Miklós
-7 °C
2 °C

Fábry Anettkával uborkázik

2005.03.13. 11:18
Győzike csirkéket nevel, Ganxsta Zolee iszik, Soma libidózik. Együtt laknak a celebek, sőt Anettka és Fábry is csatlakozik hozzájuk nemsokára a belvárosi tetőtéri lakásba. A Viasat új, saját gyártású sorozatának, a SztárVárnak a főszereplői valójában csak a hírességek karikatúrái, a műsor március 28-tól minden nap megy az adón. Az Index a műsor producerét, Gát Györgyöt interjúvolta meg.
"A Viasat 3 mutatta meg nekem egy Oroszországban készített sorozatát, ami az ottani sajtó kedvenc bulvártémájáról, egy híres orosz énekesnőről és fiatalabb barátjáról szólt. Ez alapján találtam ki a SztárVárt - mesélte a kezdetekről Gát György, aki Trunkó Barnabással, Sinkó Péterrel és Litkai Gergellyel ötven tízperces rész történetét már megírta, és a sorozat március 28-án már el is indul. - Mi több szereplőt is vettünk a bulvárújságokból, hogy a velük történt aktuális eseményekről sorozatot készítsünk."

Szokásos celebek szokatlan fejjel


Gát György kalauzol a SztárVárban
Tekintse meg képeinket!
Amikor az Index a belvárosi tetőtéri lakásban zajló forgatáson járt, hat celeb fejét hordták a statiszták - Győzikéét, Dr Csernusét, Sebeők Jánosét, Kiszel Tündéét, Somáét és Ganxstáét -, hiszen mint már említettük, itt a főszerepet az emberi testeken imbolygó, celebekről készített bábfejek alakítják.

A figurák gazdájuk imidzsének legközhelyesebb, vagy ahogy a producer mondta "legjellemzőbb" vonásait képviselték. Győzike fejéhez zebracsíkos öltönyt viseltek, Sebeők Jánoséhoz kötött mellényt, Kiszel Tünde vastag szemöldökben mutogatta donatellás naptárát és Dr Csernusnak nemcsak a fején jelent meg a szokásos flegma arckifejezése, de a statisztája is azonosult vele annyira, hogy lazaságában majdnem lecsúszott a vörös pamlagról.

Csak Soma nagy feje alatt találtunk egy meglepően vékony testet. Gát ugyan nem értett egyet az Index Ganxstát érintő megjegyzésével, hogy a maszk inkább apjára, a komikus Zana Józsefre hasonlít, azért elárulta, nemsokára újabb hírességekkel bővül a kis csapat: Michelle Wild, Balázs, Anettka, Verebes István és Fábry Sándor is csatlakozik.

Ez nem Uborka

Hogy miben különbözik a SztárVár az Uborka politikai kabarésorozattól azon kívül, hogy köze nincs a politikához? "Ez inkább olyan szituációs komédia lesz, mint a Pasik, Jóbarátok, vagy a Rém rendes család" - magyarázta a producer.

Gát elmondása szerint a technika is megkülönbözteti a műsort: "Az Uborka szereplői kézre felhúzott bábok voltak, és derékig látszottak, míg a mi figuráink, a statisztáknak köszönhetően, teljes alakban élik az életüket. A fejeket Pohárnok Iván hollywoodi specialeffect mester tervezte."


Soma fejét joystickkal irányítják
Klikk a képre!

Ezután Soma fejét levették, hogy bemutassák a távirányítású arckifejezéseit: joystickkal a száját és szemét is tudják mozgatni a vezérlőből. A maszkok hangját majd olyan művészek, és humoristák kölcsönzik, mint Balázsovits Edit, Éles István, Beliczai Balázs és Bach Szilvia.

Nosztalgia-siker

Magyarország harmadik legnagyobb (de a két nagynál nagyságrenddel kisebb) kereskedelmi csatornájának az idei év legkiemelkedőbb heti nézettségét Gát nyolcvanas években készült "nosztalia-sorozatai" hozták. "Péppé bombázták annak idején a kritikusok a Lindát és az Angyalbőrbent, és ezek most nagysikerű, időtálló kultfilmekké váltak" - mondta erről.

Bevallása szerint a viasatos siker boldoggá tette, de sokkal gazdagabbá nem. "Sokkal kevesebbet kaptam érte a csatornától, mint amennyit szerettem volna." A SztárVár sorozatot a Viasat 3 finanszírozza, de hogy mennyivel, az a producer szerint nem publikus. Ami biztos, hogy siker esetén újabb részeket rendelnek.

Viasat 3 legnézettebb műsorai a Linda és az Angyalbőrben
Magyarország harmadik legnagyobb kereskedelmi csatornájának az idei év legkiemelkedőbb heti nézettségét hozta a február 28. és március 6. közötti időszak. A csatorna 5,1 százalékos kereskedelmi közönségarányt ért el a hirdetők számára fontos 18-49 éves korosztály körében. A relatív sikerhez nagy mértékben hozzájárult Gát két sorozata: az Angyalbőrben első epizódja 8,1, míg a Linda 6,6 százalékos nézettséget hozott. A teljes sorozatot vették meg mindkettőből, így a Linda tizenhét, az Angyalbőrben pedig tizenhárom héten át lesz látható.

A Viasat 3 február 4-én fejezte be a földi sugárzást, hogy ne minősítsék országos adóvá, és például híradót kelljen sugároznia. Azóta kizárólag kábeles és műholdas előfizetői rendszereken érhető el.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!