Bejöttek az olcsó cédék a Tankcsapdának

2016.01.22. 15:22
30 hozzászólás

Szépen csorognak a milliók a Tankcsapda kasszájába, derült ki a napi.hu cikkéből, amely azt vizsgálta, miből élnek a debreceni zenekar tagjai. A Céginfó adatai szerint a rocktrió fő cége, a Tankcsapda Music Kft. 2014-es vagyona 142,9 millió forint volt, az évet pedig 12,6 millió forint adózott eredménnyel zárta.

Ebben a zenekart alapító Lukács László 70 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy amikor a tagok ötmilliót osztanak szét egymás közt, abból a frontember 3,5 milliót kap meg, míg a 2000-ben csatlakozó Fejes Tamás egymilliót, a 2012-ben belépő Sidlovics Gábor pedig félmilliót.

A zenekar korábbi vállalkozását Tankcsapda Kft.-nek hívták, amit tavaly Rock Music Shop Kft.-re neveztek át. Ezen a néven nyílt meg az együttes debreceni márkaboltja októberben, ahol egyébként más zenekarok merchandise termékeit is árulják. Ebben Lukács és Fejes 26-26 százalékkal van benne, a fennmaradó tulajdonhányaddal Makovinyi Gábor rendelkezik, aki, ha minden igaz, nem csupán névrokona a debreceni Frogshow dobosának.

Lukácsnak és Fejesnek közös cége is van Volufe Bt. néven, ami 2014-ben a frontembernek 7,3 milliót, a dobosnak pedig 4,7 milliót hozott. Fejesnek egyébként összesen nyolc vállalkozáshoz van köze, hangszer-kereskedelemmel is foglalkozik, valamint a debreceni Roncsbár és Paripa csárda üzemeltetésében is érdekelt.

A legkésőbb csatlakozó Sidi a Tankcsapda Music mellett csupán egy zene- és videofelvételek kiskereskedelmével foglalkozó kft.-ben van benne, ennek azonban az utóbbi két évben semmilyen jövedelme nem volt, tartozása pedig 14 millió körül tart.

Magyarország legnépszerűbb rockzenekara mögé olyan szponzorok álltak be, mint a Mol, az MTVA, a Rézangyal, a Zwack Unicum és a Heineken Hungária. A Mol-kutaknál kapható, 990 forintos cédék egyébként szintén sok bevételt hoznak a Tankcsapdának, mióta 2012-ben a saját kezükbe vették a lemezkiadást. Az Urai vagyunk a helyzetnek már hatszoros platinalemez, a régi lemezek újrakiadásaiból pedig állítólag csaknem 130 ezer példány fogyhatott.

Ne maradjon le semmiről!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!