Meghalt a híres blueszenész

április 18., 16:31 Módosítva: 2022.04.18 20:31
1
Hatvannyolc éves korában meghalt Bill Bourne kanadai blues- és folkzenész. Korábban a kanadai Grammyként ismert Juno-díjjal is kitüntették.

Az albertai Red Deerből származó zenész már régóta rákkal küzdött, az utóbbi hónapokban szülőhelyén adománygyűjtést is rendeztek neki, hogy pénzt kerítsenek a kezelésére. Szombaton azonban végül elhunyt.

A családja és a szeretet vette körül, békésen és méltósággal távozott oda, ami az élet után következik

– áll a hozzátartozói által kiadott közleményben. A közösségi médiában zenésztársai is elbúcsúztatták Bill Bourne-t.

Tovább

Jöttek a srácok, és akarva-akaratlanul leadtak egy frankót

április 17., 18:41 Módosítva: 2022.04.18 06:12
1

És itt van, és itt van és itt van! Az SHM, a Swedish House Mafia egy évtizede halogatott, váratott és tologatott albuma áprilisra, a buliszezon kapujára elkészült, hogy nyáron az EDM és a house-zene szerelmesei lerombolhassák rá az összes fesztivál összes táncterét. Megvallom az őszintét, egyszerre voltam lelkes és szkeptikus a lemezzel szemben, hisz nagyon kíváncsi voltam, Angello Ingrosso és Axwell hármasa mit hoz ki belőle, de fogalmazzunk úgy, hogy az urak hoztak egy olyan színvonalat, ami elvárható volt tőlük.

Kezdésnek egy kis vérfrissítés, mielőtt belevágnánk, hiszen pár hete már írtunk róla, hogy a Swedish House Mafia visszatér, új albumot jelentett be, és néhány single-t is kidobott ezt promotálandó olyan nevekkel kooperálva, mint Sting vagy a The Weeknd (erről bővebben itt lehet olvasni).

Ezeknek a daloknak kellemesen pozitív volt a fogadtatása, persze egy ekkora supergroup visszatérése nem maradhat visszhang nélkül. A föld talán nem remegett bele, de azért a váratlan meglepetésfellépésük felkorbácsolta annyira a kedélyeket, hogy idén nyáron már rengeteg prominens színpadon láthatjuk őket, és rázhatjuk le magunkról a mindennapi agygörcsöt olyan ütős dalokra, mint a One (Your Name), a frissen debütált Mouth To A Flame és a Redlight, valamint a mindenki által jól ismert Don’t You Worry Child.

Tovább

Frenk ejakuláló trombitával trippel új klipjében

április 16., 10:58 Módosítva: 2022.04.17 06:39
128

Frenk a kádban. Vékony srác, habtól csöpögő ujjai között füstöl a cigaretta. Csillaghálóról énekel klasszikus dallamvezetéssel. Az Éjjeli utazás című új számát simán elénekelhetné Poór Péter 1981-ben, ha lenne időgép, és Antal Imre meg tudná magyarázni a felkonfban, mit jelent a szöveg.

A harsonás részt bármikor el tudnák adni nekem azzal, hogy erre csajozott Belmondo a Zsaru vagy csirkefogó? egyik jelenetében.

Ez a dallam olyan szép, mint a bolyongó égitestek

 – énekli Frenk, és fröcsög a hab a trombitából. Nem kevésbé dekadens, mint a harmincas évek Berlinje, plusz, ha a főszereplő épp nincs a kádban, trikója, sminkje, egész valója a Kabarét idézi, vagy egy abszintos francia éjszakát. 

A szöveget és a szemtelenül magabiztosan más kort idéző stílust figyelve talán nem véletlenül jut eszembe, hogy ez egy jól beállt sláger, fittyet hány mindennek, röpül és nevet. Jó, hogy van ilyen.

Az Éjjeli utazás Frenk ősszel megjelenő Abszolút szabadon című lemezére készült, amely már a hetedik albuma. Maga úgy fogalmaz, hogy az új klippel debütáló szám a lemez „egy könnyedebb darabja”.

