Friss kommentek

A Sony önként szétoszt 750 millió dollárt

tegnap, 14:24 Módosítva: 2018-08-21 14:26
74

A Sony Music szétosztja az előadói között azt a 750 millió dolláros profitot, amit abból szereztek, mikor tavasszal eladták a Spotify részvényeik 50 százalékát. A céget semmi sem kötelezte arra, hogy megossza a nyereséget az alkotókkal, valamiért mégis így döntöttek, írja a Variety.

Tovább

Posztumusz kapott díjat Avicii egyik utolsó videója

tegnap, 09:30 Módosítva: 2018-08-21 20:54
65

Az MTV Video Music Awards, a zeneipar egyik legfontosabb díjátadója, idén arról marad emlékezetes, hogy mi hiányzott belőle. Ennek az eseménynek a korábbi években olyan pillanatokat köszönhetünk, mint Miley Cyrus botrányos előadása Robin Thicke-vel, szintén itt csattant el Madonna és Britney csókja, továbbá itt vette ki Taylor Swift kezéből a mikrofont Kanye West. Már tavaly is arról írtunk, hogy teljesen botránymentes volt az esemény, idén pedig leginkább a nem elég méltányos megemlékezések miatt akadtak ki a nézők az este szervezőire. 

Tovább

A színpadon esett össze Marilyn Manson

augusztus 20., 18:54 Módosítva: 2018-08-21 14:27
259

Manson és zenekara Houstonban lépett fel Rob Zombie társaságában, és már a koncert előtt jelezte, hogy ez nem az ő estéje lesz: kifejezetten szarul volt, és a fotósoknak megtiltotta, hogy képeket készítsenek róla a zenekari árokból. Halkan megjegyzem, hogy ezt Budapesten is eljátszotta, de akkor nem mondta, hogy szarul lenne, hanem MERT CSAK NEM OSZT KÉSZ. A houstoni koncerten aztán eljött az obligát Sweet Dreams feldolgozás, amiből meg ez lett:

Tovább

Olyasmiket éltem át, amiket sokan nehezen hinnének el

augusztus 19., 08:05 Módosítva: 2018-08-20 09:39
3

Sokan nem tudják róla, de mielőtt elindult volna Seven Davis Jr. sikerszériája, hosszú évekig küzdött az addikciójával, míg végre kisütött a nap felette és felfedezte Kutmah. Aztán tudjuk, hogy megy ez: Ninja Tune meg ilyenek. 2015-ben ott is hozta ki Universes névre hallgató első nagylemezét. Majd Flying Lotus, Seth Troxler és Kaytranada is boldogan osztozott a színpadon a harcedzett gospel énekessel, aki hangjára építve mára ikonikus hangzást alakított ki, olyan arcokkal együttműködve, mint Four Tet, Daedelus, Julio Bashmore és Doc Daneeka.

A sötét időknek vége, azóta pedig a legmagasabbfaktorszámú napolaj sem védheti meg a világot tőle. És bár ő túl van a saját sötét évein, mégis fontosnak érzi, hogy szót emeljen amellett, hogy miért nem szabad semmit sem túltolni. Az interjút Erdei Zsófi készítette.

Tovább

14 embert szállítottak kórházba egy Backstreet Boys-koncert miatt

augusztus 19., 07:36 Módosítva: 2018-08-20 08:52
109

Legalább 14-en kórházba kerültek az amerikai Oklahomában egy Backstreet Boys-koncert miatt, írja a CNN. A Backstreet Boys és egy másik '90-es évekbeli fiúcsapat, a 98 Degrees koncertjén vihar támadt, és felborította a beengedő kapukat, amiben több tucat ember megsérült.

Tovább

Öngyilkos lett egy metálénekesnő

augusztus 17., 15:23 Módosítva: 2018-08-18 15:45
10

43 éves korában öngyilkos lett Jill Janus, a Huntress nevű metálzenekar énekesnője. A hírt barátja és egykori zenésztársa, Casey Wood jelentette be a Facebookon, majd ezt a zenekar korábbi menedzsere, Jackie Kajzer megerősítette. Ezzel egyidőben a zenekar egy közleményt tett ki a Facebookra, amiben arra kérnek mindenkit, akinek ilyen gondolatai támadnának, hogy keressenek segítséget.

Tovább

Mindenki a Felső Tízezerhez akar tartozni

augusztus 16., 17:13 Módosítva: 2018-08-16 22:09
294

Jövő héten jelenik meg a Felső Tízezer második, Majd lesz valahogy című albuma. Sallai László zenekara a B-terv című számmal vezeti fel a tízszámos lemezt, a dalhoz készült videót pedig a Stenken lehet először látni.

