F. Tóth Benedek

Van egy gyógynövény, amit kevesen ismernek, pedig segít a fogyásban Van egy gyógynövény, amit kevesen ismernek, pedig segít a fogyásban

A konyha tele van mesés szerekkel.

tegnap, 10:11

Éjfekete színű lapokon jelent meg Puzsér Róbert komor ábécéje a létezésről Éjfekete színű lapokon jelent meg Puzsér Róbert komor ábécéje a létezésről

A Metafizikában minden szóba kerül, ami emberi és isteni.

tegnap, 06:17

Ez a kórház olyan, mintha kitört volna a háború Ez a kórház olyan, mintha kitört volna a háború

Ilyen az, amikor gyakornokok próbálnak életet menteni.

november 25. 08:54

Veresegyházi koncertje után népviseletbe öltözött hagyományőrző asszonyok fogták körbe Bonnie Tylert. A brit énekesnő ugyan egyetlen szót sem értett abból, amit a kórustagok énekeltek a barna szeretőről, de a szeretetet, ami feléje áradt, biztosan érezte.

Bonnie Tyler Veresegyházon

Bonnie Tyler a Veres 1 Színház nyári fesztiválján adott telt házas koncertet.

Egy gigantikus, hétméteres Föld, pontosabban fényföldgömb ragyog a látogatók feje fölött Pécsett – a Zsolnay Fényfesztiválon 2023. július 69. között. 

Ez a fesztivál azért is különleges, mert akkor nyit, amikor a legtöbb kiállítótér bezár. Itt viszont az éj leszállta után kezdődnek a hazai és külföldi fényművészek épületvetítései, akkor láthatók a helyszínspecifikus fényalkotások.

Felettünk a Föld
Felettünk a Föld
Fotó: Doug Southall / Pepper Pictures

A Fény Útja élménytárlat a fesztivál ideje alatt este fél tízkor nyit, és a szervezők azt ígérik, hogy Pécsett minden éjjel életre kel a mecseki erdők mondavilága is.

Andris budapesti bölcsődés, szenzoros ingerkerülő, azaz zavarja a nagy zaj, a tömeg. Így nem is szeret olyan helyre menni, ahol sokan vannak. Ám imád játszani, bábozni, és az volt a vágya, hogy egyszer eljuthasson a Budapest Bábszínházba, de úgy, hogy

ott csupán hárman vannak: ő és a szülei.

Kívánságát az idén 150. születésnapját ünneplő Budapest teljesítette. A főváros ugyanis egy éven át minden hónapban megajándékozza egy lakóját. Májusban Andrist, aki végre eljuthatott a Budapest Bábszínházba.

Andris a Budapest Bábszínházban
Andris a Budapest Bábszínházban
Fotó: Képszerkesztőség / Pelikán János

A háromtagú családot 2023. május 30-án, Andris születésnapján tuktukkal szállították az Andrássy úti bábszínházba. Ott L. Nagy Attila és Pájer Alma bábművész csak és kizárólag Andrisnak bábozott. A fiú kedvenc meséit, a Nyúl Pétert és a Babarókát adták elő. Majd ezt követően mackójelmezben megjelent Szabó Simon, aki mesefigurákkal díszített tortát hozott.