 

Tovább

A zaj, ami elől nem lehet elmenekülni

április 15., 16:10 Módosítva: 2022.04.16 09:55
19

’’Az In/Out/In című, alapvetően instrumentális felvételeket tartalmazó új Sonic Youth-lemezben nem maga a hanganyag a legizgalmasabb, hanem az, hogy ez egy életjel, és még az sem kizárt, hogy egyszer újra összeáll a poptörténet talán legjobb noise-rock zenekara.

Ránézésre a jammeléseket rögzítő, 2000 és 2010 között készült anyag egy EP, hiszen csak öt számot tartalmaz, de a felvételek között több, tízpercesnél is hosszabb kompozíció található, és a maga több mint negyven percével ez igenis nagylemez.

A Sonic Youth mindig is szerette a végtelenített szólókra emlékeztető zajköltészetet, amelyeket már az 1986-os EVOL óta szépen kibalanszíroztak hagyományos popstruktúrákkal, sőt sima indie-rock slágerekkel.

Tovább

Meghalt Tim Feerick, a Dance Gavin Dance basszusgitárosa

április 15., 10:32 Módosítva: 2022.04.15 21:16
2

Közösségi oldalán értesítették közönségüket a Dance Gavin Dance tagjai, hogy szerdán elhunyt a zenekar 34 éves basszusgitárosa. 

Összetörve tudatjuk, hogy barátunk, basszusgitárosunk, Tim Feerick tegnap este meghalt 

Tovább

Megújul a Sziget Fesztivál egyik legizgalmasabb bulihelyszíne

április 15., 09:58 Módosítva: 2022.04.15 15:50
26

A korábbinál nagyobb és sokkal látványosabb köntösben tér vissza a Sziget Fesztivál egyik legizgalmasabb programépítménye, az underground elektronikus zene epicentruma, a Samsung Colosseum – olvasható a szervezők közleményében.

Az Európában már komoly hírnevet szerzett egyedi helyszínen fellépő művészek sorában ott lesz Ben Klock, Joris Voorn, Sasha, Matador és a már korábban bejelentett Nina Kraviz, Kölsch és – sok további DJ mellett – Seth Troxler.

Tovább

A Red Hot Chili Peppers új albuma vezeti a Billboard 200-as listáját

április 15., 06:35 Módosítva: 2022.04.15 12:36
15
Az április elején megjelent Unlimited Love az első lemez a 2006-os Stadium Arcadium óta, amely listavezető lett.

A Billboard 200-as lista a Luminate adatelemző cég által meghatározott és összeállított albumegységekben mért fogyasztás alapján rangsorolja a hét legnépszerűbb albumait az Egyesült Államokban. Az április 1-jén megjelent album a cég adatai szerint 97 500 albumegységgel végzett az április 7-ével végződő héten – írja a Billboard.

A Red Hot Chili Peppers április elején megjelent albuma a zenekartól az első lemez a 2006-os Stadium Arcadium óta, amely listavezető lett. Érdekesség, hogy azon játszott utoljára a legendás gitárosuk, John Frusciante, aki több mint egy évtizedes kitérő után talált vissza a világhírű együtteshez. A zenekar június 15-én Budapesten ad koncertet.

24 órás bulifolyammal ünnepel a Halott Pénz a STRAND-on

április 13., 12:47 Módosítva: 2022.04.13 17:37
2

Saját nappal ünnepli a STRAND Fesztiválon 18. születésnapját a Halott Pénz: augusztus 20-án 18 koncerttel és programmal várják a közönséget Zamárdiban.  

A Halott Pénz Fesztivál 24 órás buliján mások mellett Krúbi, a ByeAlex és a Slepp, Dzsúdló, a Supernem és a hiperkarma, tábortűz és kertmozi is szerepel az egész napos programban, amelynek része a Balaton legnagyobb tűzijátéka is. 

