no

A Pink Floyd Fala európai turnéra indul

2010.05.27. 15:04 Módosítva: 2010.05.27. 20:15
Roger Waters 2011 tavaszán Budapesten is bemutatja a Pink Floyd Falát, Roger Waters: The Wall címmel. A pirotechnikáról, a bábokról és a többi látványelemről ugyanaz a Gerald Scarfe gondoskodik, aki az eredeti rajzokat és show-elemeket készítette.

Roger Waters 30 év szünet után 2011 tavaszán újra turnéra indul a Pink Floyd legendás Falával. A Roger Waters: The Wall Live show tartalmazza majd az összes olyan speciális effektet, amit a The Wall albumot illusztráló Gerald Scarfe a Pink Floyd turnéján, és a 82-es filmen bevetett: lesz pirotechnika, fényjáték, gigantikus felfújható bábok, videobejátszások és maga a Fal, egy 3000 négyzetméternyi díszlet, amit most óriáskivetítőként használnak majd.

rogerwaterspaper5

A színpadon Roger Waters mellett Dave Kilminster (gitár), Snowy White (gitár), G. E. Smith (gitár), John Carin (billentyűs hangszerek), Harry Waters (billentyűs hangszerek), Graham Board (dob), valamint Robbie Wyckoff, Jon Joyce, Michael Lennon, Mark Lennon, Kipp Lennon (vokál) játszik majd.

A Falat csak 31 alkalommal játszották színpadon: a Pink Floyd 1980-81-es amerikai turnéján, és 1990-ben Berlinben, a berlini fal leomlását ünnepelve, ahol félmillió néző csápolt a zenekarnak a Potsdamer Platzon, és 100 millióan nézték őket a tévén keresztül. „Amikor ezt először csináltam, éppen csak túl voltunk a vietnami háborún; most viszont az iraki és az afganisztáni háború közepén járunk, így ez egy erős háború-ellenes üzenet” - nyilatkozta Waters.

A budapesti előadás belépőihez először a hivatalos fan club tagjai juthatnak, június 15-20. között, a rogerwaters.comon keresztül. A livenation.hun június 20-án reggel 8 óráig regisztrált tagoknak elővásárlási lehetőségük lesz június 21-22. között. Június 23-tól a jegyek már minden érdeklődő számára elérhetők lesznek a livenation.hu-n, a Ticket Expressen és az Eventime-on.