Michael Jackson családja kiakadt az énekesről készült dokumentumfilmen

2019.01.29. 11:01

Egyelőre csak a Sundance Fesztiválon mutatták be, hivatalosan még meg sem jelent a Leaving Neverland című dokumentumfilm, amely újra előveszi a Michael Jacksonnal szembeni pedofilvádakat. Az elhunyt énekes családja szerint ugyanakkor nyilvános lincselés folyik a halott Jacksonnal szemben.

A négyórás doku a Jackson neverlandi birtokán történt állítólagos gyerekmolesztálásokról szól, és az egykori áldozatok közül ketten is megszólalnak benne. Egy harmadik érintett szülei 1993-ban bírósági eljárást indítottak hasonló ügyben, de a rendőrség nem tudta rábizonyítani az énekesre a vádat.

A család most kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy eddig minden alkalommal hallgattak, amikor Jacksont támadták különféle ügyekkel, de most eljött annak az ideje, hogy felemeljék a szavukat a "nyilvános lincselés" miatt. A család elítélte azokat, akik hitelt adnak "két deklaráltan hazug ember szavainak, szemben azzal a több száz családdal és ismerőssel, akik hosszabb időt töltöttek Michael társaságában, sokszor éppen Neverlandben, megtapasztalták legendás kedvességét és globális nagylelkűségét."

A család keselyűnek nevezte azokat a kritikusokat, akik már látták a filmet, és Twitteren támogatólag írtak róla. Az egyik filmkritikus például azt írta, hogy 400-szor kell lezuhanyoznia ahhoz, hogy újra tisztának érezze magát a film után. A Daily Beast riportere pedig arról írt, hogy sokkal, de sokkal durvább részletek derültek ki Jackson vélt pedofíliájáról, mint azt gondoltuk volna. Jacksonék ezzel szemben úgy vélik, a film készítői nem is törekedtek az igazság kiderítésére, kizárólag a két állítólagos áldozattal és rokonaikkal beszéltek, olyan szereplőt egyáltalán nem szólaltattak meg, aki Jackson mellett tanúskodott volna. "Michael nincs itt, hogy megvédje magát, ha itt lenne, ezekkel a vádakkal elő sem mertek volna állni", állítják.

Információnk szerint a dokumentumfilm tavasztól már elérhető lesz Magyarországon is az HBO GO csatornán.