Tovább

Csinálnak egy rakat baromságot, botrányt, aztán megöregszenek

április 10., 07:58 Módosítva: 2022.04.11 06:02
39

Igen, igen, vannak olyan pop előadók, akik ízlésesen tudnak öregedni, és vannak, akik nem. A Disney hercegnőknek ez kifejezetten nehéz, mert mikor a szokásos tévés karrierből átnyargalnak a zenei arénákba, sokszor elvesztik a realitásérzéküket. Csinálnak egy rakat baromságot, botrányt, néha a menedzserek tanácsára, néha pedig csak azért, mert nem tudnak mit kezdeni magukkal, feldolgozni a nyomást, ami rajtuk van. Húsüzembe kerülnek, ahol ők csupán termékek, semmi több.

Ezeknek a pokloknak minden bugyrát bejárta már Miley Cyrus, aki ráadásul mint Billy Ray Cyrus lánya is meg lett bélyegezve, egy rocksztár fater alól pedig kinőni, főleg zenészként, nem könnyű feladat. Miley is meg kellett küzdjön ezzel a helyzettel, de mára talán elmondhatjuk, ha zenei minőségben szubjektív is, hogy túllépett-e apján, népszerűségben minden bizonnyal sikerült.

Nála kifejezetten érdekes az „öregedés” ténye (még nincs harminc sem, így elég nehéz ezt grimaszolás nélkül leírni), hiszen tinédzserkora óta kipakolták a kamerák elé. Inkább az a szokatlan, hogy ő igyekezett a közönségét a sima poprajongók szintjéről kibővíteni.

Tovább

Carson Coma-klip készült A besúgó című sorozathoz

április 7., 21:30 Módosítva: 2022.04.08 13:45
12
A KFT zenekar Bábu vagy című számát dolgozta fel a Carson Coma zenekar, amelyhez klip is készült.

Az alkalom, amely miatt ez a harmincéves muzsika új hangszereléssel és előadással aktualizálva lett, nem más, mint az HBO új magyar sorozata, A besúgó.

Szentgyörgyi Bálint író-rendező gondolt egy merészet, és a történelemórák vakfoltjáról, a rendszerváltás előtti időkről írt egy történetet. A besúgó április 1-jén debütált 61 országban, és már most kijelenthető, hogy közönségkedvenc alkotás született, aminek az egyik oka biztosan a nosztalgiafaktor, amit a képi világon kívül a zeneválasztás is támogat.

Tovább

Ez iszonyat, mondja Pajor Tamás, és a háborús borzalomról énekel

április 7., 17:01 Módosítva: 2022.04.08 11:36
492

Majdan címmel új dallal jelentkezik a Prédikátor. Születését az orosz–ukrán háború ihlette, a hozzá készült klip felvételeit Jászberényi Sándor haditudósító forgatta Ukrajnában. A fekete-fehér, sötét tónusú képek egy olyan embertelen világra vetítenek árnyékot, amelynek borzalmából egyre többen kényszerülnek arra, hogy otthonukat kulcsra zárva elhagyják hazájukat.

Ennek valóságára, a velünk élő lüktetésére világít rá a Prédikátor legújabb dala, amelyet Pajor Tamás előadásában hallhatunk.  A dal elkészültéről az énekes az Indexnek nyilatkozva azt mondta, hogy

legelőször a szándék volt meg, hogy írjak a háborúról, hiszen bár már nem tartozom a tinédzserek közé, de az én generációm életében sem volt példa ilyenre. Mikor elkezdtem, már akkor is rettenetes képek jöttek, azóta pedig háborús bűnöket, népirtást látunk. Ez iszonyat.

Pajor Tamás azt mondja, a Majdan című dalhoz az adta a konkrét szikrát, hogy a hírekben újra elé került a Majdan név, Kijev főtere, de a szó egyben érdekes hangtani összecsengést mutat a magyar jövő idő kissé archaikus változatával:

Így indult a vers, és épp volt nálam egy új zenei alap, egy fiatal tehetséges zenész, Csuka Kiko munkája, aki a kiváló énekesnő, Friderika fia. Ezt fejlesztette tovább egy másik kollégám, Reiner Szabolcs, a hangmérnöki részbe pedig ezúttal is beszállt egy nagyszerű alkotó és jó barátom, ifj. Balogh Ferenc (Hidden Kingdom).

