Sümegi Noémi

Meghalt Kiss Imre Meghalt Kiss Imre

Hatvanhét éves volt.

3 órája

Szentendre, Kapolcs és a városmajori színpad nulla forintot kap Szentendre, Kapolcs és a városmajori színpad nulla forintot kap

Döntöttek a szabadtéri színházak támogatásáról.

május 27. 17:50

Állatbarát kávézó nyílik a gyilokjáró helyén Veszprémben Állatbarát kávézó nyílik a gyilokjáró helyén Veszprémben

Multifunkcionális művészeti és kulturális központtal gazdagodik a város.

május 27. 11:36

Véget ért a Concerto Budapest zenekar Mozart-koncertje a Zeneakadémián.

Elhangzott Mozart g-moll szimfóniája, d-moll zongoraversenye és C-dúr (Jupiter-) szimfóniája. Zongorán közreműködött Mihail Pletnyov, a Concerto Budapest zenekart Keller András vezényelte.

Köszönjük, hogy velünk tartottak, és figyelemmel kísérték közvetítésünket.

Pihenjenek jól, nyugodalmas jó éjszakát!

Az elmúlt években a Concerto Budapest körül épült a legerősebb filmes-vizuális világ. A zenekar élő, internetes közvetítéseit streamvezető rendezőként, illetve kreatív producerként jegyző Szabó Stein Imre a mostanában divatos, néhány kamerás, inkább dokumentáló jellegű felvételek helyett abszolút TV Broadcast minőségű, 10-12 kamerás közvetítéseket rendez a közönségnek.

„Megítélésem szerint egy kiváló szimfonikus zenekar legalább annyit tud hozzátenni az országimázshoz, mint egy BL-helyezett focicsapat, de míg a sport jellemzően rövidebb távú siker vagy azok sorozata, a kultúrában hosszú távon lehet BL-győztesként jelen lenni. A pozitív kulturális imázs igenis fel tud értékelni egy országot. Hiszem, hogy a következő évtizedben a világot ért megrázó hatások révén az egyház és a kultúra szerepe meg fog erősödni a társadalomban.

A magyar zene nemzetközi sikere sokszorosan megtérülő befektetés az állam és polgárai számára. Tisztában kell lennünk azzal, hogy ez a szegmens nonprofit, és a profit a kulturális export nyomán jelentkezik. Ezt a profitot tudja a gazdaság visszaforgatni kézzelfogható haszonként. Ez viszont hatalmas lehet” – mondja Keller András a zenekar nemzetközi sikereire utalva.