Kegyeleti okokból nem lesz tűzijáték a Parádén

2006.08.22. 13:40
Változtatnak a Budapest Parádé programján a szervezők, mert úgy látják, hogy az utóbbi időben már nem az eredeti szándékokat tükrözte a rendezvény. Így nemcsak kamionok és elektronikus zene, de például rockszínpad, karneváli elemek és görkorcsolyásfelvonulás is lesz szombaton.

Nem tartanak attól az Új Budapest Parádé szervezői, hogy a tűzijátékon történt tragédia miatt kevesebben mennének el a szombati tömegrendezvényre, közölte az Index kérdésére Lobenwein Norbert, a Parádé főszervezője az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Bár a Parádé látogatott rendezvény, de nagy előnye a Duna-parti eseményekkel szemben, hogy nagyobb területen oszlanak el az emberek, és több a menekülési útvonal, mondta Lobenwein Norbert.

Arra is odafigyelnek, hogy a tömeg közlekedése minél zavartalanabb legyen. A BRFK-val és az ötszáz fővel biztosító In-Kallal is egyeztettek ezügyben, tette hozzá. Az este tízre tervezett, hagyományosan megrendezett tűzijáték azonban kegyeleti okokból elmarad, mondta a főszervező. Hétvégére egyébként változékony idő várható, főként napos, de záporokra is számítani lehet. A szervezők félmillió embert várnak a programokra.


A 2005-ös Parádé

A minőség fontosabb

Az Új Budapest Parádé attól új, hogy idén megpróbálnak visszatérni a rendezvény eredeti célkitűzéseihez, mondta Lobenwein Norbert, mert az utóbbi években "már nem pont arról szólt" a dolog, mint amit ők annak idején kitaláltak. Így idén a programokon lesz a legnagyobb hangsúly, nem pusztán azon, hogy sokan összejöjjenek szórakozni. Idén, a korábbiakkal ellentétben beleszólnak a kamionok programjába, hogy "kulturális szórakoztató expóvá" válhasson a rendezvény.

Idén így nem csak kamionok lesznek, de szerveznek görkorcsolyás felvonulást is (ez délben indul az újpesti rakpartról), karneváli látványosságok kezdődnek két órától (zászlódobálók, óriásbábok, gólyalábasok és dobcsoportok), illetve délután négytől a Felvonulási téren színpadokon is lesznek műsorok. Érdekesség, hogy idén kifejezetten rockszínpad is lesz, a Budapestrockandroll szervezőcsapat zenekaraival, de fellép a Belga és a Neo is.

Kevesebb kamion indul idén, a "minőség fontosabb, mint a mennyiség", mondta Lobenwein Norbert. A kamionokra és az afterpartyra idén ennek jegyében minden eddiginél több nemzetközi sztárt szerződtettek, fellép a Népstadionkertben például Jeff Mills, DJ Rush, LTJ Bukem, Da Hool vagy Robbie Rivera.

A rendezvény arcának Till Attilát kérték fel a szervezők, mint az általuk újonnan megcélzott közönség számára elfogadott és kedvelt személyiséget.