Árpád
-1 °C
9 °C

Jennifer Aniston félmillió dollárt kapott egy meztelen képért

2003.11.21. 15:17
A lesifotós még 1999-ben kapta le a hátsó kertben monokiniző sztárt, most viszont 550 ezer dolláros kártérítést kellett fizetnie tettéért.
A Jóbarátok Rachelje, Jennifer Aniston 550 ezer dolláros, azaz körülbelül 120 millió forintos kártérítést kapott attól a fotóstól, aki még 1999 februárjában titokban topless fotókat készített az éppen egy szál bugyiban napfürdőző színésznőről. A neves paparazzo, Francois Navarre peren kívüli egyezséget kötött a harmincnégy éves sztárral, miután Aniston tavaly már megállapodásra jutott a képeit közlő magazinok, így a Celebrity Skin, és a High Society című amerikai bulvárlapok, és a Man's World és a Crescent kiadók ellen indított polgárjogi perben.

#alt# Aniston annak ellenére több százezer dollárt kapot a kiadóktól, hogy a A Los Angeles-i bíróság tavaly formai okokra hivatkozva elutasította a keresetet. Jennifer Aniston akkor azzal érvelt, hogy a magazinok megsértették személyiségi jogait, és beleegyezése nélkül profitáltak a fényképéből, a alpok viszont azzal védekeztek, hogy csak külföldön már megjelent fotókat közöltek újból.

A fotós négy évvel ezelőtt készítette a per tárgyát képező képeket a malibui háza hátsó kertjében napozó színésznőről, a villát körülvevő négy méteres fal tetejéről. Aniston azért elégedett meg az alig több mint fél millió dolláros kártérítéssel, mert Navarre jogászai meggyőzték, hogy ismerje el: nem a fotós mászott fel a ház falára, és nem ő készítette a felvételeket, csak a fotók eladásában működött közre.

Aniston ügyvédei viszont elérték, hogy Navarre a kártérítés megfizetése mellett nyilvánosan elnézést is kért a színésznőtől, és elismerte, hogy ő juttatta el a képeket egy olasz ügynökhöz, aki később azokat eladta az Eva Tremilla című olasz bulvármagazinnak.

Navarre csak a kártérítés egy részét kénytelen saját zsebből kifizetni, mivel jogi felelősségbiztosítása értelmében az összeg több mint nyolcvan százalékát, 450 ezer dollárt biztosítótársága fedezi.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!