Friss kommentek

1300 panasz érkezett Shakira és Jennifer Lopez műsora miatt

tegnap, 11:44 Módosítva: 2020.02.27 12:44
661

Több mint 1300 panasz érkezett Shakira és Jennifer Lopez az idei Super Bowl félidejében előadott produkciója miatt a Federal Communications Commissionhez, az amerikai médiafelügyeleti szervhez, írja a TMZ. Shakira és Jennifer Lopez voltak a fő fellépői a műsornak, ami minden évben legalább akkora esemény, mint maga a döntő. Igaz, az elmúlt években általában unalmas vagy érdektelen produkciók kerültek színpadra. Shakira és Jennifer Lopez műsora nem ilyen volt, legalábbis a médiafelügyelethez érkezett panaszok magas száma erre utal.

Tovább

Duffy: Elkábítottak, elraboltak, megerőszakoltak

február 26., 08:37 Módosítva: 2020.02.27 09:59
343

A walesi énekesnő mindezt az Instagramon jelentette be, ahol megköszönte a rajongók támogatását és aggodalmát. A 35 éves énekesnő (teljes nevén Aimee Anne Duffy) eddig két albumot jelentetett meg, a 2008-as Rockferryt és a 2010-es Endlesslyt, majd 2011-ben egy időre visszavonult a popipartól és a közélettől is.

Sokan nem értették, mi történt velem, mások aggódtak és találgattak, én viszont képtelen voltam elmondani az igazat. Tavaly nyáron rám talált egy újságíró, én pedig elmondtam neki mindent, mert kedves volt és megértő, nekem pedig iszonyú jólesett ismét beszélgetnem valakivel.

Tovább

Nehéz idők járnak a BTS-re a koronavírus miatt

február 25., 08:44 Módosítva: 2020.02.25 14:26
73

Az egyik legsikeresebb k-pop zenekar hétfőn újságírók és rajongók nélkül tartott sajtótájékoztatót, az eseményt a BTS Youtube-csatornáján élőben közvetítették. A hivatalos közlemény szerint azért választották ezt a megoldást, mert a kormány javaslata szerint kerülendő minden olyan rendezvény, ahol emberek nagyobb csoportja gyűlhet össze. Dél-Koreában eddig heten haltak meg a koronavírus miatt, és több mint 700 a fertőzöttek száma – írja a BBC

A BTS-nek a napokban jelent meg  Map Of The Soul: 7 albuma, és emiatt több televíziós műsorba is elhívták őket, vasárnap volt például az M Countdown legújabb epizódjának felvétele, ami február 27-én kerül adásba. A szereplést nem mondták le, de mivel a műsorkészítők is úgy döntöttek, hogy a járvány terjedésének megakadályozása miatt egy ideig közönség nélkül forgatnak, ezért a BTS üres nézőtér előtt lépett fel. 

A koronavírus miatt egyébként elhalasztották egy nagyszabású  koncertet, ahol a BTS mellett olyan k-pop előadók léptek volna még fel mint Zico, az NCT 127 és a Cherry Bullet, és a február 27-ére tervezett Koreai Zenei Díjátadó Gálát sem rendezik meg, illetve nem a megszokott formában, a győzteseket online jelentik be. 

Justin Bieber megdöntötte Elvis 59 éves rekordját

február 24., 13:33 Módosítva: 2020.02.24 15:34
266

Justin Bieber 25 évesen a legfiatalabb szólóelőadó lett, aki hét első helyezett lemezzel rendelkezik, miután Changes című albuma is az amerikai Billboard slágerlista élére tört. Ezzel megdöntötte Elvis Presley 59 éves rekordját, aki ugyanezt 26 évesen érte el, amikor 1961-ben listavezető lett Blue Hawaii című lemeze.

