Twerkelni már marha unalmas

videodiszko
2016.02.27. 10:08 Módosítva: 2016.02.27. 10:40

Ahogy már néhány hónapja tesszük, ezen a hétvégén is összeszedtük az elmúlt napok legizgalmasabb klipjeit. Az aktuális Videódiszkóban lovagi páncélba bújt nőt gázolnak, Rihanna rámászik a melegítős Drake-re, egy helyes uszkár pedig érzéki csókolózásba kezd egy kutyakozmetikussal.

Chvrches: Clearest Blue

rendezte: Warren Fu

A Szigetre is érkező Chvrches új klipjében Lauren Mayberry énekesnő lovagi páncélban és kristálykönnyekkel várja a herceget, ha jól értem, de őt elüti egy autó, de mindegy is, mert a végére úgyis egy hatalmas, Depeche Mode-hangulatú buli lesz. Utóbbi a szám, nem a klip miatt.

Rihanna: Work ft. Drake

rendezte: Tim Erem

Kisebb katasztrófával ért fel Rihanna új albumának megjelenése, amin az sem segített sokat, hogy bántóan közepes lett. Ezek közül a Work még így is kiemelkedett némileg, ráadásul most Drake-kel sem nagyon lehet melléfogni. Ehhez képest a több mint 7 perces klip semmi másról nem szól, mint egy trendinek tűnő buliról, amiben csinos hölgyek rázzák, Rihanna rámászik a melegítőben feszítő Drake-re, aztán vége. Mármint, vége lenne, de a videó közepén újraindul a zene, és Rihanna melltartó nélkül, nulla mozgással énekli ugyanazt, hogy aztán Drake csatlakozzon hozzá. A hétperces játékidő totál indokolatlan, a twerking már baromi unalmas, Rihanna meg már egyszer csinálhatna egy klipet, amiben a testiségen kívül valami más is történik.

Massive Attack: Voodoo In My Blood

rendezte: Ringan Ledwidge

Nem gondoltam volna, hogy a Massive Attack egy ilyen jó klipet fog készíteni 2016-ban, mármint itt nem igazából őket értem, hanem hogy az ő zenéjükre lesz egy ennyire súlyos dolog, ami simán megüti a videoklipek aranykorának a színvonalát. Rosamund Pike (Holtodiglan, Világvége) rettegve sétál egy aluljáróban, amikor hirtelen szembenéz vele egy lebegő golyóbis, ami először beleszúr a szemébe, majd szemkontaktussal elkezdi tekergetni a testét, mint valami láthatatlan kínzás alatt lévő balett-táncosnak. Az egész nagyon hipnotikus.

Julio Bashmore: Let Me Be Your Weakness

rendezte: Daniel Brereton

“Hadd legyek a gyengeséged, bánj velem úgy, mint a hitelkártyáddal” – szól a dal refrénje, és a szöveghez hasonlóan a számhoz készült klip is igen zavarbaejtő. Mindjárt az elején egy piros-fehér-zöld háttér előtt megy a csókolózás, aztán felbukkannak a spárgázó aerobikos kislányok, előkerül néhány verda, két bazinagy kard, sőt, egy pink sörényű uszkár is, aki aztán érzéki smacizásba kezd a klip egyik szereplőjével. Nehéz lenne megmagyarázni, mi történik ezalatt a négy és fél perc alatt, úgyhogy inkább a play-gombot javasoljuk, bármi más helyett.

White Lung: Hungry

rendezte: Justin Gradin

 Május elején érkezik a kanadai White Lung punkzenekar új nagylemeze, amin a Hungry is szerepel majd. A dal erősen eltér az eddigi hardcore punk hangzástól, de most nem is ez a lényeg, hanem a videó, amiben Amber Tamblyn (Két pasi meg egy kicsi, A kör) szerepel. A klip a hírnévvel járó izolációt próbálja bemutatni, ahogyan egy tejes dobozon való szereplés miatt némileg ismert nő próbálja felhívni magára a figyelmet, de igazán senki sem foglalkozik vele. A végén eljut oda, hogy direkt magára önti az italát, csak hogy egy férfi legalább egy törölközővel hozzáérjen. Kicsit szomorú, de legalább az ellágyulásba kezdő White Lung új dala tökéletesen illik alá.

Oscar: Sometimes

rendezte: Bryan Schlam

A szomorú számokban szinte verhetetlen, dalait terápiás céllal író Oscar tavalyi EP-jét nagyon szerettük (mondjuk a többi dalát is), az új videójában viszont jóval vidámabb vizekre evezett: a fiatal zenész ezúttal a különböző szabadidős tevékenységekre szakosodott hobbiklubokat kereste fel. Vannak itt például füves bowlingot játszó nyugdíjasok, modellvasútmániás bácsik, kétsoros görkorisok, hétvégi vépelők, country-táncházasok és fiatal akrobata kislányok, aki aztán jól meg is kergetik Oscart.

Ne maradjon le semmiről!