Talán most kiderül, miért nem úgy szólt Kállay-Saunders

2016.02.29. 15:20

A Dal hétvégi döntőjében Kállay-Saunders András kétszer énekelhette el a Who We Arecímű számot, mivel először nem szólt jól a fülében a zenei alap. A zsűri adott Andrásnak egy második esélyt, de így sem ő nyert: Freddie megy Stockholmba, az Euróvíziós Dalfesztiválra.

Pacsai Márk zenei producer, a Kállay-Saunders-dal egyik szerzője most feltöltött YouTubera egy videót, amiben azt próbálja bebizonyítani, hogy nem az énekes volt rossz a döntőben, a Dal hangmérnökei hibáztak - írja a Délmagyar. Íme a videó, én bevallom, nem nagyon értettem a baki technikai hátterének magyarázatáról, de valami olyasmi a lényeg, hogy az énekes kérésére már a próbán egy hanggal lejjebb transzponálták a nótát, hogy ne legyen baki a dalban, csak a döntőben végül mégis történt valami baki, és az eredeti, rádiófelvételes alapot hallotta.

Egyébként Freddie Pioneer című versenydalának dalszerzője és producere az a Szabó Zé, aki A Dal produkció hangtechnikai eszközöket szállító vállalkozásának munkatársa - a Facebookon máris megszületett az a konteó, miszerint ennek köze volt Kállay Saunders hangproblémáihoz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.