Tovább

Bankett – itt a Vad Fruttik legújabb dala

február 23., 14:57 Módosítva: 2020.02.23 23:56
2896

Megvan az az érzés mindenkiben, ugye, gyerekkorából, hogy nyár vége van, augusztus utolsó napjai. Kinn még ragyog a nap, a levegő még melegszagú, az éjszakák még langyosak, de amikor beállunk a zuhany alá, tudjuk, hogy ez az utolsó napunk. Hogy másnap reggel már hajnali ébredés, a csipa nem engedi szétnyílni a szemet, a tea ráégeti a nyelvünkre a műanyag émelyítő ízét, és menni kell, elmúlt a nyár, elmúlt a szabadság, elmúlt az élet.

És ahogy telt az idő, és felnőttünk, egyre gyakrabban érezzük úgy, hogy beleragadtunk ebbe az elmúlásba, mint nyelvünk az olvadt műanyagba.

Ez az érzés jön át a Vad Fruttik legújabb dalából, a Bankettből is – amelyet most először az Indexen láthatnak –, és ez nem véletlen. „Egy nagyon régi emlék motoszkált bennem, amikor ezt a dalt írtam, egy Commodore64-es játék, a Commando high score témája” – mondja Likó Marcell. „Ez a dallam nekem azt az érzést idézi vissza, ahogy befejeződik az iskola, ahogy nyolcadikban elballagunk, és érezzük, hogy valami végetérhetetlen mégis csak véget ért, végérvényesen befejeződött, és hogy ettől mindenki egyszerre boldog és szomorú”.

A dal ennek az érzésnek a továbbgondolásából született. „Elképzeltem, milyen ebben az érzésben örökkön lenni, a maga keserédes bájával, hinni abban, hogy valami múlhatatlan, hinni a maga naivitásával az örök szerelemben”. A dal egyszerre él a jelenben és a múltban, összecsúsznak benne az idősíkok, „végül egészen időtlenné válik”.

Tovább

Szép volt, fiúk! Dögöljetek meg!

február 22., 18:39 Módosítva: 2020.02.23 12:36
256

Két hónap telt el azóta, hogy utoljára jelentkeztünk a szokásos havi lemezválogatásunkkal: a novemberit a karácsonyi, a decemberit meg az év eleji őrület vitte el, pedig egy rakás király album jelent meg tavaly év végén is. Ezeket most már késő lenne bepótolni, szóval megpróbálunk úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, és a januári lemezekkel folytatjuk a sorozatot. A mostani gyűjtés némileg rendhagyó, ezúttal csak magyar albumokról lesz majd szó, de ezen a téren is bőven volt miből meríteni. Végre megjelent a Szabó Benedek és a Galaxisok új, általunk már nagyon várt lemeze, a Thy Catafalque ismét maradandót alkotott és a Csaknekedislány is új anyaggal jelentkezett.

Az oldschool hiphop rajongói a Slow Village új lemezére haraphatnak rá, Ohnody meglepően komplex poplemezt adott ki, a The Hellfreaks egy olyat, ami nagyon kemény, de kicsit talán túl sok mindenbe kap bele, a Laiho pedig egy remek debütáló anyaggal került a radarunkra. Ja, és a Middlemist Redből ismert Nóvé Soma egy hét alatt két side projekttel is adott ki lemezt – az egyik a neo-noiros Samurai Drive, a másik meg a népdalokra felhúzott Mordái.

Tovább

Billie Eilish rekordot döntött az új James Bond-film főcímdalával

február 21., 22:02 Módosítva: 2020.02.23 00:03
479

Minden más James Bond-főcímdalnál többet adtak el az első egy hétben Nagy-Britanniában Billie Eilish No Time To Die (Nincs idő meghalni) című számából, a legújabb Bond-film címadó dalából, amely a 007-es filmek főcímdalai közül másodikként került a brit slágerlista élére.

Tovább

Február végén indul Whitney Houston hologramturnéja

február 20., 09:34 Módosítva: 2020.02.20 16:01
884

Nyolc évvel Whitney Houston halála után elindul az énekesnő hologramturnéja, írja a The Hollywood Reporter. A turné európai szakasza február 25-én kezdődik Angliában, és egészen április elejéig tart. Ezután az Egyesült Államokban folytatódnak a koncertek. Whitney Houston sógornője, Pat Houston szerint, aki egyben a sztár menedzsere is volt, éppen ez a megfelelő időpont, hogy a rajongók újra találkozzanak az énekesnővel, csak ezúttal hologramként.

