Bevörösödik a szem, ha megindul a falu

2019.06.28. 17:38

"Egy ízig-vérig nyári dal, ahol a csipatörlésen át, a buszhoz érkezésen keresztül egészen a koncert kezdetéig kergetjük saját magunkat" – mondja Gergály Norbert, azaz Goulasch, Slow Village új számáról, ami a még készülő második nagylemez előfutára is egyúttal. A koncertezésről szóló Úton klipje a Stenken látható először.

"A szám minden sora valóban minket ír le, és azokat az eseményeket, amik tényleg minden áldott alkalommal megtörténnek velünk, ha indulni kell. Mindemellett az Úton születésének körülményei is fellelhetők a szövegekben, ugyanis egy este, de két helyen sikerült összepattintanunk a nótát. A mindent summázó, forró záró hookot Phlat a Mulató Azték köpte fel" – árulja el a számról Goulasch a Stenknek.

Az Úton klipjét Lippai Balázs, Passa Tamás és Honti Gergely készítette, akik két napon keresztül követték a Slow Village tagjait a fehér turnébuszukban: az egyik nap Szolnokon, a másik nap Budapesten forgattak. "Ebben a klipben már velünk van DJ ONE-AB is, aki a legrégebbi új tagja a csapatnak, így bővült a kicsiny falunk öt főre. A karcok is az ő keze munkáját dicsérik" – teszi hozzá Goulasch.

A klip rendezője, Lippai Balázs szintén mesélt:

Sok remek hip-hop bandával találkozhat itthon az ember, de még egy ilyen igazán őszinte és laza brigád, mint a Slow Village, kevés van. Nem is volt kérdés az együttműködés. A projekthez segítségül hívtam a stílus vitathatatlan rajongóit, Passa Tamást és Honti Gergelyt, akik műfajismeretükkel rengeteget adtak a hangulathoz. Azt hiszem, egy igazi feelgood nyári videót sikerült összehoznunk, ami mindannyiunknak szuper élmény volt. Biztos vagyok abban, hogy  dolgozunk még együtt.

Goulasch (akinek a szám szövegében egy háztömbnyire hallatszik a nevetése) egyébként épp az év elején vezette körbe az Indexet Zalaegerszegen Az én városom sorozatunk legelső részében, amiben arról mesélt, hogy milyen volt felnőni és fiatalnak lenni Zala megyében.