Tovább

Meghalt Aretha Franklin

augusztus 16., 16:02 Módosítva: 2018-08-17 10:31
10602

76 éves korában meghalt a soul legendás királynője, Aretha Franklin. Franklinnél 2010-ben diagnosztizáltak rákot, legutolsó fellépése 2017 novemberében volt, Elton Jonh AIDS-alapítványának rendezvényén. A zártkörű rendezvény előtt utoljára 2017 augusztusában lépett fel Philadelphiában, annak ellenére, hogy az énekesnő már akkor is a kiszáradással és a fáradékonysággal küzdött.    

Tovább

Jó a Sziget, csak sok por van

augusztus 16., 12:01 Módosítva: 2018-08-16 23:02
412

Véget ért az elmúlt évek egyik legjobb Sziget Fesztiválja, ha kizárólag a fellépőket nézzük. De tényleg annyira jó volt minden? Mennyire tett jót a Szigetnek, hogy rengeteg angol volt? Hogy 565 ezer emberrel megdőlt a látogatottsági rekord? Az Index is végigkövette a fesztivált, a szerkesztőségből rengetegen voltunk kint a helyszínen – most összeszedtük, mi tetszett, és mi nem.

Tovább

Hányan férnek még el a Hajógyári-szigeten?

augusztus 16., 07:15 Módosítva: 2018-08-16 20:23
57

Több szempontból is mérföldő volt az idei Sziget fesztivál. Ez volt az első, amit azután rendeztek meg, hogy a Providence Equity Partners megvette a Szigetet. A globális tőkealap a cég hetven százalékát szerezte meg és ennek következtében növelhették meg a fellépőkre szánt összeget 1 milliárd forinttal, ami miatt eddig nem látott embertömeg fordult meg a Hajógyári-szigeten. Összegyűjtöttük, hogy a kezdetek óta, hogyan alakult a fesztivál látogatóinak a száma, illetve, azt, hogy közben mennyibe került maga a rendezvény. 

Tovább

Még mindig itt vagyok – Madonna 60

augusztus 15., 23:54 Módosítva: 2018-08-16 15:53
842
Hatvanéves lett Madonna, akin mostanában éppen a méltóságteljes öregedést, pontosabban annak hiányát kérik számon leggyakrabban. Ami elég vicces, tekintve, hogy mennyi mindent kértek már számon rajta, és mennyire nem érdekelte ez soha. Itt egy hatvanéves nő, aki elég régóta csak a szükséges minimumot teszi bele a zenébe, ami egyébként híressé tette. Úgy néz ki, hogy minden jobban érdekli: a családbővítés, az iskola- és kórházépítés Malawiban, a politika, a filmrendezés. És még ez a minimum is elég ahhoz, hogy a sokévente kiadott lemezek és főleg persze a turnék segítségével továbbra is a legjobban kereső női popsztár legyen. Hogy kerüljön szóba bárki a mai top énekesnők közül, Britney, Beyoncé, Katy Perry, Rihanna, Lady Gaga,Taylor Swift vagy Lana del Rey, mindig hozzátegyük: rá is Madonna hatott.

Azt mondják rólam, megosztó vagyok. De azt hiszem, a legmegosztóbb dolog, ami hozzám kapcsolódik, az, hogy még mindig itt vagyok

– mondta két évvel ezelőtt, amikor az év női előadójának választották a Billboard Nők a zenében eseményén. Ahol arról is beszélt, hogy úgy érzi, ebben a bizniszben megöregedni a legnagyobb bűn az emberek szemében. De ő mégis új lemezre és új filmrendezésre készül, és nem hajlandó elkotródni csak azért, mert egyesek nem szívesen látnak idősebb nőket a szórakoztatóiparban.

És valószínűleg azért sem vonul vissza, mert hozzászokott az értetlenkedéshez. A karrierje kezdete óta folyton felmerül, hogy mégis mitől lett éppen ő a bolygó legnagyobb női sztárja. Csinos volt mindig, de nem lélegzetelállító szépség, ügyes táncos, de nem kiemelkedő énekes. Tud játszani, de messze nem kivételes színésznő. Akaratban, elszántságban és szorgalomban viszont nem akadt párja, ahogy abban sem, hogy megérezze a trendeket, egy picivel mindig a többiek előtt tudja, hogy mire fognak ráharapni az emberek. Kivételesen hosszú ideig, egészen a kétezres évek elejéig ő diktálta a divatot, legyen szó popzenéről, videókról, ruhákról, hajról vagy sminkről. De ami ennél is fontosabb, a gondolkodásunkat is befolyásolta.