Tovább

20 éves korában megölték Pop Smoke-ot

február 19., 23:40 Módosítva: 2020.02.20 23:42
342

20 éves korában meghalt Pop Smoke amerikai rapper, eredeti nevén Bashar Barakah Jackson, akit Los Angeles-i otthonában gyilkoltak meg a szerda hajnali órákban, írja a Los Angeles Times.

A helyi rendőrség először csupán annyit közölt, hogy egy fegyveres rablás során otthonában lőttek meg egy férfit, aki később egy nyugat-hollywoodi kórházban életét vesztette. Kiadója, a Republic Records közleményéből derült ki, hogy az incidensben Pop Smoke vesztette életét.

Tovább

Szingli nők fülledt erotikájával érkezik a Kiscsillag új lemeze

február 19., 17:23 Módosítva: 2020.02.20 10:19
1580

A nőknél, akik egyedül élnek, tompák a kések. A kád szélén, ha habfürdőznek, kis mécsesek égnek

– ezzel a sorral kezdődik a Kiscsillag új lemezének címadó dala, a Tompa kések. A lemez maga egyébként a Kiscsillag zenekar hatodik nagylemeze, ami március 8-án jelenik meg. Habár az előző album, a Semmi konferencia és a mostani lemez között három év telt el, a Tompa kések közel négy hónap alatt készült el: Lovasi András stúdiójában az Esti Kornél gitárosának, Lázár Domokosnak a produceri munkájával.

Tovább

Egy rapper lerasszistázta a brit miniszterelnököt, majd megnyerte a legjobb albumnak járó díjat

február 19., 15:19 Módosítva: 2020.02.19 23:52
137

Február 18-án, kedden megrendezték az idei Brit Awards zenei gálát, ahol a legjobb albumnak járó díjat egy londoni rappernek, Dave-nek ítélték oda a Psychodrama című lemezéért. Ezzel az albummal már a tavalyi Hyundai Mercury díjátadón is nyert, de nem feltétlenül a duplázás az, ami miatt a győzelme megmaradt az emberek fejében, hanem azért, mert amikor a díj átvétele előtt színpadra lépett, a Black című számába beleszőtte, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke rasszista. Dave emellett kitért arra is, hogy a média mennyire másként bánt Meghan Markle-lel, mint egykor Katalin hercegnével, illetve arra is, hogy a kormány mennyire rosszul kezelte a 2017-es tragikus tűzesetet, ami egy londoni toronyháznál történt.

Boris Johnson egyelőre nem reagált a történtekre, Priti Patel belügyminiszter pedig egy reggeli műsorban azt nyilatkozta, nem tudja, hogy a rapper mennyire ismeri a politikust, és hogy találkozott-e már vele, de ő személy szerint kizártnak tartja, hogy a miniszterelnök rasszista lenne. Patelt egyébként kicsit megizzasztotta a műsorvezető, és – ahogyan a 444 írja – élő adásban kellett elismernie , hogy a kormánya új bevándorlási szabályai szerint ő maga sem lenne az országban.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy egy díjátadó gálán az egyik fellépő Boris Johnsont kritizálja, a korábban már említett Hyundai Mercury gálán Slowthai, vagyis Tyron Frampton a Doorman című számával lépett fel, és színpadi kelléknek magával vitt egy levágott fejet, ami Johnsonról lett mintázva. Slowthai sűrű káromkodások között fejtette ki a véleményét.

Tovább

Agyvérzés miatt került kórházba a Pokolgép énekese novemberben

február 18., 10:09 Módosítva: 2020.02.18 21:31
79

Aki követi a metálzenét, az tisztában volt azzal, hogy a Pokolgép zenekar, a magyar szegecsesmetál atyja a tavaly decemberben, egészségügyi okok miatt lemondott koncertek óta nem állt színpadon. Azt viszont nem nagyon tudta senki, hogy mi is volt ez az egészségügyi probléma – egészen mostanáig.

