A Budapest Arénában lép fel a Måneskin

március 21., 19:48 Módosítva: 2022.03.22 12:01
10

Új koncertdátumokat jelentett be az Euróvízió-győztes Måneskin. Az olasz zenekar LOUD KIDS turnéjának korábban meghirdetett, ám később elhalasztott budapesti buliját 2023. május 16-án tartják.

Tovább

Nincs többé szükség a pszichológusok nagy foteljére

március 21., 07:22 Módosítva: 2022.03.21 12:01
28

Életünk fordulópontok sorozata, egybeérnek a tragédiák és az örömök, valahogy úgy, ahogy a Tears for Fears 18 év után megjelent új lemezének borítóján, a The Tipping Pointon látható: körkörös formában kapcsolódnak össze a székek és az azon ülő emberek.

Az 1981-ben alapított Tears for Fears sokáig nem volt különösebben ismert Magyarországon, és bár igaz, hogy a Csak fiataloknak című rádióműsorban hallhattuk a Mad Worldöt, és sokaknak megvolt jugoszláv nyomásban a Songs From The Big Chair, rajta olyan eget rengető slágerekkel, mint a Shout, az Everybody Wants To Rule The World és a Head Over Heels, de mégsem találtak úgy be, mint a Depeche Mode vagy a Duran Duran.

Itthon még a FR David Words (Don't come easy) című szintidiszkó slágere is nagyobbat szólt annál a Shoutnál, amely mégiscsak kibérelte egy időre a brit lista első helyét.

Tovább

Dolly Parton a zene mennyei birodalmába készül

március 20., 18:11 Módosítva: 2022.03.21 08:34
24

Egy zenészt kevés akkora megtiszteltés ér az életben, mint mikor az igazi legendák soraiba válogatják be. Amikor örök lábnyomot hagyhat, és a Rock and Roll Hall of Fame-be, a hírességek jól ismert csarnokába felvésik a nevét. Amikor életútja, öröksége és művészeti lábnyoma kőbe vésett érétékké válik,

az olyan, amire titkon a legtöbb rockzenész mindig is vágyott, vágyik és vágyni is fog.

A beiktatás folyamata többlépcsős procedúra. Az elején jó pár olyan előadót összegyűjtenek, akik megértek a nominálásra (több mint 25 éve jelent meg az első kiadott anyaguk és kimagasló hatást gyakoroltak a zenei világra), majd több száz zenei szakember szavazata alapján szűkítik a listát, mígnem már csak öt előadó marad, ők pedig bekerülnek a halhatatlanok közé.

Idén olyan nevek kerültek a jelölti listára, mint például

 • Duran Duran,
 • Eurythmics,
 • Lionel Ritchie,
 • Judas Priest,
 • Eminem.

A mintegy húsz jelölt között volt a country koronázatlan királynője, a selymes hangú, kedves dallamú Dolly Parton is, aki önként mondott le jelöltségéről. Így fogalmazott Instagram posztjában:

nem érzem úgy, hogy kiérdemeltem ezt a jogot.

Tovább

Tank, amit skorpiók vezetnek

március 19., 20:09 Módosítva: 2022.03.20 14:47
19

Akár arról is írhatnánk, hogy 50 éve, 1972-ben jelent meg a Scorpions bemutatkozó lemeze, a Lonesome Crow, de mennyivel jobb arról beszámolni, hogy a napokban publikálta a zenekar a Rock Believer című új lemezét. 2010-ben a Sting in the Tail albummal és az azt követő turnéval már elbúcsúztak a közönségtől, de a rock and rollban csak a James Bond-féle bölcsességeket érdemes felmondani, az olyanokat, mint a Soha ne mondd, hogy soha, vagy azt, hogy Nincs idő meghalni.

Amikor 35 és fél éve, 1986 augusztusában az MTK-pálya bejárata előtt ezrek álldogáltak a kánikulában, és az erős fényben a műbőrdzsekikre aggatott színes jelvényeket megfakította a nap, a Scorpions roadjai vizet locsoltak a pár órával azelőtt még a szolnoki állomáson izzadó rocker ifjúságra... Nos, ezen a bizonyos nyári napon, a City Grill hamburger ízével a szánkban nem gondoltuk, hogy a Scorpions még 2022-ben is tétezni fog.

