Tekla
8 °C
20 °C

Topless fotóért perel Jennifer Aniston

2002.07.01. 15:19
Két férfimagazin-kiadó belegyezése nélkül közölt topless fotót Jennifer Anistonról, a Jóbarátok sorozatban Rachelt alakító színésznőről. A Brad Pitt feleségeként is ismert Aniston úgy döntött: beperli a paparazzo-felvételt publikáló újságok tulajdonosait.
Jennifer Aniston
Kedden hallgatja meg a Los Angeles-i bíróság Jennifer Aniston keresetét, amelyben kártérítést követel két lapkiadótól. Az újságok egy 1999-ben készült fotót hoztak nyilvánosságra, amely topless állapotban, napozás közben ábrázolja a 33 éves színésznőt, a Jóbarátok (Friends) sztárját - írja az Ananova. A Man's World és a Crescent kiadók lapjaiban megjelent képet Aniston szerint egy lesifotós készítette, aki behatolt a szomszéd kertbe, majd megmászta a két és fél méteres falat.

A fényképet az alperesek lapjai közölték, miután azok megjelentek európai újságokban is. Jennifer Aniston szerint a magazinok megsértették személyiségi jogait, és beleegyezése nélkül profitáltak a fényképéből. A követelt kártérítés összegét nem hozták nyilvánosságra.

A Man's World és a Crescent ügyvédje arra hivatkozik, hogy a fotó először az Egyesült Államokon kívül jelent meg, így az amerikai lapok szerinte az utánközlésért nem büntethetők.