Máté, Mirella
10 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szóval jövőre a demokrata Dan Helmer jövőre megpróbálja majd elhódítani a Virginia állambeli 10. kerület képviselői mandátumát a republikánus Barbara Comstock-tól, és erre van is némi esélye, hiszen a választókerületben már tavaly is megugrott a demokratákhoz húzók száma. Helmer ráadásul egy jóvágású, jómódú, katonaviselt és fehér férfi, szóval az országos összehasonlításban mérsékeltnek számító virginiai republikánusoktól is lecsippenthet pár anti-trumpista szavazatot. Csakhogy a politikus dobott egy merészet, és kijött egy olyan hirdetéssel, ami annyira kínos, hogy nehéz végignézni, és annyira kínos, hogy azonnal felkerült az összes politikai felületre. És akárhogy is kapartam az arcomat, nem bírtam szabadulni a gondolattól, hogy egy relatíve ismeretlen politikus esetében simán lehet, hogy fontosabb a nézettség, mint a minőségi kontent.

  A kocsmát megénekelteltő képviselő nótájába belefűzte az összes olyan pontot, amivel az amúgy a republikánusok között mérsékeltnek számító Comstock-ot támadni akarja:

  • leszavazta a mára népszerűnek számító Obamacare-t (egyébként idén ennek elutasítását célzó, de végül befuccsoló republikánus kezdeményezést is, de ez persze nem szerepel a hirdetésben)
  • habár magát mérsékeltnek állítja be, valójában a szélsőséges szavazókra is támaszkodik
  • és a legfontosabb üzenet: nem mer részt venni az Amerikában hagyományosnak számító választói ankétokon (town hall meeting), melyen nyilvánosság előtt kéne leszámolnia törvényhozói tevékenységével és leadott szavazataival.
 • Pistike jól tanult, ezért kapott három csokit a nagymamától és kétszer annyi csokit a nagypapától, de ezekből megevett kettőt, hány csokija maradt? Uncsi, mi? Az olaszok bezzeg tudják, mi az élet. Péter haverom Szicíliában él, onnan küldte a negyedikes fia tankönyvéből ezt a feladatot.

  Negyedik osztályos olasz matekkönyv
  Negyedik osztályos olasz matekkönyv

  A lényeg, hogy Feketeszakáll kalózkapitány – aki az előző példában halálfejes kalapokat vásárol – 60 euróért vesz 12 üveg whiskyt, és a kérdés az, hogy akkor hány euró egy üveg. Ez ám a feladat, ugye?

 • Szomorú hírről számolt be Otisitswe Tiroyamodimo, a botswanai vadvédelem és a nemzeti parkok vezetője. Kilenc elefántjuk pusztult el, amikor inni mentek. Mindegyikükkel áramütés végzett Botswana középső részén, Dukwi falu közelében.

  A nagy feszültségű vezeték azután került az állatok vészes közelségébe, amikor egyikük feltehetően véletlenül kidöntött egy oszlopot. Az elefántok a falu lakóit ellátó vízvezetékhez igyekeztek hozzáférni, hogy igyanak a csőből kifolyó vízből, írja a Reuters alapján az MTI. A vezeték a vízbe zuhant, amiből az elefántok ittak" - magyarázta Tiroyamodimo. A csorda a Makgadikgadi Pans vadrezervátumból tört ki. Szerensére elefántból van még a környéken elég, az MTI Botswana elefántjainak a számát 150 ezer és 200 ezer közé teszi

 • Van egy elég jó hírünk azoknak, akik ott szeretnének lenni az év legfontosabb hazai thrash metal-eseményén, három legendás együttes - az amerikai Testament és a Death Angel, meg a kanadai Annihilator - közös koncertjén: biztosan nem kell a legdrágább, a helyszínen a koncert napján árult jegyet venniük. Ami viszont egyúttal a rossz hír is: tuti, hogy addigra már egy jegy sem marad, mivel már most, két hónappal a november 18-i koncert előtt alig maradt pár darab. Úgyhogy aki addig akarta összespórolni a rávalót (annak ellenére is, hogy egy ilyen tripla metalkoncert a Barba Negrában még mindig maximum fele annyiba kerül, mint egyetlen közönségbarátabb együttes az Arénában), vagy aki úgy gondolta, hogy igazán ráér még ezzel foglalkozni, annak most össze kell kapnia magát, ha ott akar lenni.