Betiltották a szelfibotokat a fesztiválokon

2015.03.30. 08:34

Észak-Amerikai legnagyobb zenei fesztiváljain, a Coachellán és a Lollapaloozán is elkezdték szabályozni a szelfibotok használatát. Ha valaki nem tudná, hogy mi az, azoknak annyiban összefoglalnám, hogy egy marha idegesítő kiegészítő, ami arra jó, hogy az ember kartávolságnál messzebbről tudjon készíteni fotókat magáról.

A Brooklyn Vegan nevű blog szúrta ki először, hogy a Chicagóban rendezett Lollapalooza fesztiválra tilos bevinni a rendezvény területére Gopro-kiegészítőket, többek között szelfibotokat és állványokat. A Coachellán pedig kifejezetten a szelfibotokat nem szeretnék látni. Okok nincsenek felsorolva, de azon kívül, hogy bezavarnak a koncertek közben és úgy általában segítenek kiszúrni az idegesítő embereket, a szelfibotok valószínűleg biztonsági problémát is jelenthetnek, ha mondjuk valaki kardozni akarna velük, vagy egy másik szelfizőt bosszúból kupánvágni.

Amerikában nem ez a tiltás kezdete, egy nagy múzeumhálózat már szintén megtiltotta a kiegészítő használatát, pedig iszonyatosan népszerű eszköz.