Képben vagyunk Magyarországról

2011.07.03. 12:01 Módosítva: 2011.07.03. 12:20
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Idén is több világsztárt üdvözölhetünk az idei VOLT fellépői között: többek között a Thirty Seconds to Mars, Moby, a Pendulum, Paul Kalkbrenner és a hosszú évek után újra koncertező House of Pain is ott lesz velünk június 29-július 2. között Sopronban. Annak érdekében, hogy a kiskorúak még nagyobb biztonságban fesztiválozhassanak, a 18 év feletti fesztiválozók a bejáratnál külön karszalagot kapnak, alkoholos italt csak ennek birtokában lehet vásárolni a VOLTon.
Tovább »
 

A Pendulum-interjúra készülve feltűnt, hogy a zenekar egyszerre ad koncertet Sopronban, illetve DJ-zik Ibizán, ami már majdnem az ausztrál Irigy Hónaljmiriggyé teszi őket. Aztán kiderült, hogy csak szimpla varázslat.

Többször voltatok már Magyarországon, mire emlékeztek a koncertekből?

Ben Mount: Legelőször azt hiszem úgy hét éve voltunk itt, akkor DJ settel, utána viszont már csak zenekarostól jártunk nálatok többször. Ott az a sajnálatos eset, amikor a Szigeten léptünk volna fel, és karambolozott a kamionunk, tönkrementek a cuccaink és le kellett mondanunk a fellépést, amiért még egyszer bocsánatot kérünk ezúton is. A következő Szigetes buli nagyon jól sikerült, és most itt a Volt, amire már az új show-nkkal jöttünk, hogy megmutassuk mennyivel lettünk őrültebbek 2009 óta. Egyébként meg már otthonosan mozgunk Budapesten, azt is tudjuk, hogy a helyiek nem nagyon használják így, hanem vagy Buda vagy Pest, ráadásul azt is tudom, hogy melyik melyik. Az ételeiteket is kipróbáltuk már, úgyhogy teljesen képben vagyunk mindennel.

Fotó: Huszti István
Fotó: Huszti István

Nagyon ellentmondó hírek láttak napvilágot az új lemezzel kapcsolatban. Néhány helyen azt mondják lassan kész, máshol hogy nincs is tervben, most akkor mi az igazság?

BM: Gareth-ék a zeneszerzők, és mindenki nagyon el van fáradva. Nem csak most, úgy általában is. Lassan már öt éve turnézunk, és mindenkinek vannak még más zenekarai is. Szóval ez egy elég fárasztó időszakunk volt, most egy kicsit pihennünk kell. Folyamatosan írják a zenéket, szóval akár négy albumot is ki tudnánk adni egyszerre, ha akarnánk. Ha idén kihoznánk egy lemeztk azzal újra turnéra indulnánk, és erre most rá kell pihenni inkább. Száz százalékon szeretjük magunkat odatenni, és kell egy kis feltöltődés, de ígérem, mikor visszatérünk nagyot fog szólni.

Mit gondolsz, mennyi időre van szükségetek?

B.M.: Most úgy érzem, hogy kell vagy tizenöt-tizenhat hónap, hogy készen álljunk.

Azt is olvastam, hogy punk hatásokkal lesz teli.

Gareth McGrillen: Emlékszem, ezt én mondtam, szerintem részeg voltam vagy valami ilyesmi, mert én ezt úgy gondoltam hogy ahogy készül, az a punk, de igen, mindenki azt hiszi, hogy átmegyünk punkba. Nem kéne innom interjúk előtt. De szerencsére bújhatok a mögé, hogy úgy is szeretünk stílusokat mixelgetni, ezért nem akkora kaland, ha azt hiszik, hogy lesz benne egy kis punk. Gondolom senki sem zavarodott össze emiatt annyira, de akkor is óvatosan kell bánni azzal, hogy mit mondunk, jelen esetben én mit mondtam. Viszont az tény, hogy szeretünk olyan zenei alapokat összedobálni amiknek egyébként nem kellene egymás mellett lenni, és nem is gondolnád, hogy ezek egyben milyen jól szólnak.

B.M.: Akkor én meg most megmondom az igazságot, és ezzel még jobban bezavarok mindenkit. Az új lemez az eddigiek kombinációja lesz, vagy valami teljesen más. Na, Gareth ezt pipáld le legközelebb!

Ma itt léptek fel Sopronban, de ha jól tudom Ibizán is lesz egy DJ szett. Hogy megy ez?

G.M.: Varázslattal. Nagyon gyorsak vagyunk, vannak magánrepülőink a leggyorsabb fajtából, és azzal megyünk.

B.M.: Hogyne, van még egy DJ-nk a Pendulumban, és ő van ma Ibizán, mi meg itt. Nem sokszor, de néha előfordul, de ti kaptátok a jobb fej embereket.