része Angliából érkezik, és ezt egészítik ki az Omega együttes technikájával.

Ami a kormánynak nem
Mint ismeretes, tavaly augusztus 20-ára a kormány szerette volna meghívni Elton Johnt egy ingyenes koncertre. A sztár azonban tetemes előleget kért, a kormány viszont nem akart közpénzt áldozni a 200 milliós gázsi rendezéséért. Az ünnepségeket rendező Multimédia Concerts Kft.-nek nem sikerült megegyeznie a pénz ütemezéséről a lovaggal, ezért akkor elmaradt a nagyszabású koncert. A Westelnek az idén sikerült megállapodnia Eltonnal, arról azonban, hogy a sztár a hagyományos kapcsolat napi koncerten mennyiért lép fel, nincsenek információk.

360 kilowatt

A várhatóan nagy tömeget vonzó koncert miatt megerősítették a hangtechnikát, egészen az Ajtósi Dürer sorig hallatszik Elton hangja, 360 kilowatt hangerővel.

A zenésznek a körúti Royal Szálló elnöki lakosztályát szemelték ki lakhelyül. Az ötszobás apartman valóban fejedelmi kényelmet biztosít, a lakosztály 240 négyzetméterén két hálószoba, egy nappali, egy dolgozószoba, egy kisebb tárgyaló, két fürdőszoba, két mellékhelyiség és egy tökéletesen felszerelt konyha kapott helyet. A szobák berendezésére a bézs, a bordó és a barna különböző árnyalatai a jellemzők, a pihenésről a puha kanapék, fotelok és a két hatalmas franciaágy gondoskodik.

Érzékeny idegzet

Mint a Népszabadság írja a Reginald Kenneth Dwight, a Királyi Légierő egykori trombitásának fia már négyévesen zongorázott, és tizenegy éves korában heti egy napra ösztöndíjat kapott a Zeneművészeti Főiskolára. Elton hat évvel később, diplomája megszerzése előtt félbeszakította tanulmányait. 1966 fordulópontot jelentett Elton számára. Ebben az évben ismerkedett meg Bernard Taupin szövegíróval, és változtatta meg a nevét Elton Johnra. Új keresztnevét a Bluesology szaxofonosától, Elton Deantől, vezetéknevét "Long" John Baldrytól kölcsönözte.

Az érzékeny idegzetű Elton John nehezen dolgozta fel magában a közönség rajongását. A felé áradó állandó figyelem, a siker, az elvárások elviseléséhez egyre több alkoholra és kábítószerre lett szüksége. Önpusztító életmódjának egyik oka volt szexuális orientációjának talán saját magának sem bevallott bizonytalansága is.

Szexuális orientáció

Még 1976-ban egy, a Rolling Stone magazinnak adott interjúban biszexuálisnak nevezte magát, majd 1984-ben, mindenkit meghökkentő váratlansággal feleségül vette Renate Blauel hangmérnököt, hogy azután négy évvel később elváljon, és csak ezt követően ismerje be, a valóságban már házasságkötése előtt tisztában volt homoszexualitásával.

1988-ban első ízben árverezte el a Sotheby's aukciósház szervezésében korábbi fellépésein viselt anakronisztikus színházi jelmezeit, parókáit, ereklyéit, szinte betegesen könnyelmű vásárlókörútjain összeszedett antikvitásait és lenyűgöző lemezkollekcióját. Eltont 1997-ben lovaggá ütötték. Leküzdötte szenvedélybetegségeit, kigyógyult a hízásra való hajlama ellen kifejlesztett bulimiából is, kopaszságát költséges hajbeültetéssel orvosolta. Kiegyensúlyozottságának egyik magyarázata, hogy a nála tizenöt évvel fiatalabb David Furnish, kanadai filmproducer és rendező személyében megtalálta az igazit, tíz éve élnek együtt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.