Igaz, akkor még az ezredfordulót sem tudtuk elképzeli, akkor sem, ha olyan szépen egymás mellett álltak otthon a Galaktika sci-fi-folyóirat példányai, ahogy a Mozgó Világ-évfolyamok gerincén végigfutó mintázatok.

Tovább

Koncerttel ünnepli 25. évfordulóját a South Park

március 18., 16:42 Módosítva: 2022.03.18 21:19
2

South Park amerikai televíziós sorozat Magyarországon is elképesztő karriert futott be, tulajdonképpen két generáció is felnőtt már a közkedvelt szérián. A szókimondó sorozat idén egy fergetegesnek ígérkező koncerttel ünnepli meg 25. születésnapját a coloradói Red Rocksban. A koncert augusztus 10-én lesz, és az alkotók, Trey Parker és Matt Stone, valamint a Primus és Ween formáció közreműködésével valósul meg.

Untitled-1 1

Mivel a nagyszájúörök negyedikesekről szóló történetekben már a kezdetektől fontos szerepet játszik a zene, a rajongók legnagyobb örömére felcsendülnek a legismertebb dalok is.

Tovább

Sean Paullal, a Clean Bandittel tér vissza Zamárdiba a Strand Fesztivál

március 16., 15:50 Módosítva: 2022.03.16 17:35
31

Augusztus 18–21. között tizedszerre nyitja meg kapuit Zamárdiban a Strand Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton egyik fő eseménye. A szervezők most újabb világsztárokat és mintegy ötven hazai fellépőt jelentettek be. A két év kihagyást követően ismét Zamárdiban megrendezett fesztiválra bérletet vásárlók most az ukrán menekültek sorsán is segítenek.

Tovább

Utoljára izzott fel a Pilvaker

március 16., 11:44 Módosítva: 2022.03.16 19:04
103
Március 15-én két telt házas koncerttel ünnepelt és köszönt el a Red Bull Pilvaker – legalábbis ami a jelenlegi formáját illeti. A fellépők hatalmas bulit csaptak, ám a forradalmi hangulatot a hátuk mögött hagyva egy elő-költészetnapi ünnepléssel feledtették a nézőkkel 1848. március 15. lényegét.

Tíz éve indult útnak a Red Bull Pilvaker, akkor még egy különleges koncepcióval felvértezett tehetségkutató jelleggel; slam- és rapverseny 1848-as témában. Aztán a szavak párbaját performance-ba csomagolták, és beköltöztették az Erkel Színház színpadára, ahol először 1848 embert ültettek le, majd következő alkalommal kétszer töltötték meg a nézőteret.

Utána költöztek a Papp László Budapest Sportarénába, majd két év Covid-kényszerpihenőt követően idén a Pilvaker 10. születésnapján két telt házas jubileumi bulival köszönt el a csapat.

Tovább

Mező Misi és Tóth Gabi is a szabadságharc mellé állt

március 15., 12:17 Módosítva: 2022.03.15 21:03
248

Különös aktualitást nyer az ukrajnai háború idején Tóth Gabi új klipje, melyben a kiváló hangú egykori rocker elszánt arccal énekli el a Gábor Áron rézágyúja című forradalmi örökzöldet. A női szabású, térdig érő huszárpaszomántos átmeneti kabátban daloló énekesnő körül lovasok, ágyúk, kovácsok és tüzérek jelzik, hogy március 15-e alkalmából egy erős forradalmi klipet készített a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával. A képeken olyan meggyőző létszámban lovagolnak a kacagányos huszárok, baktatnak a barna bakák Tóth Gabi körül, hogy ha annak idején Koltay Gábor költségvetéséből is futotta volna ennyi statisztára, nagyszabású lehetett volna a Honfoglalás című filmes eposz képi világa.

A komáromi Monostori erőd mint helyszín, a hagyományőrző huszárok és a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség, a magyar nép dicső pillanatait idéző közreműködői azt is felidézik, hogy a Tóth Gabi interpretációjában előadott negyvennyolcas dal keletkezésének idején

a magyar népet mint a szabadságért, az országot leigázó zsarnoki idegen hatalmak ellen harcoló kicsi, de hősies nemzetet ünnepelték Európában,

kivált a szabadságharc sorsát eldöntő orosz beavatkozás után.

