Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem perelhet a topless fotók miatt Jennifer Aniston

2002.07.02. 13:06
Formai okokra hivatkozva elutasította Jennifer Aniston keresetét egy kalifornai kerületi bíróság, melyben a színésznő két lapkiadót perelt volna be. A bulvárlapok topless paparazzoképeket közöltek Brad Pitt feleségéről.
Jennifer Aniston ábrázolás, cigarettával
A két férfimagazin-kiadó belegyezése nélkül közölt topless fotót Jennifer Anistonról, a Jóbarátok sorozatban Rachelt alakító színésznőről. A Brad Pitt feleségeként is ismert Aniston ezért úgy döntött: beperli a paparazzo-felvételt publikáló újságok tulajdonosait.

Az újságok egy 1999-ben készült fotót hoztak nyilvánosságra, amely melltartó nélkül, napozás közben ábrázolja a 33 éves színésznőt, a Jóbarátok (Friends) sztárját - írja az Ananova. A Man's World és a Crescent kiadók lapjaiban megjelent képet Aniston szerint egy lesifotós készítette, aki behatolt a szomszéd kertbe, majd megmászta a két és fél méteres falat.

A Los Angeles-i bíróság Jennifer Aniston keresetét formai okokra hivatkozva utasította el. Jennifer Aniston azzal érvelt, hogy a magazinok megsértették személyiségi jogait, és beleegyezése nélkül profitáltak a fényképéből. A képeket az alperesek lapjai közölték, miután azok megjelentek európai újságokban is. A követelt kártérítés összegét nem hozták nyilvánosságra.

A Man's World és a Crescent ügyvédje arra hivatkozik, hogy a fotó először az Egyesült Államokon kívül jelent meg, így az amerikai lapok szerinte az utánközlésért nem büntethetők.