Králl Bernarda

A TikTok futtatta fel a 177 éves kovászreceptet A TikTok futtatta fel a 177 éves kovászreceptet

Apáról fiúra szállt.

tegnap, 19:54

Egyre közeledik a gondolatkontroll! Egyre közeledik a gondolatkontroll!

Az agy az univerzum legbonyolultabb rendszere.

tegnap, 09:46

Öröklődik, hogy milyen színben látjuk a betűket Öröklődik, hogy milyen színben látjuk a betűket

Van Gogh és Liszt Ferenc is szinesztéz volt.

február 27. 20:07

Orosz katonák a Herszon melletti Szadove településre tüzeltek, mikor egy helyi lakos életét vesztette. Olekszandr Prokudin, Herszon katonai közigazgatási vezetője így nyilatkozott: 

11 óra 10 perc körül az orosz csapatok a tüzérséget vetették be a falu ellen. Az egyik lövedék egy lakóépületet talált el, ekkor halt meg egy idős helyi lakos, akit maguk alá temettek a romok. 

A mentők kihozták a férfi holttestét a lerombolt ház alól. Egyes jelentések szerint Herszon megszállása óta az oroszok mintegy 230 civilt öltek meg, és több mint 900-at megsebesítettek  írja az Ukrajinszka Pravda.

A BBC jelentései szerint kedd éjszaka erős robbanások hallatszottak Délnyugat-Oroszország és a megszállt Krím egyes részein. Orosz tisztviselők szerint támadás érte Belgorod határvárosát, ahol szombaton 25 ember vesztette életét, Szevasztopolnál pedig egy ukrán rakétát lőttek le. Áldozatokról vagy károkról nem érkezett jelentés.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Oroszország mintegy 300 rakétát és 200 drónt lőtt ki öt nap alatt, miután a múlt hét végén elindította az invázió eddigi legnagyobb bombázását több mint 40 ember halálát okozva. Az ukrán erők a Belgorod elleni támadással válaszoltak, amelyben több mint 100 ember megsérült.

Kedden orosz rakéták találták el Ukrajna legnagyobb városait, köztük Harkivot és Kijevet, legalább öt ember meghalt és többtucatnyian megsebesültek. A jelentések szerint egy ember meghalt egy Belgorod elleni ukrán támadásban.

A támadások azután történtek, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy fokozza a csapásokat válaszul a közelmúltbeli ukrán támadásokra. Zelenszkij keddi éjszakai beszédében azt mondta, Oroszország aznap „csaknem száz különféle típusú rakétát lőtt ki..., hogy a lehető legtöbb kárt okozza”.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint a légvédelmi erők már 17 ukrán Vilkha rakétát semmisítettek meg Belgorod térsége felett. 

A védelmi minisztérium szerint moszkvai idő szerint 14:30 körül a kijevi rezsim újabb kísérletet tett orosz területen lévő célpontok megtámadására. A minisztérium képviselői szerint nyolc rakétát semmisítettek meg a belgorodi régió felett a szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek. 

Ma ez a harmadik terrortámadás Belgorod és a régió ellen. 12 óra körül a légvédelmi rendszerek négy Alder MLRS rakétát lőttek le, egy órával később pedig még ötöt. Mint Vjacseszlav Gladkov kormányzó beszámolt róla, ketten megsérültek.

A legfrissebb adatok szerint 25-en lettek a terrortámadás áldozatai, köztük öt gyerek, és több mint százan megsérültek.