Gerzson
1 °C
10 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ami másnak szenvedés és életveszély az a XVIII. kerületi rendőröknek csak egy átlag munkanap. Vasárnap például kimentettek egy kislányt egy jeges tóból, zuhanyoztak egyet, aztán mentek vissza folytatni a szolgálatot.

  A Police.hu írja, hogy egy 13 éves lány a kutyáját sétáltatta a Nefelejcs utcai garázssor mögötti parkban, amikor az állat után szaladva ráment a tó jegére és az beszakadt alatta. Nem voltak sokan a parkban, ezért hosszú percekbe telt, mire valaki arra járt és meghallotta a két-három fokos vízben, az elmerülés ellen a jégbe kapaszkodó gyerek segélykiáltását. A riasztás után a kerületi járőrök 2 perc alatt a helyszínre értek. Mikor látták, hogy milyen vékony a jég, úgy döntöttek, hogy úszva mennek be a lányért. 

  "A partra rohanva láttuk, hogy nem túl vastag a jég, ezért bekúszni nem tudunk a gyermekért. Ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk.

  A jeget a karunkkal törtük, ami több helyen megvágott, de ez nem számított."

  – mondta el Vágó Zoltán törzszászlós és Kopasz Zsolt törzsőrmester.

  A parton már várta őket a katasztrófavédelem, akik egy pokróccal betakarták az akkor már 27 fokos testhőmérsékletű kislányt. Őt aztán mentő vitte kórházba. Ezután a rendőrök visszamentek a kapitányságra:

  "Vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot." - mondták.

 • 1.png

  Akinek van macskája, pontosan tudja, milyen jól el lehet úgy szórakozni, hogy az ember csak ül és mozizik. Egy macska is elképesztően mókás tud lenni, kettő meg pláne. Jó, a felnőtt macskák alapvetően gyökerek, egymással különösen, de amikor kicsik, akkor iszonyú viccesek és idétlenek. Namármost, ha valaki tényleg csak nézelődni akar, és az alomból szart lapátolni nem, akkor tegye el könyvjelzőbe ezt az oldalt, és meg van oldva a szórakozása jó ideig.

  Az izlandi honlapon egy bekamerázott babaházat követhetünk nyomon, ahol kiscicák élik mindennapjaikat. A műsor neve elég szörnyű, Keeping Up With The Kattarshians, de ha ezen túltesszük magunkat, jöhet a cukiság-overload.  A műsort a helyi cicamentők és állatorvosok közösen gründolták, a cicákat örökbe lehet fogadni. 

 • Fogalmunk sincs, mi történhet ott, ami kiváltotta ezt a keménységet a hajdúszoboszlói polgármester ellenfeleiből, de látszik, hogy nem ismernek tréfát. (De most komolyan, MI EZ?!)

 • Kínában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a házi autóépítés. Van, aki fából épít, de guruló bőröndöt is eszkábáltak már. A Henan tartománybeli Guo Liangyuan nem adta alább, Lamborghinit épített a gyerekeinek. A mini replika elektromos meghajtású, egy töltéssel kb. 60 mérföldet lehet vele megtenni.