Őszödön nyír füvet Medgyessy lánya

2007.08.29. 08:52
Nem lát kivetnivalót a Medgyessy család abban, hogy 1997 óta határozatlan idejű szerződéssel Medgyessy Péter lányának a cége végzi a kerti teendőket a balatonőszödi kormányüdülőben, írja a szerdai Blikk.

Havi 2,8 millió forintért nyírja a füvet és gondozza a kertet a balatonőszödi kormányzati üdülő területén Medgyessy Péter lányának a cége, a Titina Kft, írja a Blikk. A cég még 1997-ben pályázati eljárás nélkül jutott a megbízáshoz.

A balatonőszödi kormányüdülő

A volt miniszterelnök első házasságából született lánya, Medgyessy Ildikó a kertészeti cég ügyvezető igazgatójaként kötött határozatlan idejű szerződést az üdülőt kezelő Hivatalos Közlönykiadóval.

A Titina Kft szerződése akkor sem szűnt meg, amikor 2000-ben a Humán-Jövő 2000 Kht vette az ingatlan üzemeltetését, pályázatot ekkor sem írtak ki, ahogy 2002-ben, Medgyessy Péter kormányfő hivatalba lépésekor sem versenyeztették a céget.

A Titina 9 fős személyzete 10 éve végzi a 20 hektáros kertben a fűnyírást, locsolást, a növények ápolását, télen a hó eltakarítását bruttó havi 2,8 millióért. A lapnak reagálva a kormányszóvivői irodán nem találtak kivetnivalót az üzletben, amiért a cég eddig 336 millió forintot kapott.

Ön kirúgta volna?

"Az összesen 18 alkalmazottat foglalkoztató cég munkájával az elmúlt 10 évben mindenki meg volt elégedve, olyannyira hogy még az Orbán-kormány alatt sem kifogásolták munkájukat" - válaszolta a Blikknek Medgyessy Ildikó.

"Hasonló helyzetben ön kirúgta volna gyermekét?" - kérdezett vissza az ügyet firtató lapnak Medgyessy Péter, aki szerint csak akkor lehetne összeférhetetlenségről beszélni, ha a Titina kft a megbízást az ő hivatalai ideje alatt kapta volna meg.

A cég honlapján található referenciamunkákból kiderül, a cég főként lakóparkok, budai villák és több OTP bankfiók kertépítési munkáit vállalta. A kormányüdülőben vállalt munka viszont nem szerepel az oldalon.