A Sex Pistols frontembere kiállt Trump mellett

2017.03.28. 09:00

Mr. Rotten's Songbook címmel könyvet jelentet meg Johnny Rotten, a legendás Sex Pistols, illetve a Public Image Ltd. frontembere, és ilyenkor ugyebár az ismert emberek elmenni mindenféle műsorba, hogy egy kis reklámot kapjanak. Rotten a Good Morning Britain nevű reggeli műsorba ment be kicsit beszélgetni, aminek az lett a vége, hogy nyíltan kiállt Donald Trump, a Brexit és a szélsőjobboldali Nigel Farage mellett.

Rotten elmondta, hogy kezet akart rázni az egykori UKIP-vezér Farage-dzsel, miután a szélsőjobbos politikus és hívei halászhajókkal úsztak fel a Temzén az Európai Unió ellen kampányolva. Ezután azt is hozzátette, hogy a Brexitet a munkásosztály szavazta meg, ő pedig a munkásosztályhoz tartozik és velük van a témával kapcsolatban.

Végül kitért Donald Trump amerikai elnökre is, akit egy komplikált csávóként írt le, de alapvetően a baloldali médiát hibáztatja azért, mert rasszistának próbálják beállítani, miközben egyáltalán nem az. "Emberként valóban vannak vele problémák, de nem rasszista, és van egy kicsi esély arra, hogy egyszer valami jót fog tenni, ha csak abból indulunk ki, mennyire megijeszti a többi politikust" - mondta Rotten, majd hozzátette, hogy Trump egy potenciális barát számára.

Rotten egyébként elég zavarosan áll a dolgokhoz, ahogyan a Dazed is megjegyzi, pár nappal ezelőtt még egy nagy közös nemzetállamról beszélt, aminek nincsenek határai, három éve pedig úgy jellemezte a UKIP-et, mint egy fekete lyuk, amibe beleesnek a tudatlanok, illetve a bevándorlással kapcsolatos nézeteiket visszafogott rasszizmusnak nevezte. Mi csak ezt a klasszikus punkhimnuszt küldenénk Rottennek:

Ne maradjon le semmiről!