Tovább

Nem tud már újat mondani nekik a Sziget

augusztus 15., 20:28 Módosítva: 2018-08-17 12:03
609
A Sziget fesztivál üzemeltetéséhez rengeteg ember munkájára van szükség. Vannak, akik egész évben ezzel foglalkoznak, másoknak csak néhány napi elfoglaltságot jelent. 12 dolgozót kerestünk meg, akik mind valamilyen szempontból elengedhetetlen feladatot töltenek be. A színpadmestertől a szakácsig mindenki elmondja, hogy milyen a Sziget az ő szemükön keresztül.
Tovább

Több mint félmillió emberrel döntött rekordot a Sziget

augusztus 15., 13:06 Módosítva: 2018-08-15 20:18
491

A várakozásoknak megfelelően megdőlt az idei Szigeten a látogatórekord, a szervezők szerdai közleménye szerint a hét nap alatt 565 000 látogatója volt a fesztiválnak. Az eddigi csúcsot a 2016-os eredmény jelentette, akkor 496 ezer látogató volt. Három nap volt teltházas, de a szervezők arra számítottak, hogy az utolsó nap is elfogy az összes jegy, de ez végül a viharos időjárás miatt nem jött össze.

Tovább

Eső, homokvihar és tökéletes koncertek a Sziget zárásán

augusztus 15., 12:10 Módosítva: 2018-08-15 23:23
285

Véget ért a Sziget, és idén az elmúlt évek trendjétől eltérően nem valami EDM DJ zárta a fesztivált tűzijátékkal és lézerrel, hanem a brit Arctic Monkeys, napjaink simán egyik legfontosabb rockzenekara. A négy évvel ezelőtti, kissé csalódást keltő voltos koncert után a Szigeten majdnem hibátlan koncertet adtak, konkrétan még 15 perccel zárás után is kint zenéltek a színpadon. Az csak bónusz, hogy kedden a War on Drugs még ennél is jobb koncertet csinált szakadó esőben, és még a Blossoms homokviharban prezentált fellépését is nagyon szerettük.

Tovább

A vihar csapta a legnagyobb bulit a Szigeten

augusztus 14., 18:52 Módosítva: 2018-08-15 14:50
835

Az előbb majdnem rám dőlt a kerítés a szélvihartól

– írta kollégánk fél hét körül a Szigetről. Bejött az OMSZ figyelmeztetése: kedd este negyed héttől heves vihar csapott le a fesztiválra. Másik kollégánk beszámolója szerint apokaliptikus hangulatban, porviharral indult a természeti csapás, rengetegen mászkáltak kendővel az arcuk előtt. Az erős széltől ágak zuhantak le a fákról. Aztán esni kezdett, ami igazán nem meglepő egy viharnál.

Nyolcra a Sziget felett átvonult a vihar. A szél és a csapadék miatt néhány helyszínen bizonyos óvintézkedéseket kellett megtenni, de személyi sérülés nem történt és vagyoni kár nem keletkezett semmiben – mondta a rendezvény műszaki igazgatója kedd este az MTI-nek. Benis Dániel hangsúlyozta: az ilyen és hasonló helyzetekben egy operatív törzs intézkedik, amelyben a katasztrófavédelem, a rendőrség és a biztonsági szolgálat működik együtt. "Semmi kiemelkedő dolog nem történt a Sziget területén az időjárás megváltozása miatt. Nem kellett kiüríteni programoknak helyet adó sátrakat, sőt a Party Arénába, ahol csak később, 22 órakor kezdődik a zenei program, az eső és a vihar elől részlegesen már korábban elkezdtük beengedni az embereket" – fogalmazott Benis.

Tovább

Látogatócsúcs a Szigeten, nyereséges lesz

augusztus 14., 18:38 Módosítva: 2018-08-15 10:20
151

 Bár pontos szám csak szerdára várható, biztosan látogatócsúcsot hozott az idei Sziget. Kádár Tamás főszervező az MTI-nek kedden kora este elmondta, hogy több mint félmillióan szórakoztak a fesztiválon. Az eddigi látogatócsúcs a 2016-os 496 ezer volt, tavaly mintegy 450 ezren jöttek el a 26. Szigetre. Idén a szombati (a fő fellépő a Mumford & Sons volt), a vasárnapi (Dua Lipa) és a hétfői (Kygo) nap is teltházas volt, és elképzelhető, hogy a keddi zárónap vége felé is kitehetik a "megtelt" táblát.

