Orsolya
13 °C
17 °C
Magyar Memo

Friss kommentek

Magyar Gyermek, 2010. október 15.

Ismét itt a gyerekhírlap. Egy hét Kinder-kapszulában.

Magyar Gyermek, 2010. október 15.

Szólj hozzá!

Próbaüzem vége + meglepetés

Kedves olvasók! A Magyar Memo próbaüzem lezárult, tehát ebben a formában Index-kivonat nem készül már. Ennek oka a befektetett munka (borzasztó sok!) és a közönség (túl kevés) hányadosa. Tetszettek volna. Az Index-összefoglaló ötlete ettől függetlenül annyiszor felmerült már, hogy valamilyen - nyilván inkább webes - formátumban előbb-utóbb biztosan megszületik. Mindenesetre tanulságos volt, köszönet minden reakcióért.

A tördelésnek ez a mutáció int búcsút - tehát ez végképp nem lesz rendszeres -, ez nemcsak abban tér el az eddigiektől, hogy heti válogatás, hanem abban is, hogy gyerekeknek készült. A gyerekeket ugyanis érdeklik a világ dolgai; ehhez képest a nekik készülő kiadványok mindenről szólnak, csak a világról nem, kivéve talán a számítógépes játékokat. Természetesen a törődő szülő magától is elmagyarázza a kicsinek, hogy mi az a választás meg az adó, de az se baj, ha elolvashatja magának ő is. Úgy tanul a gyerek.

Magyar Gyermek, 2010. október 5.

Magyar Gyermek
14 hozzászólás

Magyar Memo, 2010. szeptember 22.

Az Indexen egy nap alatt nem ritkán száz vagy még több cikk és hír jelenik meg. Tülekednek, hemzsegnek, egymást taszigálják le a címlapról. Ehhez jönnek még a blogok, mellékletek és partneroldalak - az Index végigolvasása egész embert kívánna. Van is ilyen ember, ő a sajtófigyelő, de igazából ők is inkább szoftverekre támaszkodnak.

A Magyar Memo azoknak az olvasóknak készül - mától néhány hétig, próbaüzemmódban -, akik nem engedhetik meg maguknak a folyamatos hírzabálást, meg a címlap frissítgetését félóránként, viszont mégis szeretnék nagyjából tudni, mi történt. Tulajdonképpen annyi a célja, hogy az előző nap termését letisztázzuk, még egyszer átolvassuk, és a legfontosabb tíz-húsz hírt bokrétába kössük. Need to know alapon, szerkesztve, alaposan meghúzva, elgépeléseket kijavítva.

A Memo PDF formátumban jelenik meg. Így könnyen kinyomtatható az a két - sűrű időkben három - oldal tömény információ, amiről nem árt tudni, a papírt pedig aztán el lehet vinni kávézni, buszra, vécére. Ugyanakkor ma már a PDF-et könnyűszerrel kezelik a böngészők is.

A kiadvány természetesen képlékeny, folyamatosan alakul, amihez minden észrevételt szívesen látunk.

Most pedig íme az első szám:

Magyar Memo, 2010 szeptember 22.

69 hozzászólás