Tovább

A rock and roll Pán Pétere szerint hiba van a teremtésben

április 7., 08:20 Módosítva: 2022.04.07 15:58
35

A boldogság mindig jelen idejű, ahogy a rock and roll is. Utóbbi általában három és fél percig tart, ennyi az átlagos slágerek hossza. Bryan Adams annyira boldog, hogy szinte fáj neki, legalábbis erről szól a So Happy It Hurts című új albuma, amelyen számos boldogságot tematizáló, három és fél perces slágert hallhatunk.

Az egész album negyvenperces, és persze ki bírna ki ennyi boldogságot fájdalom nélkül?

Nos, természetesen a 63 éves Bryan Adams, aki a tökéletes átmenettel felnyírt hajától, vagy éppen a három és fél perces slágerei miatt tűnik fiatalnak, legalábbis húsz évet simán letagadhatna.

Tovább

Backstreet Boys-koncert lesz Budapesten

április 5., 17:39 Módosítva: 2022.04.06 07:37
563

Folytatódik a Backstreet Boys DNA elnevezésű világ körüli turnéja, a csapat brit és európai koncerteket jelentett be őszre, köztük egy magyarországit is: november 2-án a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel.

Tovább

Klisék és balhék jellemzik Machine Gun Kelly új lemezét

április 4., 20:12 Módosítva: 2022.04.05 11:47
7

Machine Gun Kelly, aki karrierje alatt több műfajjal is próbálkozott (kisebb-nagyobb sikerrel), most újra egy, a kétezres éveket idéző pop-punk albummal indította az évet.

Az énekes megint a Blink-182 zenekarból ismert Travis Barkerrel állt össze, csakúgy, mint az előző, Tickets to My Downfallra keresztelt lemezénél. A korábban Born with Thorns címet viselő stúdióanyag, amely mainstream sellout, hozza az elvártakat. Klisés pop-punk, néha meglepően érdekes szöveg és rengeteg kollaboráció.

Első dalok és balhé a TikTokon

Az albumról a megjelenés előtt négy dal került ki, amelyek – bár a toplistákon jól szerepeltek – az emo és pop-punk szubkultúra tagjait annyira nem győzték meg. A TikTokon az emo girl című dal részlete sokakat megihletett, ám nem mindig jó értelemben. A dalt rengetegen az egyik legkínosabb single-nek nevezték a műfaj történetében. A maga nemében nem nagyon üt el MGK stílusától az emo girl, azonban a pofátlanul egyszerű, és néhol igencsak megkérdőjelezhető szöveg kiverte a biztosítékot a hallgatóknál. A dalt WILLOW, Will Smith lánya sem menti meg, bár talán ő a legélvezhetőbb a produkcióban. MGK-re amúgy is jellemző, hogy nála sokkal tehetségesebb énekesekkel egészíti ki a dalait, ilyen Oli Sykes is, a Bring Me The Horizon nevű metálzenekar frontembere, aki a maybeben hallható.

Tovább

Még az ukrán elnök is megjelent a 64. Grammy-gálán

április 4., 07:18 Módosítva: 2022.04.04 19:45
33
Kisebb-nagyobb meglepetések tárháza volt az idei Grammy-díj-átadó, amelyet április 3-án tartottak Las Vegasban.

Nem csak Magyarországon, az Egyesült Államokban is választottak: magyar idő szerint hétfő hajnalban tartották a zeneipar legnívósabb eseményét, a 64. Grammy-gálát.

Az eseményt az omikron-variáns terjedése miatt a megszokottnál később tartották, mondhatni hát, hogy pattanásig feszült a hangulat a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arénában. A műsorvezető Trevor Noah volt, számos díjat – az Oscar-gálához hasonlóan – az élő adás előtt adták át a győzteseknek.