Tovább

Lemondták az Ozzy-turnét

február 18., 09:07 Módosítva: 2020.02.18 16:05
143

Egészségügyi okokra hivatkozva lemondták Ozzy Osbourne amerikai turnéját, jelentette a CNN. A 71 éves Osbourne januárban, a Good Morning America című műsorban jelentette be, hogy hivatalosan tavaly februárban diagnosztizálták Parkinson-kórral, és hogy "nincs már sok hátra." Az énekes egyébként 2003 óta tudja, hogy valami gond van vele, de a Parkinsont csak tavaly közölték vele.

Tovább

Halott barátjuk hamvait dobták színpadra a Mr. Bungle koncerten

február 18., 07:32 Módosítva: 2020.02.18 16:05
138

Mike Patton, a Faith No More énekesének legendás experimentális-trash-jazz-ska-metál formációja (persze nincs az a jelzőkombináció, amivel lefednénk rendesen), a Mr. Bungle 20 év után újra összeállt, és koncertezni kezdett február elején. Patton mellett Trey Spruance, Trevor Dunn, Scott Ian (Anthrax) és Dave Lombardo (Slayer, Suicidal Tendencies) vannak a zenekarban.

Február 11-én Brooklynban léptek fel, amire volt jegye egy Dakota Young nevű fiatalembernek és barátainak is. A metalsucks.net cikke szerint azonban Young váratlanul meghalt még a koncert előtt. Barátai azonban nem hagyták annyiban a dolgot, és hamvait elvitték magukkal a koncertre, amit az egyik szám közben feldobtak a színpadra. Ráadásul a cikk szerint barátjuk egyik alsógatyájába csomagolva.

Az akcióról, a repülő csomagról csak egy nem túl jó minőségű telefonos felvétel van, és a zenekar tagjainak reakciója sem igazán látszik, esélyes, hogy fogalmuk sem volt, hogy valakinek a hamvai repültek a színpadra. 

.

Tovább

56 évesen meghalt Andrew Weatherall DJ, zenei producer

február 17., 16:15 Módosítva: 2020.02.17 19:31
43

56 éves korában, tüdőembólia következtében meghalt Andrew Weatherall brit zenei producer és DJ – írja a menedzsment közleménye alapján a Guardian.

Tovább

Elton Johnnak a keddi és szerdai koncertjeit is le kellett mondania

február 17., 10:30 Módosítva: 2020.02.17 16:58
13

Csak csütörtöktől folytatja új-zélandi turnéját Elton John brit énekes, akinek vasárnap abba kellett hagynia egy koncertjét, mert elment a hangja – jelentették be hétfőn koncertkörútjának szervezői.

Tovább

Öt év után új albummal jelentkezik Justin Bieber

február 14., 12:41 Módosítva: 2020.02.15 07:14
336

A Grammy-díjra nominált Purpose című 2015-ös lemez óta öt évnek kellett eltelnie, hogy ismét új zenei anyaggal jelentkezzen az egykori tinisztár, Justin Bieber. Persze a zeneileg nem túl produktív időszak alatt is jöttek hírek az énekesről: párkapcsolati hullámhegyek és -völgyek mellett egy ideig depresszióval is küzdött, ám úgy tűnik, végül sikerült feldolgoznia, hogy az egész gyerekkorát voltaképpen beszippantotta a zeneipar.

Tovább

Elszállós menetekkel szakít ki a valóságból a Képzelt Város

február 13., 16:58 Módosítva: 2020.02.13 21:29
285

Hosszas hallgatás után jelentkezett végre új lemezzel az egyik, ha nem a legjobb magyar posztrock zenekar, a Képzelt Város, ami a négy éve megjelent Köd után most ismét keblére ölelte a hosszabb, elszállósabb posztrock témákat, ennek pedig egy elég hipnotikus anyag lett a vége. A zenekar Samizdat című ötödik lemezét a Stenken lehet először meghallgatni.

