Zikapara miatt mondta le koncertjét Rihanna, az egész fesztivál elmarad

2016.07.05. 07:01

A kolumbiai sajtó szerint Rihanna lett volna az a világsztár, aki a zikavírusra hivatkozva még azelőtt lemondta koncertjét a kolumbiai Lollapalooza fesztiválon, hogy azt bejelentették volna.

A Lollapaloozát először rendezték volna meg az országban, de a szervezők végül úgy döntöttek, hogy headliner híján inkább meg sem tartják a szeptemberi bulit Bogotában.

A fesztivál azzal magyarázta a döntést, hogy ilyen rövid idő alatt nem tudtak volna új headlinert találni Rihanna helyére. A kétnapos (szeptember 17-18.) fesztiválon olyan nevek játszottak volna még, mint Lana Del Rey, a Disclosure, Wiz Khalifa, a Matt and Kim, a Silversun Pickups és a Wild Nothing. A szervezők azt üzenték, mindenkinek visszatérítik a jegyek és bérletek árát.

Kolumbiában egyébként már több mint 12 ezer várandós nőt fertőzött meg a vírus, ami összefüggésben állhat az újszülötteknél fellépő kisfejűséggel, bár a kutatók még mindig nem tudták ezt egyértelműen bizonyítani. Kolumbia egyébként a vírus által második leginkább sújtott ország, Brazíliában már 1500-nál is több megerősített kisfejűségről tudnak. (via NME)

Ne maradjon le semmiről!