Tovább

A zenei világ elnémítással válaszol az orosz invázióra

április 3., 11:16 Módosítva: 2022.04.04 05:51
47

A jelen ukrajnai helyzet mindenre kiterjed, a zenei és művészeti világra is. Nem az alkotások témáját vagy gondolatiságát tekintve, hanem az alkotók megpróbáltatásait és hétköznapjainak megváltozott hangvételét – mind az ukrán, mind az orosz oldalon.

Valamilyen módon szinte kivétel nélkül minden előadó csatlakozott ehhez a háborúhoz. Egyesek fizikálisan, mások támogatásként, megint mások pedig szóban vagy írásban – állást foglalva pont úgy, mint az ukrán Jinjer zenekar, amely a YouTube-csatornáján közzétett videóban bejelentkezve mesélte el, hogy egyelőre mind jól vannak, és mélységesen elítélik azt, ami körülöttük történik. Azt is elmondják, hogy haragjuk és ellenszenvük nem az orosz rajongóikra vonatkozik, akik továbbra is fontosak számukra, hanem az emberek feje fölött összecsapó hatalmakra.

Tovább

Egy kórusban énekelt a háború ellen Szikora Róbert és Gerendás Péter

április 1., 16:46 Módosítva: 2022.04.02 10:42
40

Ha Tóth Gabi és Koncz Zsuzsa nem is találkozott a Duna-parton, mégis biztató, hogy csaknem két tucat magyar zenész vette rá magát, hogy közös énekléssel tiltakozzanak az ukrajnai háború ellen.

Mint erről az Index is beszámolt, néhány héttel ezelőtt a legnagyobb magyar koncertszervezők felhívást küldtek a magyar könnyűzenészeknek, hogy tegyék félre a politikai és műfaji különbségekből fakadó csoporttudatukat, esetleges ellentéteiket, és álljanak ki közösen a békéért. A nagyszabásúnak szánt ötlet részben meg is valósult, hiszen együtt énekelte a Duna-parton John Lennon Imagine című dalát, illetve a Give Peace a Chance című békehimnuszát az ország jelenlegi vezetése iránti szimpátiáját következetesen vállaló Szikora Róbert és a kormánypártisággal nem vádolható Gerendás Péter.

Az underground zenészből fesztiválmágnessé nőtt Quimby-legenda, Kiss Tibi és az utóbbi évek nemzeti dalválasztó viadalainak többszörös döntőse, a popzenész Heinz Gábor Biga is lelkesen dalolta együtt az LGT-ikon Karácsony Jánossal: Give Peace a Chance.

Tovább

A rossz házasság, ami olyan, mint egy világháború

március 31., 14:54 Módosítva: 2022.04.01 06:58
78

Nem feltétlenül ott van az otthonod, ahol ismered a tárgyaidat, hanem ott, ahol a tárgyak, a bútorok ismernek téged. Vannak poplemezek, amelyekre ha ránézünk, kedvünk támad a szobaszemlére. Ilyen volt a Pink Floyd 1969-es Ummagummája, ahol üzenetes tárgyakat látunk, de ilyen az Oasis 1994-ben publikált Definitly Maybe coverének popszuvenírekkel teli szobája is. És a kettő között ott az 1984-es Fugazi, Marillion második lemeze. Mark Wilkinson borítója maga a jelképek erdeje. A legendás album most újra megjelent, megmutatva, hogy a progrockot nemcsak sportcsarnokban vagy ókori romok között jó hallgatni, hanem a rendezett nappaliban is.

Míg az Ummagumma nagy rejtélye, a Gigi című, 1958-as amerikai zenés film albumborítója állítólag nem jelent semmit, a Hipgnosis tervezte cover gesztusa sokak szerint csak elterelés, addig nehéz félreérteni a Fugazin a középkori bolond levetett jelmezét a meztelenül fekvő férfi mellett, aki az egyik kezében mákvirágot tart, a másikban borospoharat. A szobában az album dalszövegeinek motívumai tűnnek fel, például a kaméleon, az Incubus karma, de találunk utalásokat az első lemezre is. Persze ennél csak a zene és Fish, az énekes látomásos szövegei titokzatosabbak.

