Lajos, Patrícia
16 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pontosan öt éve, 2011. augusztus 25-én mondott le az Apple elnök-vezérigazgatói posztjáról Steve Jobs. 2004-ben diagnosztizáltak nála hasnyálmirigyrákot, de ő az utolsó pillanatig kitartott, alig másfél hónappal a lemondása után, október 5-én, ötvenhat évesen halt meg. Életéről film készültMichael Fassbender főszereplésével, a forgatókönyvet Aaron Sorkin írta, a rendező pedig Danny Boyle volt.

 • Oké, sok a hisztis utas, én is bosszankodtam már, amikor kidobatták velem a kézipoggyászból a fogkrémet meg a körömvágó ollót – de tényleg, térítettek már el repülőt körömvágó ollóval? De ha az veszélyesen éles, tudják, mire képes egy jól félbetört bankkártya? –, de azért van, amikor együttérzek a reptéri dolgozókkal. Például, amikor valaki azon háborog, hogy nem viheti fel a fedélzetre a literes szenteltvizét. Ezt történt egy oroszországi repülőtéren is, ahol a légitársaság képviselői próbálták meggyőzni az utast a biztonsági előírások elfogadásáról. Sikertelenül, annyira, hogy a vallási meggyőződésére hivatkozó utas inkább lekéste a gépét, így nem is jutott el Hakasziába.

  A videót egyébként maga a felháborodott utas tette ki, aki szerint neki teljesen igaza van. Vallási meggyőződése ellenére egyébként nem az isteni igazságszolgáltatással, hanem a nagyon is evilági bíróságokkal, sőt, magával Putyinnal fenyegetőzött a férfi, aki kevésbé bizonyult megértőnek, mint a nagyon is türelmes személyzet.

  Víz és víz között van különbség?

  • 167
   Jogos a biztonsági intézkedés és ne is legyen alóla kivétel
  • 153
   A víztiltó előírás hülyeség, de ha már van, tartsuk be
  • 98
   Ó, mekkora idióta ez a fickó!
  • 66
   Azért a szentelt vizet fel kéne engedni a gépre
 • Nyolcvanhat éves korában, hosszú betegeskedés után párizsi otthonában elhunyt Sonia Rykiel, írja a France24.

  1930-ban, Sonia Fils néven született a francia fővárosban, 1960-ban kezdett divattervezéssel foglalkozni, ekkor már az Elle címlapjára kerültek a pulóverei. Audrey Hepburn ezért 14 darabot vett a ruhadarabból.

  Igazán híres akkor lett, amikor terhessége alatt nem talált elég finom anyagból készült kötött pulóvereket. Ruhaszalonos férje beszállítóin keresztül Velencéből vásárolt gyapjút és tervezte meg saját ruháját. 1962-ben már a kötött ruhák királynőjeként kezdték emlegetni.

  2009-ben a Francia Köztársaság Becsületrendjével tüntették ki, mert ekkor már 40 éve dolgozott a francia divatért. Tizenöt éve diagnosztizáltak nála Parkinson-kórt.

 • Ahhoz hamar hozzá lehet szokni, hogy az osztályban vannak okosabbak, de azért az már másik szint, ha ez a valaki egy 11 éves gyerek az egyetemi osztályodban, szerveskémia-órán.

  Ez a hír a Twittert is hamar megjárta, már több tízezer megosztásnál tart a fotó róla. Daniel egyébként középiskolás (11 évesen), de alkalomszerűen az ohiói University of Toledo hallgatója is.

  Amúgy már ösztöndíjat is nyert, akkor Obamával is találkozott.

  CqkNqcxUAAAPdAV
  Fotó: Twitter