Tovább

Lemondta koncertjét a Sziget egyik legizgalmasabb előadója

augusztus 14., 13:47 Módosítva: 2018-08-15 08:26
126

Betegség miatt lemondta a Sziget zárónapjára tervezett koncertjét a Fever Ray név alatt zenélő svéd Karin Dreijer, az egykori The Knife duó női fele. A hírt a fesztivál szervezői jelentették be nem sokkal dél után.

Tovább

Elaléltak a tinilányok Shawn Mendestől

augusztus 14., 11:48 Módosítva: 2018-08-15 05:37
1006

Egyértelműen a tinikorból épp kiöregedő sztár, Shawn Mendes volt a Sziget hétfői, telt házas napjának főfellépője, akire tinilányok tízezrei mentek el – a szüleikkel az oldalukon. De megnéztük a francia La Femme zseniális szintipunkját, a dán MØ energikus fellépését, a Little Dragon kissé uncsi koncertjét, illetve lecsekkoltuk a Sziget egyik legizgalmasabb elektronikus zenei fellépőjét, a korábban Chet Fakerként ismert Nick Murphyt is.

 

Tovább

Tizenéves dealereket fogtak a Szigeten

augusztus 14., 10:21 Módosítva: 2018-08-14 19:36
12

A Sziget hétfői napján, még Shawn Mendes koncertje előtt, három magyar dealert fogtak el a rendőrök. A 28 éves, a 16 éves és a 14 éves fiatalok közösen árultak drogot a fesztiválon, ahol 18 óra 40 perc körül hét tasak kábítószergyanús fehér port találtak náluk.

Tovább

Visszatér a Poptarisznya

augusztus 14., 09:50 Módosítva: 2018-08-15 02:01
1610

A Retro Rádióban indul újra B. Tóth László legendás műsora, a Poptarisznya. "Picit izgulok. Az első néhány mondat lesz a nehéz, utána helyrerázódik minden" – mondta a hír kapcsán a 71 éves lemezlovas-műsorvezető.

Tovább

Aretha Franklin, a soul királynője súlyos beteg

augusztus 13., 15:36 Módosítva: 2018-08-13 20:50
266

A soul 76 éves, legendás királynője, Aretha Franklin egészségügyi állapota nagyon aggasztó, betegágyánál összegyűlt az énekesnő teljes családja, írja a Showbiz 411 című zenei szaklap.

Tovább

Dua Lipáról senki sem tudta levenni a szemét

augusztus 13., 12:24 Módosítva: 2018-08-14 13:20
2434

18 éve volt az a nyomorúságos Oasis-koncert a Szigeten, amikor Noel Gallagher egész egyszerűen nem jött el a fellépésre. Nekem is meglepetés volt Liam Gallagher koncertje, mint ahogy ő is meglepődött, hogy nem is először jár Budapesten. Vasárnap egyébként teljesen sold out lett a Sziget, mi pedig megnéztük még Dua Lipa, Desiigner, a Little Big, Wolf Alice, Desiigner és a King Gizzard & the Lizard Wizard koncertjét is.

Tovább

Rászorulóknak adják a Szigeten kint hagyott sátrakat

augusztus 12., 22:33 Módosítva: 2018-08-13 23:28
36

„Adományozz sátrat vagy kempingfelszerelést! Amit nem akarsz elvinni magaddal, az valakinek még jól fog jönni.”

Ezzel a szlogennel hirdette meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Sziget azt akciót, amely révén a Szigeten amúgy is mindig kint hagyott sátrakat szervezetten juttatják majd el azokhoz, akiknek szükségük van ezekre.

Tovább

Azért jönnek az emberek a fesztiválra, hogy ne kelljen erre a sok szarra gondolni

augusztus 12., 17:07 Módosítva: 2018-08-13 10:22
114

Igazi törzsvendégnek számít Magyarországon a Bastille, akik 2014 óta minden évben felléptek valamelyik hazai fesztiválon. A szombati szigetes koncertjük előtt beszélgettünk az énekes Dan Smith-szel és a dobos Chris Wooddal. Szóba került, hogy milyen az, mikor zenésznek rossz napja van és az is, hogy hogyan lehet ezt kezelni, de elmondták, hogy mi lesz az új albumnak a címe, illetve a témája, ami aztán a beszélgetés nagy részét meghatározta.