Tovább

Új fellépőket jelentett be a Balaton Sound

március 31., 13:22 Módosítva: 2022.03.31 17:09
99

Richie Hawtin, Deborah De Luca, Fisher és Monolink is fellép az idei Balaton Sound fesztiválon, Zamárdiban június 29-től július 2-ig – közölték a szervezők az MTI-vel.

A csütörtökön bejelentett előadók között az underground elektronika képviselői szerepelnek: a digitális zeneszerkesztés innovátora, Richie Hawtin, a nápolyi techno képviseletében Deborah De Luca, az ausztrál DJ/producer Fisher és a neves német DJ, Sven Väth.

Idén visszatér a közönségkedvenc spanyol elrow is: veszedelmes kalózokkal, mélytengeri állatokkal jelentkezik a Triángulo de las Rowmudas című műsor. A show fellépői között lesz Pan-Pot, Loco Dice, Meduza, valamint Jamie Jones és Joseph Capriati is. 

Tovább

Az Oscar-gála után már nyakunkon a Grammy-díj

március 31., 10:17 Módosítva: 2022.03.31 19:12
0

Helyi idő szerint április 3-án (nálunk hétfő hajnalban) rendezik a 64. Grammy-gálát. A díj a zeneipar egyik, ha nem a legrangosabb elismerése, az eseményen a legnagyobb előadóművészek lépnek fel. 

A rendezők egymás után jelentik be a fellépőket: legutóbb Silk Sonic, John Legend, Carrie Underwood, J Balvin és Maria Becerra neve került fel a listára. 

A műsort Bruno Mars és Anderson Paak duója, a Silk Sonic nyitja meg.

 

Tovább

Eddig kiadatlan, harmincéves dalok érkeznek az AMD zenekartól

március 30., 17:54 Módosítva: 2022.03.30 20:15
1
A zenekar 1989-ben Németországban koncertezett, ott rögzítették a dalokat, ez jelenik meg most itthon.

A Sucking Stalin Tour megjelenését szombaton koncert kíséri a fővárosi Dürerben.

1989-ben egy kinti ismeretség révén tavasszal és ősszel egy-egy hónapot koncerteztünk Németországban. Egyik fellépésünket rögzítették, és ott kazettán kiadták, ez jelenik most meg a Trottel Records gondozásában CD-n és vinylen

– nyilatkozta Kiskovács (Kovács Zoltán), az AMD (Anti Military Demonstrations) alapító tagja, dobosa az MTI-nek.

Tovább

Rekordösszeget fizetett ki a Spotify a zeneiparnak

március 30., 14:46 Módosítva: 2022.03.30 18:33
4
Ettől függetlenül még így is sokan küzdenek a megélhetésért, ám előadóként kitűnni lényegesen könnyebb streamen, mint anno a CD-korszakban volt.

A Spotify közleménye szerint tavaly hétmilliárd dollárt fizetett a zeneipari jogtulajdonosoknak, amely az iparág teljes bevételének negyede. A hír a vállalat Loud & Clear nevű weboldalán jelent meg, amelyet tavaly indítottak azzal a céllal, hogy átláthatóbbá tegyék a kifizetéseket.

406 millióra nőtt azoknak a száma, akik havi rendszerességgel használják a Spotify alkalmazását, ez pedig 18 százalékkal több, mint az előző negyedévben. A prémium-előfizetők száma is 16 százalékkal nőtt, így már 180 millió ember fizet a platformnak – derül ki a Spotify tavalyi negyedéves pénzügyi eredményeiből.

