Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Letartóztatták R. Kellyt

2002.06.06. 17:06
Huszonegy rendbeli pedofília vádjával letartoztatták a slágerénekes Robert Kellyt Floridában, szerdán. A férfit egy a rendőrséghez eljuttatott videoszalag alapján vádolják. Élelmes videotékások már pult alól árulják a felvételeket.
Az ismert Grammy-díjas R&B (rhythm and blues) énekest azután tartoztatták le, hogy a rendőrség munkatársai, és több más személy felismerni vélte őt egy videofelvételen, ahol egy férfi egy kiskorú lánnyal szeretkezik. Egyes hírforrások szerint a lány Kelly egyik asszisztensének a gyermeke, bár ezt a lány és szülei is tagadják. A hatóságok szerint a felvételek 1997 februárja és novembere között készültek, a lány pedig 1984 szeptemberében született. Az Egyesült Államok több államában 18 év alattiak nem élhetnek nemi életet 18 év felettiekkel. Ezért a 33 éves énekest 21 rendbeli liliomtiprással vádolja Ilinois állam egyik esküdtszéke.

Tizenöt évet is kaphat

A chicagoi rendőrkapitány Terry Hillard azt állítja, hogy az FBI virginiai laboratóriumában szakértők megvizsgálták a szalagot, és eredetinek találták azt. A szalagot korábban a The Chicago Sun-Times nevű újsághoz juttatták el ismeretlenek az idén. Az újság továbbította a felvételt a rendőrséghez. Az ügyész szerint a felvételek Kelly lakásán készültek, és eddig több mint 50 szemtanú ismerte fel a zenészt a felvételeken. Illinois állam törvényei tiltják kiskorúak szereplését szexfilmekben, illetve ezek forgatását és terjesztését is. Ha Kellyt bűnösnek mondja ki a bíróság, akkor akár 15 éves börtönbüntetéssel és 100 ezer dolláros pénzbüntetésre számíthat.

Ártatlannak vallja magát

Robert Kelly ártatlannak vallja magát, és azt állítja, hogy nem ő szerepel a szalagon. Elmondta, hogy bízik hazája igazságszolgáltatásában, és örül neki, hogy bíróság előtt bizonyíthatja ártatlanságát. Ugyanakkor ügyvédje azt állítja, hogy a bebizonyítja, hogy a felvételeken szereplő lány nagykorú volt az aktus időpontjában. A zenészt már korábban is azzal vádolta két nő, hogy szexuális kapcsolatot folytatott velük, amikor még kiskorúak voltak. Ezek a vádak megbuktak, de hivatalos iratok bizonyítják, hogy Kelly akkor vette feleségül az azóta elhunyt Aaliyaht, amikor a lány még csak 15 éves volt.

Home-szex

A felvételek illegális VHS másolatai 10, DVD verziói pedig 15 dollárért kaphatóak több amerikai nagyvárosban. A rendőrség figyelmeztet, hogy ezek birtoklása már önmagában bűncselekménynek számít.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!