Tovább

Popszövetség a békéért - összehozza-e az ukrajnai háború Koncz Zsuzsát Tóth Gabival?

március 14., 15:14 Módosítva: 2022.04.01 15:22
113

Csak rajtuk múlik, együtt énekel-e Ganxsta Zoli, Varga Miklós, Tóth Szabi, Gabi, Vera, Andi és még számos népszerű magyar sztár, akik egyébként sok szempontból meglehetősen távol állnak egymástól. Zenés békeflashmob készül, az Index információ szerint az elmúlt napokban több száz magyar zenész, színpadi előadó kapta meg a legnagyobb magyar koncertszervezők levelét.

Az Indexhez is eljutott online üzenetben vezető magyar könnyűzeneipari irányítók kérik azokat a művészeket, akikkel évek óta együtt dolgoznak a koncerteken, fesztiválokon, hogy egy adott időpontban

mindannyian gyűljenek össze, és énekeljék el közösen John Lennon legendás dalát, az Imagine című békehimnuszt.

Néhány napon belül tehát kiderülhet, hogy a háború iszonyata képes-e lebontani a zenészek között is húzódó ideológiai, szakmai, személyes vagy politikai ellentétekből létrejött falakat, kiállnak-e együtt, hogy deklarálják: a magyarok sok mindenben nem értenek egyet, de abban nincs vita, hogy az itt élő művészek és rajongóik elítélik, bűnnek tartják a szomszédunkban gyilkos fegyverekkel vívott, embertelen harcot – foglalta össze motivációit az esemény egyik ötletgazdája.

Tovább

Film, színház, muzsika – megérte két évet várni Presser Gáborra

március 13., 18:39 Módosítva: 2022.03.14 12:09
906

Szomorúan nagyot változott a világ 2020 óta. Megjött, és láthatóan maradni próbál a Covid–19 fedőnevű világjárvány, és néhány hete berobbant a háború. Történnek azért jó dolgok is. Ilyen például, hogy aki két éve megvásárolta, és gondosan meg is őrizte Presser Gábor Dalok régről és nemrégről címen meghirdetett koncertjére szóló jegyét, az végre megkapta, amire várt.

Grandiózusan indul Presser szerzői estje, melyre két előadásban és egy nyilvánossá tett főpróbán adták el az összes széket a Budapest Kongresszusi Központban szombaton és vasárnap. A bevonuló tucatnyi zenész fizikailag is megtölti a színpadot, amikor pedig játszani kezdenek, hangzásban a jókora nézőteret. A jól ismert Presser-dalok ennek megfelelően összetetten, artisztikusan szólalnak meg. Ennek persze az ellenkezője lenne meglepő, hiszen a legjobbak játszanak. Az ütőhangszereken az Amadinda professzora, Holló Aurél mellett mindenki kedvenc ütőse, Födő Sándor varázsol. A doboknál Gerendás Dani – Gerendás Péter őstehetségű fia, szájharmonikán pedig a mindig sapkás és briliáns Szabó Tamás zenél. A rezeket két kiváló fúvós, Csányi István és Kiss Árpád György rezgeti, hegedűn Szabó Attilát halljuk a Csík zenekarból. A gitárszólamokat Papesch Péter és Sipeki Zoltán tolják, és ha nem lenne elég a két nagyszerű vokalista – Kabelácsi Rita és Péter Barbara énekhangja, ott billentyűzik a színpad közepén Kovács Péter –„Kovax, a torok” –, aki bármit is elénekel.

Presser felidézi a koronavírusban tavaly elhunyt Brády Márton emlékét is, akivel ezt a koncertet szervezték.

Tovább

Arra, amit hallottam, semmilyen körülmények között sem számítottam

március 13., 11:19 Módosítva: 2022.03.14 12:53
8

Én... nem is tudom, mit mondjak. Úgy voltam vele, hogy ma elhozok egy fűszeres kritikát a legújabb szellemidézésről, és bemutatom a Ghost frissen kigurult albumát. A két beharangozó dal után azzal voltam, hogy kapunk egy kellően sötét, klasszikus rockon és gótikus köríveken nyugvó új lemezt, de arra, amit most hallottam, semmilyen körülmények között sem számítottam.

Akinek esetleg ismeretlen a zenekar, múltkorijában dobtunk ki róluk egy olyasfajta áttekintést, amiben a zenekar szerkezete, életútja, nehézségei és sikerei lettek sorra véve, na meg persze az új albumhoz érkező új dal is. Ezekről és néhány további fun factről itt lehet olvasni.