Tovább

Zombik és drogfüggők egy száguldó vonaton

március 28., 14:02 Módosítva: 2022.03.28 18:09
94

Rejtő szerint az élet nehéz, de azért meghalni sem olyan könnyű, és ez igaz Ozzy Osbourne-ra is, aki mindent elkövetett azért, hogy ne ágyban és párnák között haljon meg, hanem mondjuk a backstage-ben egy leharapott denevérrel a szájában.

Ozzy azonban nemcsak a kisállatok sérelmére elkövetett bűnökben jeleskedett, de megmutatta azt is, hogy a világot nemcsak képletekkel, számsorokkal lehet leírni, hanem dörgedelmes riffekkel is. Ezekből nincs hiány Ozzy No More Tears című, harminc évvel ezelőtt megjelent albumán, amely a Blizzard Of Ozz, a Diary of a Madman mellett szólópályafutása legjobb munkája.

A harmincéves jubileumra megjelent egy úgynevezett picture disc formátum is, amely hagyományos vinyllemez, csak a korongra ráfotózták Ozzy hívogató arcképét. Olyan az egész, mint egy szülinapi torta, csak nem Thomast, a gőzmozdonyt láthatjuk, hanem Ozzy bácsit, aki a paparazzifotókon már úgy néz ki, mint a gyomorrontásos Billie Eilish.

Tovább

A maffiózók újra összeállnak, és visszatérnek a szívünkbe

március 27., 14:55 Módosítva: 2022.03.27 17:37
4

A visszatérések és az újra egyesülések korát éljük. Mostanában olyan előadók tértek vissza kvázi a semmiből, mint az Abba, Adele vagy a Muse, idénre meg érkezik a house zene egyik legnagyobb formációja, a Swedish House Maffia. A kétezertízes évek kezdetén világcsúcsra törő csapat váratlan feloszlása rengeteg rajongónak volt érvágás, de a 2018-as hirtelen előbukkanásuk újra felkorbácsolta a stílust.

Most új albummal érkeznek áprilisban, miközben sorra dobják ki a jobbnál jobb kislemezeket olyan előadókkal kooperálva, mint a The Weeknd vagy Sting.

A csapat még 2008-ban került reflektorfénybe, amikor három világhírű DJ úgy döntött, összeáll és létrehoz egy supergroupot. Az ilyen megmozdulás még nem garancia a sikerre, hiszen az egyéni teljesítmény nem mindig működik csapatban, de bátran kijelenthetjük, náluk bejött az élet. Ha a csapat nem is ismerős mindenkinek, abban biztos vagyok, hogy a 2012-es albumuk slágere, a Don't You Worry Child mindenkinek benne van a fülében – és ehhez a kétezertízes évek közepén nem is kellett spotlámpás, stroboszkópos, füstgépes, veretős buliba járni.

Tovább

Harry Styles új albummal jelentkezik

március 25., 18:24 Módosítva: 2022.03.25 19:38
0
Két évvel a nagy sikerű Fine Line album után új lemezt dob piacra Harry Styles. Az énekesnek ez lesz a harmadik stúdiólemeze. Az album a Harry’s House (Harry háza) címet viseli.

Az előadóművész szokás szerint sokáig hallgatott a készülő albumról, szinte semmilyen információ nem szivárgott ki sem a lemezről, sem a munkálatokról (eltekintve persze a rejtélyes, célozgató posztoktól, amelyeket a közösségi oldalain osztott meg).

Tovább

Ők lesznek az Oscar-gála fellépői

március 25., 16:36 Módosítva: 2022.03.25 20:13
81
Az 94. Oscar-gálán a legjobb eredeti dal kategóriában Beyoncé, Billie Eilish, Finneas, Reba McEntire vagy Sebastián Yatra fog győzni, ők ugyanis az idei jelöltek – pontosabban a jelölt dalok előadói.

Tovább

Koncert-maratont szerveznek Ukrajnáért, a Sziget Fesztivál is csatlakozik

március 25., 13:19 Módosítva: 2022.03.25 15:42
126

Eddig már több mint 20 európai ország összefogásával Nemzetközi Jótékonysági Koncert-Maratont szerveznek Ukrajna megmentéséért, melyhez Magyarországról a Sziget csapata is csatlakozott. A #StopWar-t március 27-én rendezik, több mint 50 nemzetközi híresség, zenész, előadó részvételével és támogatásával. A Sziget a monstre koncert adását streameli majd a saját felületén.