Tovább

Három hollandnak elég rosszul végződött az estéje a Szigeten

augusztus 12., 12:11 Módosítva: 2018-08-12 22:59
4

Szombat este a BRFK civil ruhás nyomozói három holland férfire figyeltek fel a Szigeten. Amikor átvizsgálták a ruházatukat, egyikük övtáskájában 26 gramm - rendőrnyelven szólva - "kábítószergyanús növényi származékot", társai zsebében pedig összesen pedig "3 gramm zöld növényi törmeléket és 5 kábítószergyanús tablettát" találtak.

Tovább

Megtáncoltatta a Szigetet a folkrock Nickelbackje

augusztus 12., 11:52 Módosítva: 2018-08-12 22:59
116

Szombat estére teltházas lett a Sziget szombati napja: a Mumford Sons koncertjére már csak azok tudtak bemenni, akik előre megváltották a jegyüket. A Bastille-nak megvolt a nagy áttörése, de a Szigeten csak önmagukat ismételték, Aurorából viszont még nagy sztár lehet. 

Tovább

A jegy 55-szörösére, a költségvetés 330-szorosára nőtt a Szigeten

augusztus 12., 09:17 Módosítva: 2018-08-13 08:38
801

1994-ben 1800 forint volt a hetijegy, 2018-ban pedig 99000. Meredeken ívelt az emelkedés, 2006-ban még 6000 forint volt egy napijegy, négy évvel később, 2010-ben már 12 ezer forintért mérték, tizenegy évvel később, 2017-ben még alatta maradt a lélektani 20 ezer forintnak, de idénre már 23 900-ra emelték. 

Tovább

Kockáztattunk, és úgy néz ki, bejött: a Sziget nyereségesebb lehet, mint tavaly

augusztus 11., 15:59 Módosítva: 2018-08-12 11:09
335

Tavaly még Gerendai Károllyal párban, idén viszont már nélküle adott nekünk interjút Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, a fesztivált szervező cég ügyvezetője. Beszéltünk többek között a Szigetet megvásárló amerikai befektetőkről, arról, hogyan akarnak Európa három legjobb fesztiválja közé bekerülni, arról, hogy mennyire rizikós a mai politikai környezetben az elfogadással kampányolni, és természetesen az is szóba került, hogy nyereséges lesz-e idén a fesztivál vagy sem.

Tovább

Lana del Rey beszelfizte magát a magyarok szívébe

augusztus 11., 10:09 Módosítva: 2018-08-12 10:27
677

A Sziget harmadik napjára egy régi adósság törlesztése jutott: Lana del Rey zenélt végre a nagyszínpadon. Megnéztük még a sokadjára fellépő Kooksot, a pofátlanul fiatal, őrülten aktuális Shame biztonsági őr köpködéssel egybekötött fellépését és Scarlxrd hiphop buliját is. 

Lana del Rey

Azt a Csiszár Virággal, a Sziget programszervezőjével készített interjúnkból is tudjuk, hogy egyszer már majdnem sikerült elhozni Lana del Reyt a Szigetre, de akkor a bejelentés előtt lemondta a fellépést. Most viszont sikerült a csoda, elhozni A Szupersztárt a Szigetre, aki maximálisan meg is hálálta a várakozást, és egy közel másfél órás showt celebrált a szép számban felsorakozott közönségnek.

Azt mondjuk képtelen vagyok felfogni, hogy ha az előtte fellépő borzalmas Parov Stelart a Sziget másik felében is bömbölve lehetett hallani, akkor az amerikai szupersztárnál miért nem sikerült megtalálni a hangerő gombot? Úgy a Born to Die-ig, szinte alig lehetett valamit is hallani, pedig gondolom senkit sem ért meglepetésként, hogy a művésznő sóhajtozva meg búgva énekel, nem pedig hörögve üvöltözik. A második számba épített Simon and Garfunkel feldolgozásból (Scarborough Fair) egy nagy massza lett, bár ez főleg a pofázó közönség hibája is, akik előbb megdöbbentek, hogy szomorú számok szólnak, majd szerencsére jelentős mennyiségben elpárologtak, így szellős, de annál lelkesebb közönséggel fejeződött be a koncert.

Tovább

Mikor lesz a Sziget Fesztiválból Sziget Festival?

augusztus 11., 07:08 Módosítva: 2018-08-12 08:16
72

Megvizsgáltuk, hogyan változtak a Sziget keresőszavai a Google-ban: mikor keresnek rá az aktuális és mikor a következő fesztiválra? Mikor lett a magyar Sziget Fesztiválból egy nemzetközi Sziget Festival? Honnan érkezik a legtöbb keresés a sziget 2018 keresőkifejezésre? 

Tovább