Meghalt a Queen első basszusgitárosa

2019.03.07. 14:05

Meghalt Mike Grose, a Queen első basszusgitárosa. A hírt Roger Taylor, a zenekar dobosa közölte Instagramján. Grose még a Queen klasszikus felállásának kialakulása előtt, 1970-ben volt az együttes basszusgitárosa. Miután távozott a Queen-ből, még két másik basszusgitárossal próbálkoztak, aztán létrejött a világhírűvé váló Freddie Mercury (ének), Brian May (gitár), John Deacon (basszusgitár) és Roger Taylor (dob) felállás.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

So sad to hear about my old friend Mike Grose, who I first heard in a band called 'The Individuals', when we were both still at school. He always sounded huge. RIP.

rogertaylorofficial (@rogertaylorofficial) által megosztott bejegyzés,

Roger Taylor azt írta Grose-ról, hogy először a The Individuals zenekarban hallotta játszani, amikor még iskolások voltak. "Mindig nagyszerűen szólt. Nyugodjon békében” – tette hozzá.

Brian May a Facebookon búcsúzott a gitárostól, megemlítve, hogy Grose 1970 áprilisától augusztusig volt a zenekar tagja.

A Queen mostanában megint az érdeklődés középpontjába került, miután a Freddie Mercuryról szóló életrajzi film, a Brian May és Roger Taylor közreműködésével készült Bohém rapszódia a vártnál sokkal nagyobb közönségsikert aratott. Eddig világszerte 869 millió dolláros bevételt hozott, és négy Oscar-díjat nyertek vele. 

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport