Öngyilkos lett a cseh popdíva

2014.04.29. 15:31 Módosítva: 2014.05.01. 15:35
Vonat elé vetette magát és szörnyethalt Iveta Bartošova, az egyik legnépszerűbb cseh énekesnő. Hosszú éveken keresztül üldözte a cseh és szlovák bulvármédia, ami előre megjósolta korai halálát.
Iveta Bartošová
Iveta Bartošová

Öngyilkosságot követett el Iveta Bartošova - adta hírül az iDNES.cz cseh hírportál. A cseh Nenának vagy a nők Karel Gottjának is nevezett, Magyarországon is jól ismert cseh énekesnő Prága agglomerációjában található lakásuktól nem messze ugrott a vonat elé. Megerősítette az öngyilkosságot az énekes férje, Josef Rychtář is.

"Mentőszolgálatunkat kedden riasztották, mert az uhříněvesi vasútállomástól nem messze egy negyvennyolc éves nőt elütött a vonat. Az áldozat azonnal meghalt" - nyiltkozta Jiřina Ernestová, a prágai mentőszolgálat szóvivője. A holttest azonosításához DNS-vizsgálatra volt szükség. "A helyszínen legalább egy órára leállt a vasúti közlekedés" - ezt már Jan Kučera, a cseh államvasutak szóvivője mondta az iDNES.cz hírportálnak.

A médiahiénák ölték meg!

ennyit nyilatkozott sírva uhříněvesi otthonában Bartošová férje a ČTK cseh hírügynökségnek.

Az énekesnő élete utolsó éveiben alkoholfüggő volt. Ladislav Štaidl zenésztől fia született, Artur 17 éves. Később Jiří Pome színész-rendező jegyezte el, tavaly Josefa Rychtář vállalkozó vette feleségül. Tavaly nyáron egyik rajongójával szökött meg egy időre otthonról, férje állítólag verte. Akkor a cseh rendőrség eltűnt személyként egy hétig kereste az énekest, végül Olaszországban találtak rá.

Bartošová hosszabb ideje már a média nyomása alatt élte zaklatott életét. Az extra.cz cseh bulvároldal főszerkesztője a Sme szlovák napilapnak adott interjújában elismerte, hogy Bartošovát valóban megölik.

“Tulajdonképpen magát fogja megölni, de ez részletkérdés. A tény az, hogy hosszú évek óta élősködünk rajta, emberileg sajnálom. Tudatosítanunk kellene, hogy amikor bevizelve lefotózzuk, ez méltatlan, és gyakorlatilag közelgő halálát hozzuk előre minden ilyen fotóval. Ugyanakkor irreálisan felfokozott az emberek érdeklődése az ilyen típusú hírek iránt, olyanok is elolvassák a róla szóló híreket, akik egyébként nem olvasnak bulvárt. Tudom, hogy kemény és morálisan elfogadhatatlan mindez, de ez van" - nyilatkozta akkor Pavel Novotný főszeresztő.

A cseh köztévé időközben műsorváltozást jelentett be az énekesnő halála miatt. Este a cseh egyes csatornán Iveta Bartošova énekesnőre emlékezik Csehország. A cseh online médiában folyamatosan jönnek ki a nekrológok és az énekesnő haláláról szóló cikkek.

Iveta Bartošová 1966 április 8-án, Čeladná településen született, bátyja és nővére gyászolja. Háromszor megnyerte az Arany Pacsirta-díjat és többször a TýTý csehszlovák televíziós dalvesztiválon is győzött. Ő volt a nyolcvanas-kilencvenes évek legnépszerűbb csehszlovák énekesnője, a csehszlovák televízió egyik legnépszerűbb arca.

Énekesi karrierje 1983-ban egy tehetségkutató versenyen kezdődött. Első nagy slágereit  Petr Sepéšivel énekelte, aki a civil életben is párja volt, de 1985-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt. A magyaros hangzású nevet viselő énekes szintén a vonat elé ugrott.

Bartošová 17 lemezt adott ki és 8 musicalben is szerepelt. Filmszerepeket vállalt, 1993-ban a Vámpírok esküvője cseh vígjátékban vagy 2011-ben az Utolsó sikolyban is játszott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport