Hallgatnám: Giorgio Moroder: Right Here Right Now (featuring Kylie Minogue)

2015.02.02. 13:22

Én el sem tudom képzelni, hogy mennyi munka igazán semmitmondó számokat írni, például le merem fogadni, hogy a Daft Punk tényleg évekig molyolt a Get Lucky-n, amíg tökéletesen üres lett, vagy a spektrum másik oldaláról, Todd Terje is biztosan sokat ült az Inspector Norse-on, hogy semmi másról ne szóljon, csak az eufóriáról. 

És az ilyesminek vitathatatlanul a nagymestere Giorgio Moroder, aki a hetvenes-nyolcvanas évek minden második slágerének zenéjét szerezte, Oscart kapott az Éjféli expressz zenéjéért, aztán kicsit eltűnt, hogy a Daft Punk kihúzza őt a kulimászból és a Giorgio By Moroder című számukon a Random Access Memories albumon, amin a saját szavaival mesélte el az egész produceri karrierjét gyorstalpaló ütemben. Moroder hetvenplszos korára belejött az új reflektorfénybe, DJ-zett fesztiválokon, remixelte régi múzsáját, Donna Summert, aztán idén jön a 74 Is The New 24 című albuma, amin állítólag egy csomó vendégénekes lesz, például Kylie Minogue is. Közös számuknak, a Right here, Right Nownak most jött ki a klipje:

És elég atom, azért is emlegettem az elején Daft Punkot meg Todd Terjét, mert ők ha összeállnának, biztos valami ilyen szimpatikus dolog sülne ki belőle. A Right Here, Right Nowban megvan ez a balatoni nyolcvanas évekbeli plöntyögés a gitárral, meg a tisztességes, vastagokat böfögő szintikkel a tombolás is, egyszerre régi és új írtam le majdnem, de aztán rájöttem, hogy az egy nagyon ciki fordulat.