Űrben felvett albumot ad ki a leghíresebb asztronauta

2015.04.21. 08:32

Idén jelenik meg Chris Hadfield első albuma, és ha valaki nem követte az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb űrhajósának sztoriját, akkor annak elmondom, hogy Hadfield volt az, aki bejárta az internetet 2013-ban azzal, hogy az űrben elénekelte a Space Oddity-t David Bowie-tól (aztán volt egy kis macera a jogokkal, a jogtulajdonos leszedette először, de végül visszakerült). A kanadai űrhajóssal az Index is készített interjút, abból is kiderül, hogy Hadfield egy végtelenül szimpatikus figura, aki valószínűleg egy újabb generációval szerettette meg az űrkutatást.

Chris Hadfield - Space Oddity

Az albumát, vagyis egész pontosan a vokált és a gitárt teljes egészében a nemzetközi űrállomáson rögzítette, aztán az elkészült anyagot odaadta Robbie Lackritz producernek, aki még buherált rajtuk és berántott egy csomó ismert és kevésbé ismert vendéget. Hadfield Bowie-feldolgozása volt az első klip, amit a világűrben forgattak, most elkészítette a lemezt, amit majdnem teljesen ott vettek fel.

Hadfield azt írta a zenéjéről, hogy az a boldogság, amit a Föld körüli pályán érzett a súlytalanságban, egy teljesen új platformot adott a zenéjének. Örül annak, hogy a dalok végre elkészülhetnek és ezek segítségével is elmondhatja a korai űrkutatás történetét.