Tovább

Soha annyi pénzt nem fizettek még ki szerzői jogdíjként, mint 2019-ben

február 13., 13:56 Módosítva: 2020.02.14 11:03
184

Az Artisjus mint közös jogkezelő az előadói és szerzői jogdíjak beszedője is, és nekik kell fizetni akkor is, ha Marika a műkörmös-szalonban Spotify playlisttel igyekszik hangulatot teremteni, de akkor is, ha a sarki kocsmában megy a rádió. Szóval marha sok pénz érkezik be hozzájuk, melynek egy részét továbbítják más jogkezelőknek (előadói, kiadói), egy részéből a működésüket finanszírozzák, de legnagyobb részét kifizetik azoknak a dalszerzőknek és szövegíróknak, akik szerzeményeiket regisztrálják a rendszerben. A tavalyi kifizetés rekordnagyságú volt, 9,2 milliárd forintra rúgott (2018: 8,5 milliárd, 2017: 7,5 milliárd, 2016: 7,3 milliárd).

Tovább

80 fellépőt jelentett be a Sziget idénre

február 12., 16:04 Módosítva: 2020.02.15 11:45
3035

Óriási volt a csend az elmúlt hónapokban a Sziget táján, a korábbi évekhez képest a fesztivál az utolsó utáni pillanatokra hagyta a 2020-as fellépőinek bejelentését. Cserébe egyszerre közel 100 fellépő nevét hozták nyilvánosságra, de azt még nem tudni, ezek közül kik lesznek a headlinerek, és esetleg várható-e a jövőben még egy-két nagyobb név. Az mindenesetre látszik, hogy az elmúlt 2-3 évhez képest ebben a listában most nincsen Ed Sheeranhez vagy Rihannához fogható gigantikus húzónév, cserébe a másod- és harmadvonal jóval izgalmasabb a szokásoshoz képest.

Tovább

Külön Kaláka-nap lesz az idei Bánkitón

február 12., 12:17 Módosítva: 2020.02.12 14:23
37

A Bánkitó Fesztivál első napja a tavaly 50 éves Kaláka zenekart ünnepli majd. 

Bár a zenekar szerves része volt a gyerekkorunknak, a magyar népmesékhez szerzett filmzenéiért életműdíjjal jutalmazott együttes nem csak gyerekeknek szól - ezt szeretnénk a Bánkitó szerdáján megmutatni. Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Becze Gábor és Radványi Balázs muzsikája kortalan!

- írják a szervezők a sajtóközleményükben.

Tovább

Magyarokkal készült az Élősködők zenéje

február 11., 15:50 Módosítva: 2020.02.14 14:15
2464

Magyar közreműködéssel készült a négy Oscar-díjjal jutalmazott Élősködők című film zenéje, amelyet Sapszon Bálint és Elek Norbert hangszerelt, és amelyen Sapszon Budapest Scoring nevű cégének zenészei is hallhatóak.

Tovább

Mi fizetjük az Edda amerikai koncertjeit is

február 8., 17:58 Módosítva: 2020.02.21 15:53
34290

24 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek, hogy az Edda Amerikában turnézhasson, derül ki a Magyar Hang cikkéből : a Bethlen Gábor Alap nevű elkülönített állami pénzalap 2/2020 számú bizottsági határozatának nyolcadik sorában ugyanis szerepel az Extra Hungariam Alapítvány, ami 24 millió forintos „nemzetpolitikai célú támogatást” kap arra, hogy „Egy ez a tábor” címmel koncertturnét szervezzenek. Jó most eddásnak lenni, hiszen p ár nappal korábban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere  a saját támogatási keretéből   adott 8 millió forint közpénzt   Pataky Attiláéknak  egy márciusi Aréna-koncertre.

Tovább

Robi és a sorsukra hagyva veszett álmok estéje

február 8., 15:04 Módosítva: 2020.02.09 11:38
366

Ez a történet kezdődhetne egy álommal. Egy indokolatlanul visszatérő álommal, éjszakákat felforgató, megkeserítő álommal. Egy kamaszgyerek szerelmes álmával, a hajnalokba belopózó álommal, amitől oldalra fordulva átkaroljuk a vágyainkból kinőtt semmit.