A mostani lemez után kellően kíváncsi vagyok, hogy a budapesti koncertjük hogy fog elsülni, de vissza az alapokhoz!

Tovább

Átörökítették az Intim Torna Illegál életművét

március 11., 17:04 Módosítva: 2022.03.11 20:51
48
DOROGI néven új zenekarral folytatja az ITI egykori énekese. A STENK utánajárt, mitől tér el az új zenekar a régitől.

Mi kell ahhoz, hogy egy fiúból férfi váljon?

március 10., 16:19 Módosítva: 2022.03.10 20:28
27

A rock and roll tele van ihletett mozdulatokkal. Pete Townshend a The Whoból és a Clashből ismert Paul Simonon is követett már el bűnöket a gitár sérelmére, de ihletett pillanat volt az is, amikor Elvis Costello (visszahajtott szárú Levi’s farmer, zakó, SZTK-szemüveg) egyszerűen csak ráhelyezte ujjait a gitárjára az 1977-es My Aim Is True borítóján.

Ugyanezt a mozdulatot ismétli meg 45 év múlva a The Boy Named If című új albumán, visszaemlékezve azokra az időkre, amikor a Fiúból felnőtt lett.

Elvis Costello nem különösebben ismert Magyarországon, pedig már 1980-ban olvashattunk róla a Popzsebkönyvben, még ugyanebben az időben az Ifjúsági Magazinban, és láthattuk a Pulzus című könnyűzenei panorámában is. A pesti punkoknak gyógyegér volt, a gyógyegereknek áramvonalas és kölniszagú, mindenki másnak viszont itt volt egy kiváló előadó, aki az elmúlt negyven évben a presztízs szinonimája lett. Fellépett a világ legelőkelőbb koncerttermeiben, 2014-ben a Müpában is.

Tovább

60 fellépőt jelentett be a VOLT Fesztivál

március 10., 13:05 Módosítva: 2022.03.11 11:24
65

Megérkeztek a magyar nevek is a Telekom VOLT Fesztiválra, első körben rögtön mintegy 60 fellépőt jelentettek be a szervezők. 

Tovább

Menj el egy koncertre, hogy támogasd az ukrajnai károsultakat!

március 9., 12:18 Módosítva: 2022.03.09 18:18
2

Megrendülten követik az ukrán–orosz konfliktus fejleményeit a Music Hungary Szövetség tagjai. Mivel sokan jelezték feléjük, hogy szívesen segítenének a bajbajutottakon, illetve többen szerveznek is olyan eseményeket, amelyek bevételeit felajánlanák erre a célra, létrehoztak egy a gyűjtőoldalt, ahova minden ilyen rendezvény felkerülhet, hogy ezeknek nagyobb láthatóságot biztosítsanak. Az oldal alján bárki beküldheti a támogatói eseményének linkjét, hogy felkerüljön ide.

A Music Hungary Szövetség és a VAMP, az Ukrán Élőzenei Szövetség kedden együttműködési megállapodást írt alá, hogy támogassák a Music Saves Ukraine kampányt, amelynek célja, hogy anyagi támogatást gyűjtve segítséget nyújtson zenészeknek, a zenei szektorban dolgozó kollégáknak és mindazon civileknek, akik a háború károsultjai.

Tovább

Trükk, amivel védettségi igazolvány nélkül is körbeutazható a világ

március 8., 08:36 Módosítva: 2022.03.08 18:06
21

Chuck Palahniuk, a Harcosok klubjának írója szerint az a baj az utazásokkal, hogy mindenhol ugyanaz a miniatűr világ fogad, a szállodai szobákban apró szappanok, minivajak, minibárok várnak, így aztán óriásnak érezheted magad. Ha azonban a Pannonia Allstars Ska Orchestrával nyaralsz, hirtelen a dolgok nagyok lesznek.

Főleg a zene. Ott van például a Travelling Man című lemezük, amin van minden, mint egy buszos társasutazáson, afro-beat, bossa nova, reggae és még némi ska is.

A desztináció: Afrika, Brazília és a karibi világ, az idegenvezető természetesen KRSA (Aka: Lord Panamo, Tóth Kristóf), akinek nem kell esernyőt a feje fölé tartania, hiszen fehér öltönyében, fehér kalapjában könnyebben kiszúrja őt a csoport, mint egy mögötte tornyosuló turistabuszt.

