Fábry Anettkával uborkázik

2005.03.13. 11:18
Győzike csirkéket nevel, Ganxsta Zolee iszik, Soma libidózik. Együtt laknak a celebek, sőt Anettka és Fábry is csatlakozik hozzájuk nemsokára a belvárosi tetőtéri lakásba. A Viasat új, saját gyártású sorozatának, a SztárVárnak a főszereplői valójában csak a hírességek karikatúrái, a műsor március 28-tól minden nap megy az adón. Az Index a műsor producerét, Gát Györgyöt interjúvolta meg.
"A Viasat 3 mutatta meg nekem egy Oroszországban készített sorozatát, ami az ottani sajtó kedvenc bulvártémájáról, egy híres orosz énekesnőről és fiatalabb barátjáról szólt. Ez alapján találtam ki a SztárVárt - mesélte a kezdetekről Gát György, aki Trunkó Barnabással, Sinkó Péterrel és Litkai Gergellyel ötven tízperces rész történetét már megírta, és a sorozat március 28-án már el is indul. - Mi több szereplőt is vettünk a bulvárújságokból, hogy a velük történt aktuális eseményekről sorozatot készítsünk."

Szokásos celebek szokatlan fejjel


Gát György kalauzol a SztárVárban
Tekintse meg képeinket!
Amikor az Index a belvárosi tetőtéri lakásban zajló forgatáson járt, hat celeb fejét hordták a statiszták - Győzikéét, Dr Csernusét, Sebeők Jánosét, Kiszel Tündéét, Somáét és Ganxstáét -, hiszen mint már említettük, itt a főszerepet az emberi testeken imbolygó, celebekről készített bábfejek alakítják.

A figurák gazdájuk imidzsének legközhelyesebb, vagy ahogy a producer mondta "legjellemzőbb" vonásait képviselték. Győzike fejéhez zebracsíkos öltönyt viseltek, Sebeők Jánoséhoz kötött mellényt, Kiszel Tünde vastag szemöldökben mutogatta donatellás naptárát és Dr Csernusnak nemcsak a fején jelent meg a szokásos flegma arckifejezése, de a statisztája is azonosult vele annyira, hogy lazaságában majdnem lecsúszott a vörös pamlagról.

Csak Soma nagy feje alatt találtunk egy meglepően vékony testet. Gát ugyan nem értett egyet az Index Ganxstát érintő megjegyzésével, hogy a maszk inkább apjára, a komikus Zana Józsefre hasonlít, azért elárulta, nemsokára újabb hírességekkel bővül a kis csapat: Michelle Wild, Balázs, Anettka, Verebes István és Fábry Sándor is csatlakozik.

Ez nem Uborka

Hogy miben különbözik a SztárVár az Uborka politikai kabarésorozattól azon kívül, hogy köze nincs a politikához? "Ez inkább olyan szituációs komédia lesz, mint a Pasik, Jóbarátok, vagy a Rém rendes család" - magyarázta a producer.

Gát elmondása szerint a technika is megkülönbözteti a műsort: "Az Uborka szereplői kézre felhúzott bábok voltak, és derékig látszottak, míg a mi figuráink, a statisztáknak köszönhetően, teljes alakban élik az életüket. A fejeket Pohárnok Iván hollywoodi specialeffect mester tervezte."


Soma fejét joystickkal irányítják
Klikk a képre!

Ezután Soma fejét levették, hogy bemutassák a távirányítású arckifejezéseit: joystickkal a száját és szemét is tudják mozgatni a vezérlőből. A maszkok hangját majd olyan művészek, és humoristák kölcsönzik, mint Balázsovits Edit, Éles István, Beliczai Balázs és Bach Szilvia.

Nosztalgia-siker

Magyarország harmadik legnagyobb (de a két nagynál nagyságrenddel kisebb) kereskedelmi csatornájának az idei év legkiemelkedőbb heti nézettségét Gát nyolcvanas években készült "nosztalia-sorozatai" hozták. "Péppé bombázták annak idején a kritikusok a Lindát és az Angyalbőrbent, és ezek most nagysikerű, időtálló kultfilmekké váltak" - mondta erről.

Bevallása szerint a viasatos siker boldoggá tette, de sokkal gazdagabbá nem. "Sokkal kevesebbet kaptam érte a csatornától, mint amennyit szerettem volna." A SztárVár sorozatot a Viasat 3 finanszírozza, de hogy mennyivel, az a producer szerint nem publikus. Ami biztos, hogy siker esetén újabb részeket rendelnek.

Viasat 3 legnézettebb műsorai a Linda és az Angyalbőrben
Magyarország harmadik legnagyobb kereskedelmi csatornájának az idei év legkiemelkedőbb heti nézettségét hozta a február 28. és március 6. közötti időszak. A csatorna 5,1 százalékos kereskedelmi közönségarányt ért el a hirdetők számára fontos 18-49 éves korosztály körében. A relatív sikerhez nagy mértékben hozzájárult Gát két sorozata: az Angyalbőrben első epizódja 8,1, míg a Linda 6,6 százalékos nézettséget hozott. A teljes sorozatot vették meg mindkettőből, így a Linda tizenhét, az Angyalbőrben pedig tizenhárom héten át lesz látható.

A Viasat 3 február 4-én fejezte be a földi sugárzást, hogy ne minősítsék országos adóvá, és például híradót kelljen sugároznia. Azóta kizárólag kábeles és műholdas előfizetői rendszereken érhető el.