A feladatom, hogy ámulatba ejtsem őket

2010.07.02. 12:56
Az Index fesztiválblogja

Billy Idol hatalmas sztár. Ezt a koncertjére érkező tömegen kívül abból éreztük a legjobban, hogy a menedzsment hihetetlen szigort tartott körülötte. Interjú előtt még úgy volt, hogy két újságíró kap összesen 15 percet, végül csak négy kérdést tehettünk fel, amin maga Idol lepődött meg a legjobban, de kénytelen volt beletörődni.

Úgy hallottuk, a menedzsmented kikötése volt, hogy ne te zárd a mai napon a nagyszínpad programját, hanem egy magyar zenekar, a Quimby. Tudsz erről valamit?

Nem, mert engem egyáltalán nem érdekel, hogy mikor és hol lépek fel. Az a lényeg, hogy szórakozzunk. Úgyis a közönség dönti el, hogy ki a valós headliner. Nekem az a feladatom, hogy ámulatba ejtsem őket.

Fotó: Somay Márk (volt.hu)
Fotó: Somay Márk (volt.hu)

Mindig is élharcosa voltál a technikai vívmányoknak. Hogyan állsz most az mp3 népszerűségéhez és ehhez az egész digitális terjesztéshez?

Olyan ez nekem, mintha elérkeztem volna a jövőbe. Amikor ez az egész kezdődött, és hallottam róla emberektől, az olyan volt, mint egy futurisztikus álom, és ez az álom most valósággá vált. Itt van, és nagyon furcsa, mert mindig azt hittem, hogy mire ez kiépül, már addigra nem is élek. Más kérdés, hogy ez pozitív vagy sem, de személy szerint én azt gondolom, hogy a zenék cserélgetése ilyenformán nagyon jó dolog.

Sokan azt mondják, hogy te vagy a klipek keresztapja. Mit gondolsz erről és a mostani videókról?

Mindig is azt vallottam, hogy a jó zenei klipek igazából zenés filmek, és mindig lesz ez a műfaj. Ha a klipek megfogják az embereket, akkor elmennek a koncertekre, ahol már lehet punkrockerkedni, és így ünnepelni a zenét. Ma is ez a célom, remélem a közönség vevő lesz rá.

Kell megint 12 évet várni egy új lemezre?

Nem, most már, ha minden igaz, télre befejezzük, és jövőre kézbe lehet venni, szóval mindenki készüljön.