Valami hasonlót érezhetett Kölcsey is

2016.09.06. 13:53

Egészen zavarba ejtő klipet tett közzé a Toldi Klub. A szerényen Toldi Himnusz címet viselő klipet látva csak annyit tudtunk kérdezni:

Ez mi? És miért kellett? 

Égető kérdéseinkkel Vida Verához, a Toldi mindeneséhez, a klip egyik gitáros-rapperéhez fordultunk. A sztár készséggel válaszolt a kérdéseinkre, ám mielőtt a válaszokat látnánk, nézzük meg a szóban forgó klipet, és csodálkozzunk együtt. 

  1. Mi ez? 
    Köszönöm a kérdést! Mind perszonálisan, mind a társadalomra gyakorolt hatása miatt fontosnak érzem, hogy feltetted. 

  2. Mi volt vele a célotok?
    Pénz, siker, jegybevétel, csillogás.
  3. Ki csinálta?
    Woodspace. Öreg róka már a szakmában. Régebben Fatér Ambrus néven alkotott.
  4. Mennyi pénzért?
    Tudod, ez itthon egy nehéz kérdés, mivel rengetegen ingyen vagy áron alul dolgoznak. A tervezett büdzsé 3 650 000 forint volt. Ezt a forgatás első napján léptük túl, így ezután sok jó barát fáradhatatlan ingyenmunkája vezetett ehhez a végeredményhez. Ha azokat is belevesszük, illetve számszerűsítjük, 5 675 000 forintban állt meg a klip.
  5. Hol lesz a lemezbemutató?
    Pénteken a Toldiban, ahova szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, zene rajongót, nagy formát, jópofa krapekot!

  6. Száraz Pisti mit szólt a dalhoz? (A dal [„dal”] egyik sorában ő is meg van szólítva személyében.)
    Tudtommal még nem hallotta, de remélem, amikor felcsendül, ki se tudja majd kaparni a füléből. Régi, jó munkatársak és barátok vagyunk. Minden csibészsége ellenére nagyon kedvelem őt!
  7. Kik ezek az emberek, akik „énekelnek” ebben a dalban? 
    Csete Gábor Manek:  Toldi, Larm üzemeltető, Fogas Ház programszervező, Kolorádó és Klipszemle szervező, Takács Zoli: Toldi, Fogas, Pontoon (vagy hogy írják) kommunikátor és programszervező, Gyenge Laura: Toldi, Larm, Klipszemle, Kolorádó titkárságvezető, Togay Jónás: a Központ és az NVC igazgatósági tagja, a TOLNI klubsorozat bíborosa, DJ Kamubuli múzsája és menedzsere, Vida Vera: Toldi programszervező és kommunikátor, Larm kommunikátor, Klipszemle és Kolorádó szervező, a Konfekció társtulajdonosa. 

De ezen kívül a klip előterében hátterében olyan emberek tűnnek fel, mint Szimler Bálint filmrendező, Rév Marcell operatőr, a Somló-ikrek, Nagy Zágon, Laki Eszter és még sokan mások, akiket a végefőcímben sorolnak fel. Aki tehát élőben szeretné látni és hallani a dalt, az pénteken menjen a Toldiba, lesz egy csomó fellépő, aki elvileg mind-mind zenélni fog. 

Ne maradjon le semmiről!