A Travelling Man album utazási sebessége 45-ös, azaz 45-ös fordulatszámra kell állítanunk a lemezt, különben a részint ska hatású zenéből olyan lassú reggae lesz, hogy Bob Marley Zion oroszlánjai is elalszanak. Részben a 45-ös fordulatnak is köszönhető, hogy a Travelling Man az egyik legjobb hangzású, legjobban kikevert középlemez az LGT 1984-es Első magyar óriáskislemeze óra, amelyen a Kinn is vagyok, benn is vagyok című klasszikus is hallható.

Tovább

A titokzatos zenész, aki nem is annyira titokzatos

március 6., 08:08 Módosítva: 2022.03.06 12:14
9

Van egy egyszerű kérdésem. Hogy néz ki egy átlagos countryzenész? Nem jazz, nem blues, hanem country. Képzeljük csak el:

 • cowboykalap,
 • farmernadrág,
 • kockás ing,
 • szakáll,
 • reszelős hang,
 • középkorú férfi (vagy nő, persze szakáll nélkül).

Na de milyen férfi? Nem hiszem, hogy túl sokunknak ázsiai, indonéz vagy fekete férfi jutott volna eszébe. Nem azért, mert ne értékelnénk őket, szimplán nem ez a megszokott.

Egy felmérés szerint annyira nem megszokott, hogy az elmúlt két évtized rádiókban megjelenő countryelőadóinak mindössze 1,5 százaléka fekete, legalábbis ezt derítette ki és osztotta meg Twitter-oldalán Dr. Jada E. Watson. Ez igazán akkor kezd szokatlanná válni, amikor végiggondoljuk, hogy a bluesban és jazzben, melyek szintén erős amerikai gyökerekkel rendelkeznek, milyen nagy számban találunk jobbnál jobb fekete előadókat, beszéljünk csak Aretha Franklinről, B.B Kingről vagy Ray Charlesról.

Ez az egyszerűen fura összefüggés Holly G-nek is feltűnt, aki íróként és légiutas-kísérőként tengette mindennapjait. Imádta a countryzenét, és nem értette, hogy miért van az, hogy sem a rajongók, sem az előadók, sem a kiadók és szakmabeliek körében sem talál feketéket. Szerette volna helyre tenni a kapcsolatát a countryzenével, ezért elkezdte felkutatni azokat a közösségeket, akik szeretik és művelik is ezt a szakmát.

Tovább

Beperelték Dua Lipát, lophatta az egyik világslágerét

március 5., 18:19 Módosítva: 2022.03.06 16:13
67
A brit énekesnőt egy kevésbé ismert zenekar vádolta meg azzal, hogy ellopta az egyik dalukat.

Dua Lipa, koszovói albán származású brit énekesnő – aki az idei Brit Awardson is bezsebelt egy díjat – napjaink legnépszerűbb előadói közé sorolható. Ugyan legújabb albuma, a Future Nostalgia már 2020-ban megjelent, ám a koronavírus-járványnak következtében el kellett halasztani a lemezhez kapcsolódó egész turnét, ami végül február 9-én startolt el Miamiban.

Tovább

A rádiót nem gépfegyverekkel vették be, hanem a Blitzkrieg Boppal

március 4., 20:12 Módosítva: 2022.03.05 09:34
25

Van egy emléktábla a budapesti Toldi mozi épületén, amely szerint a Bajcsy-Zsilinszky utcai házban született 1949-ben Erdélyi Tamás, azaz Tommy Ramone, az egyetlen magyar, aki mint a Ramones dobosa bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be.

A nemrég megjelent Élő című, magyar kiadású Ramones-album olyan, mintha ennek az emléktáblának lenne egy sajátos QR-kódja, kiterjesztése, csak éppen analóg formátumban. A Budapest Vinyl gondozásában megjelent, 1978. január 31-én rögzített koncertfelvétel ugyanazon a turnén készült, amelyen a zenekar It's Alive című legendás koncertalbumát is rögzítették.

A Ramones ragasztóval, hígítóval felpörgetett rágógumipunkja olyan, mintha a nagyra nőtt gyerekek surfös rock and rollt szerettek volna játszani, de közben zárlatos lett az erősítő, mert Dee Dee Ramone egy baseballütővel kapcsolta fel a villanyt.

