Meghalt Dee Dee Ramone

2002.06.07. 13:22
Holtan találták hollywoodi otthonában az 50 éves Dee Dee Ramonet, a The Ramones punk banda basszusgitárosát és alapító tagját szerdán. Halálát vélhetően kábítószer-túladagolás okozta.
Dee Dee Ramone
A The Ramones együttes alapító tagjának holttestét felsége találta meg házuk konyhájában szerda este. Az eredeti nevén Douglas Glenn Colvin mellett fecskendőt, és egyéb kábítószer fogyasztásához szükséges tárgyakat is talált a rendőrség. Ramone szóvivője szerint valószínűleg véletlen túladagolás okozta halálát, de a drog fajtája még nem ismert. Az AP hírügynökség szerint a boncolást már elvégezték, de még további toxikológiai vizsgálatok vannak hátra. A három alapító tag közül az énekes Joey Ramone, született Jeffrey Hyman, rákban halt meg 2001 áprilisában.

Pörgős zenék

A The Ramones 1974-ben alakult New York Queens negyedében, és az idén került be a Rock and Roll Halhatatlanjainak Csarnokába. Az együttes nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a New York belvárosában szereplő bandáknak sokkal nagyobb közönsége legyen. A Ramones zúzós zenét nyomott, a számaik ritkán voltak három percnél hosszabbak. Első albumuk 1976-ban jelent meg. Leghíresebb dalaiknak a Sheena is a Punk Rocker-t, az I Wanna Be Sedated-t, Blitzkrieg Bop-ot, és a Rock 'n Roll High Schoolt tartják. Ez utóbbi klasszikus punkrock-opera. Hatásuk elképesztően nagy volt, 1976-os angliai turnéjuk nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a punk és a New Wave robbanásszerűen terjedjen az országban. A The Ramones 1996-ban játszott utoljára, utána feloszlottak.

A Ramone-ok

Dee Dee Ramone még 1989-ben hagyta ott a csapatot, helyére C.J. Ramone (Christopher John Ward) szerződött Dee Dee ezután egy ideig a rappel próbálkozott, utána egy punk bandával kísérletezett, később festőként is dolgozott. A másik ős tag Tommy Ramone (Tommy Erdelyi) aki egy ideig az együttes menedzsere is volt. Tommy Ramonet később Marky Ramone (Mark Bee) váltotta. Még később helyette Richie Ramone (Richard Beau) következett.