Gyakran álmodom múltba kikacsintó álmokat. Ismét kollégista vagyok, huszonéves, előttem minden, amiről azt hiszem, hogy valami lesz majd belőle. Álmodj rólam, ahogy én is rólad. Álmaimban szétfolyik az idő. A koliszoba ablaka vonatsínekre néz, az asztalunk nyikorog, a szekrény a romlás dohos szagát árasztja. Hajnalban tehervonatok, a váltók csattogása szétfeszíti az álmos szemhéjakat. Dob meg basszus zakatol. Cukorrépa, paradicsom a konzervgyárba, csattogás szinkópára. Villamosok sikoltják a távolban a kanyart. A bánya ébredezik, a csillék egymást kergetik monoton utakon. Szépen lassan mindenünk leépül.

Nem érted, miért nem vagy boldog.

Tovább

8 millió forinttal támogatja Kásler Miklós az Eddát

február 6., 14:37 Módosítva: 2020.02.07 09:31
13164

Az emberi erőforrások minisztere 8 millió forint közpénzt ítélt meg az P. Management Szolgáltató Kft.-nek az Edda koncertjének megvalósítására, írja a 24.hu. Kásler Miklós saját támogatási keretéből is támogathat kulturális szereplőket, egyesületeket, művészeket. Az így megítélt összegeket havonta közlik, legutóbb a 2020. januári adatok kerültek fel a Nemzeti Kulturális Alap honlapjára.

Tovább

Bejelentették az első fellépőket az idei Kolorádó Fesztiválra

február 6., 13:24 Módosítva: 2020.02.06 14:57
267

Megérkeztek az első fellépőnevek a 2020-as Kolorádó Fesztiválra. A Guardian által Európa legjobb kis fesztiváljai közé sorolt esemény idén tovább erősíti a világzenés vonalát, rengeteg helyről jönnek izgalmas techno DJ-k, és a természetes magyar underground is nagy számban képviselteti magát idén.

Tovább

Megvan a Sziget első külföldi sztárfellépője

február 6., 13:19 Módosítva: 2020.02.06 15:57
1332

Bár a Sziget idei sztárfellépőinek hivatalos bejelentésére kicsit még várni kell, az egyik fellépő személye már kiderült. Khalid honlapján ugyanis a turnédátumok között ott szerepel a Sziget is, írja a Blikk. Az amerikai énekes oldalán azt írja, hogy augusztus 10-én fog fellépni a Sziget Fesztiválon. 

Tovább

Meghalt Gyenes Béla szaxofonos

február 6., 00:05 Módosítva: 2020.02.06 15:52
446

58 évesen elhunyt Gyenes Béla szaxofonművész – írja a Blikk. Munkássága során tagja volt többek között a Pierrot-nak, az R-GO-nak, a PUF-nak, a Rapülőknek, és a Studió Dixilandnek, de még Barry White-tal is fellépett.

A Blikk szerint Gyenes már több éve küzdött betegségével. Búcsúüzenetét egy zenésztársa osztotta meg a Facebookon.

Tovább

JPEGMAFIA és Carnage is fellép az idei Balaton Soundon

február 5., 18:01 Módosítva: 2020.02.06 00:16
3

A Balaton Sound jelenti: a 2020-as fesztiválon ott lesz JPEGMAFIA, Steve Aoki, DJ Snake, és még egy rakat másik külföldi és hazai fellépő. JPEGMAFIA tavaly adott ki albumot, és az amerikai rapper például az érdekes dalcímeiről ismert.

Tovább

Már megint csak összevissza mászkálok a városban, hátha véletlenül találkozunk

február 5., 15:29 Módosítva: 2020.02.05 22:23
357

Nemrég jelent meg a Szabó Benedek és a Galaxisok ötödik nagylemeze, ami stílusosan a Cím nélküli ötödik lemez címet kapta. Ezen az albumon szerepel például a Szép volt című szám, amelynek a klipje nálunk debütált korábban, és a Már megint is, amelynek a videója most a Stenken látható először.

Tovább