Tovább

Dalok, amelyekbe kapaszkodni lehet

március 3., 21:21 Módosítva: 2022.03.04 12:24
11

Pearl Jam-fanok, gyülekező! A banda frontembere, Eddie Vedder új szólóalbummal érkezett, hogy elkápráztassa a népet egyedi bariton hangjával és dalszerzési képességeivel.

Akik követik Eddie munkásságát a Pearl Jamen kívül is, azok előtt nem titok, hogy ez nem az egyetlen szólólemeze a baritonok királyának. Első, igazán ismertté vált egyéni megmozdulása az Into the Wild című film soundtrackje volt 2007-ben, amelynek egyik felvételéért Golden Globe-díjjal is jutalmazták a rákövetkező gálán.

Ezt folytatva egy 2011-es albumon ajándékozott meg minket egy csokor dallal (részben saját szerzemények, részben feldolgozások), amelyeket ukulelén prezentált, de senki ne ijedjen meg, nem cukin kínos amatőr tinilány hatását kelti a lemez. 

Tovább

Jazz, ahogyan az a magyar Symbiosis 5 első lemezéről szól

március 3., 08:38 Módosítva: 2022.03.03 12:09
91

Megjelent Symbiosis 5 első, bemutatkozó kislemeze, stílszerűen Symbiosis 5 címmel, illetve látható már a zenekar live session videója is. A jazzformáció tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium hallgatóiként találkoztak, és azért álltak össze, hogy mindenkinek megmutassák a hangszeres zene kifejező erejét. Zenéjüket, meghatározásuk szerint

erősen átitatja a modális és a kortárs jazz, de sok más zenei elemet is előszeretettel alkalmaznak.

Symbiosis 5 tagjai azért döntöttek úgy, hogy a jazz köré szervezik formációjukat, mert megítélésük szerint a jazz zene kompozíciós lehetőségeinek sokszínűségén, szabadságán és improvizatív jellegén keresztül tudják leginkább megvalósítani zenei elképzeléseiket.

Parisian song
Parisian song
Fotó: Symbiosis 5

S mivel zenekarukat a közös tanulmányaik során kötött barátság, az együtt zenélés öröme hozta össze, nem arra figyeltek, milyen lesz a hangszerek összetétele. Az Indexnek ugyanakkor azt is elmondták, hogy ebben a műfajban gyakori a szaxofon, a gitár, a zongora, a bőgő és a dob felállás, és sok hasonló felépítésű formáció hangzása volt hatással rájuk.

Tovább

Dallal búcsúznak Babicsek Bernáttól a Paddy and the Rats tagjai

március 2., 06:05 Módosítva: 2022.03.02 16:55
58

After the Rain címmel jelent meg a Paddy and the Rats zenekar legújabb szerzeménye, amit az együttes tagjai a két hónappal ezelőtt elhunyt zenésztársuknak, Babicsek Bernátnak dedikáltak.

Tovább

Duran Duran, avagy a szépfiúk szépen öregedtek

március 1., 19:46 Módosítva: 2022.03.02 13:34
117

A Future Past című új Duran Duran-album borítóján Daisuke Yokota japán fotós eredetileg fekete-fehér képeinek egymásba játszása látható. A piros alak mozdulatlan, míg a zöld szalad. Valahogy ezt fejez ki a Future Past is, és a Duran Duran karrierje is, hogy itt van a nyolcvanas évek tinibálvány zenekara, akik megélhetnének a múltjukból, multiplatina albumaik jogdíjaiból, de ők sosem oszlottak fel, talán azért sem, hogy bebizonyítsák: ők a popkultúra egyik leginkább félreértett zenekara.

futurepast
Fotó: Poós Zoltán

Vannak, akik azt gondolják, hogy a Duran Duran megfodrászolt, halál elegáns szépfiúk gyülekezési helye, és hogy a zenekar egyenlő a luxi látványklipekkel, amelyekben minden nő minimum Bond-girl volt, és minden férfi a szerelem titkos ügynöke.

Sokak szerint a Duran Duran elhozta a diszkók arisztokratizmusát a Limara illatú kisvárosi lánykollégiumokba, ahová Simon Le Bont szerették volna meghívni, de végül Kiki jött az Első Emeletből, egy vajszínű Lada Samarával, és talán neki is elhitték a textilipari szakközepes csajok, hogy az élet egy végtelenített videoklip lesz, olyan, mint a Rio, a Rexlex vagy a Csakazértis szerelem.

