Szabina
4 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ahogy a választási kampányt elnézem, mindenki jobban járt volna, ha a valóságban is így rendezik le a dolgot.

 • Angliában találták a fosszíliát még 2004-ben, és a megtalálójának már akkor feltűnt, hogy nem valami átlagos kőről van szó, hanem komolyabb dologról.

  Mára sikerült kideríteniük a Cambridge-i Egyetem és a Nyugat-ausztráliai Egyetem kutatóinak, hogy egy dínóagyról van szó, a találat pedig egyedi, ilyet még sosem sikerült összeszedni. 

  A megkövült agy 133 millió éves, és vélhetően egy Iguanodon működtetéséért felelt. Azért maradhatott meg, mert a dínó minden bizonnyal egy savas-mocsaras tóban vagy annak környékén halt meg, az agya pedig a savas vízben tartósodott, mint ahogy például a kovászos uborka az ecetes üvegben. Ezután pedig szépen megkövült.

  Bár maga az agy hasonló a ma élő hüllőkéhez, azt nem tudják megmondani ebből a kövületből, hogy milyen intelligens lehetett az állat, mert csak részleges leletről van szó.

  (QZ)

 • És új nevet is kap egy napra, az Egészség Hídja lesz, ahogy - remélhetőleg - egy csomóan kimennek felhívni a többiek figyelmét arra, hogy tessék eljárni szűrésre, mert a mellrák nem viccel, de ha hamar elkapják, sokat lehet tenni ellene.

  Előtte egész napos, témába vágó konferencia lesz az Ötkertben, onkológus szakértőkkel, alapítványokkal, és sztárvendégekkel, aztán utcazene, és séta át a hídon oda-vissza. Részletek itt.

 • A fehér-arany/kék-fekete ruha után újabb megtévesztő képen pörögnek azok, akik ennyire ráérnek.

  A nagy kérdés, amely foglalkoztatja a világ populációjának egy jelentős szeletét, hogy most akkor ez egy olajjal bekent, fénylő lábpár; vagy a lábpáron látható fehér vonalak valójában nem fényvisszaverődés miatt vannak ott, hanem eleve fehérrel (pl. borotvahabbal?) vannak felfestve rá?

  shiny-legs-or-white-paint-optical-illusion-trending-large trans+
  Fotó: Leonardhoespams / instagram

  Ön szerint?

  • 1887
   A nagy frászt olajos, nyilván borotvahab
  • 847
   Az internetezők mind hülyék
  • 344
   Olajosan csillámlik