Szomorú, de mégis boldog a Kistehén

2014.12.15. 15:00
 Kistehén - Szomjas nők
kistehen szomjas nok borito

A Szomjas Nők a hetedik lemezünk. A korábbi albumainkra jellemző társadalomérzékeny hangvétel mellett most nagyobb hangsúlyt kapnak a személyes témák, hétköznapi túlélési technikáink keresése, egyszerű nő-férfi kapcsolataink." 

- jellemezte a Kollár-Klemencz László korábban az új albumot. Most elkészült a videóklip is a Szép volt mind, és igaz című szomorú dalhoz. 

kistehen (1)

A klip érdekessége, hogy a november 27-i lemezbemutató koncerten készült, és a közönséget is bevonták, szerették volna, ha minél több nézőpont szerepel a klipben, ezért telefonnal rögzített jeleneteket is felhasználtak a klipben. 

Végül Kereszty Márk és Lakatos Julianna beküldött felvételeit használta fel a klipben Révai Sára rendező-vágó-operatőr, az operatőrködésben Téglási Márk, Bíró András, Szőke Balázs, Karácsonyi Bence vett részt. A klasszikus koncertvideót először az Indexen lehet látni, íme: 

A szomorkás teljes albumot, a Szomjas nőket, ide kattintva lehet meghallgatni, a borítón a COOL lista első helyezettje, Jakab Juli látható. "Progresszív pop-rock album, pofátlanul szabad, követésre és irigylésre méltóan öntörvényű, féltékenyen szerethető. Szórakoztató, távol a mindenáron való szórakoztatástól” - ezt pedig már az albumról mondta a frontember.  Az album egy nagy egység, vagyis nincsenek vagy csak nagyon rövidek a dalok közötti szünetek. A különböző számokhoz átkötőket, intrókat illesztettek, amiket a közös stúdiózáskor rögzítettek.