Tovább

Három nemzetközi fellépőt jelentette be a Budapest Park

február 28., 16:00 Módosítva: 2022.02.28 17:25
0

A Moderat, a Sofi Tukker és a Thievery Corporation is színpadra áll 2022-ben a Budapest Parkban. 

Tovább

Nem zárják ki Oroszországot az Eurovíziós Dalfesztiválból

február 24., 16:35 Módosítva: 2022.02.25 07:42
0
Hiába a nemzetközi tiltakozás, oroszok és ukránok is indulhatnak a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon.

Az Eurovíziós Dalfesztivál szervezőinek nem áll szándékukban eltiltani Oroszországot a versenyzéstől, annak ellenére hogy az oroszok megtámadták Ukrajnát. Hiába támadja Oroszország folyamatosan a szomszédját, a szervezők szerint az évente megrendezett verseny „nem politikai kulturális esemény” – számolt be róla az Independent.

Az Eurovíziós Dalfesztivál »nem politikai kulturális esemény«, amely egyesíti a nemzeteket és a zenén keresztül ünnepli a sokszínűséget

– áll a verseny közleményében.

Tovább

Meghalt Oláh János, a Parno Graszt nagybőgőse

február 24., 10:35 Módosítva: 2022.02.24 16:36
0

Közösségi oldalán tudatta a Parno Graszt, hogy szerdán este elhunyt az együttes nagybőgőse.

Tovább

Meghalt Mark Lanegan

február 23., 06:39 Módosítva: 2022.02.23 17:09
0

57 éves korában elhunyt a Screaming Trees és a Queens of the Stone Age egykori tagja. 

Mark William Lanegan halálhíréről saját Twitter-oldalán tájékoztatták a nyilvánosságot. 

Tovább

Justin Bieber is jön a Sziget Fesztiválra – újabb szupersztárokat jelentettek be a szervezők

február 22., 10:08 Módosítva: 2022.02.23 06:16
0

Újabb szupersztárok mondtak igent a 2022-es Sziget meghívására, köztük a világ egyik legismertebb énekese, Justin Bieber, a nemzetközi EDM-szcéna élbolyába tartozó Calvin Harris, a negyedik stúdióalbumával turnézó Tame Impala, a tavaly megjelent új lemezével érkező Sam Fender, és a szintén friss zenéket hozó Anne-Marie. 

Augusztus 10–15. között tehát végre visszatér a Sziget, ahova korábban már olyan nevek is bejelentkeztek, mint az Arctic Monkeys, Dua Lipa és a Kings Of Leon, valamit a Bastille, Stromae vagy Lewis Capaldi.

 

Tovább

Idén már olyan lesz a Bánkitó Fesztivál, mint a járvány előtt

február 21., 13:38 Módosítva: 2022.02.21 16:22
0
Július 13. és 16. között rendezik a Bánkitó Fesztivált. A Nógrád megyei Bánki-tónál tartott rendezvényre a koncertek mellett aktuális, izgalmas független színházi programokkal, tudományos előadásokkal és civil-kulturális programokkal várják a látogatókat.

A Bánkitó Fesztivált 2019 óta először rendezik meg a járványhelyzet előtt megszokott módon. Három élőzenei színpaddal, a hazai elektronikus zenei szcéna irányzatait felvonultató színpaddal, aktuális, független színházi válogatással, a téma neves szakértőit megszólaltató tudományos előadásokkal, installációkkal és több kisebb pop-up helyszínnel készülnek a szervezők.

Aktuális témák, fontos párbeszédek

Az idei Bánkitó Fesztivál témája a mezőgazdaság. A szervezők minden évben törekednek rá, hogy „fontos, aktuális, izgalmas témát válasszanak, ami reflektál és reagál a körülöttünk lévő világra, társadalmi változásokra, kihívásokra, közéleti állapotokra, és az új kihívásokra új megoldásokat is keresnek”.

Tovább

Meghalt a 31 éves zenész-youtuber

február 21., 11:43 Módosítva: 2022.02.22 14:26
0

31 éves korában meghalt Jamal Edwards brit vállalkozó és YouTube-sztár – adta hírül a BBC. Ő volt az SBTV alapítója: az online zenei platform olyan művészek karrierjét segítette beindítani, mint Dave, Ed Sheeran és Skepta.

Tovább