Az akció szervezőinek célja egyrészt a pénzgyűjtés a háború áldozatául esett ukrán állampolgárok humanitárius szükségleteinek kielégítésére, másrészt a közvélemény figyelmének felkeltése és fenntartása, hogy cselekvésre bátorítsa az embereket és meggyőzze a vezetőket, hogy még jobban segítsék Ukrajnát, hogy ez a szörnyű háború véget érjen – olvasható a közleményben. 

Tovább

Hogyan maradhatsz mindörökre tini-punk hercegnő?

március 24., 07:45 Módosítva: 2022.03.24 19:04
16

Avril Lavigne Love Sux című új lemezének borítóján léggömböket szorongat, de a képet megvágták, így nem tudjuk, hogy a lufikon vannak-e lábszárcsontos rózsaszín szívecskék vagy sem.

Az viszont biztos, hogy a már 37 éves, egykori rágógumi-punk énekesnő kiadta a jelszót:

arccal a 2000-es évek eleji pop-punk felé!

És ami meglepő: ez jól áll neki, pedig ebben az életkorban a nők már a Kréta rendszerben azt nézik meg, hogy hányast kapott a témazárón a gyerekük, és nem arról énekelnek, hogy a föcitanár olyan furcsán nézett az osztálykiránduláson, és hogy minden olyan complicated, woah-oh-ohs!

Tovább

Ami „nagyobbat szólt Woodstocknál” is

március 23., 09:30 Módosítva: 2022.03.23 21:09
9

Huszonöt évvel az után végre lemezen is megjelent az Oasis Knebworth parki fellépése, amiről már negyedszázada is így beszéltek: íme, az Egyesült Királyság válasza Woodstockra. 1996. augusztus 10-én és 11-én, kétszer 125 000, azaz negyedmillió rajongó ünnepelte azt, amit a kilencvenes évek brit kultúrájának csúcspontjaként emlegettek az elragadtatásban mindig is jelesre vizsgázó brit lapok.

Tegyük hozzá, hogy bár az Oasis volt a kétnapos esemény fő attrakciója, de fellépett még többek között

  • a The Prodigy,
  • a Manic Street Preachers,
  • a Chemical Brothers
  • és a Ocean Colour Scene is.
Tovább

Hamisítványok, amelyek jobbak, mint az eredetiek

március 22., 10:33 Módosítva: 2022.03.22 19:08
185

Újra megjelent Martin L. Gore 1989-es szólólemeze, a Counterfeit e.p., ami egyidőben aranyáron cserélt gazdát a Depeche Mode rajongói között. Az albumértékű, hatszámos, ún. középlemez jelentősége nemcsak abban áll, hogy ez volt a Depeche Mode fő dalszerzőjének az első szorgalmija, hanem abban is, hogy DM-hisztéria csúcsán, az 1987-es Music For The Masses megjelenését követő időkben segített a rajongóknak elviselni a várokozást, mígnem aztán 1990-ben megjelent a Personal Jesusszel és az Enjoy The Silence-szel a zenekar egyik csúcsteljesítménye, a Violator, amellyel le is zárták első, klasszikus korszakukat.

Persze a várakozást könnyebbé tette a 101 című koncertalbum is, de azon alapvetően azokat a dalokat hallhattuk, amiket Budapesten is, 1988 márciusában. A zenekar olyan tinédzserhisztériát produkált, ami a magyar poptörténetben egyetlen külföldi zenekar budapesti fellépésén sem volt, ráadásul kétszer, március 9-én és 10-én is.

Bizonyára sokan emlékeznek, Dave Gahanék nem tudtak kijönni a szállodából, és aztán a rajongók a repülőtérre is kimentek elbúcsúzni a hőseiktől.

Tovább