Belföld

Eredmények

Főpolgármester

  • Demszky Gábor 46.86%
  • Tarlós István 45.20%
  • Feldolgozottság: 100.00%

Választások percről percre

« előző 10  1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15  
« előző   következő » 

10.01. 19:21 Sólyom értelmezése jobbról 
A Hír tv elemzői, Horkai Hörcher Ferenc, Szerető Szabolcs és Csintalan Sándor úgy értékelik a köztársasági elnök beszédét, hogy Sólyom László a miniszterelnök eltávolítására szólította fel az Országgyűlést.
10.01. 19:20 Kéri László nem ért egyet Sólyommal 
Kéri László vitába szállt Sólyom László beszédével az ATV-n, a Kálmán Olga vezette választási műsorban. A politológus szerint a köztársasági elnök elvétette a hangsúlyt, amikor nem említette meg, hogy a Gyurcsánynak felrótt cselekményekben Orván Viktor minimum társtettes volt.
10.01. 19:20 Kossuth tér: Gyurcsán takarodjon, Orbán kérjen bocsánatot 

A kampánycsend végeztével, szinte pontban 19 órakor ütemes "Gyurcsány, takarodj!"-skandálásba kezdett az időközben többezresre duzzadt tömeg a Kossuth téren, majd egyperces néma csönddel adóztak a szombat este elhunyt Sütő András erdélyi író emlékének.

Ezután Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság vezetője, a Kossuth téri demonstráció főszervezője lépett a mikrofonhoz. Elmondta: nincs politikai akadálya, hogy leváltsák Gyurcsányt és kormányát, és folytatni fogják a demonstrációt. Hozzátete még: ha Orbán "térdet és fejet hajt", és bocsánatot kér a néptől, akkor szívesen látják, de bukott politikusoknak nincs helyük a téren. Közölte: "most elindulnak országszerte", és kampányszerűen kiterjesztik a demonstrációsorozatot.

10.01. 19:19 Almássy: Az MDF-nek kedvez a 40 százalék feletti részvétel 
Az MDF-nek kedvez a 40 százalék feletti részvételi arány az önkormányzati választásokon, mondta az MTI-nek Almássy Kornél, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke a fél hatos részvételi adatok ismeretében vasárnap este Budapesten. Almássy Kornél hozzátette, rosszabb részvételre számított az elmúlt hetekben kialakult belpolitikai helyzet miatt.

A távirati iroda kérdésére az alelnök elmondta, nagyon örülne, ha minden megyében sikerülne az MDF-es képviselőknek bekerülniük a közgyűlésbe. A politikus Budapesten kimagasló eredményre, 8-9 százalékra számít.

10.01. 19:16 Orbán a Polgárok Házában 
A Polgárok Házában lévő szimpatizánsok úgy értékelik, hogy Sólyom László gyakorlatilag lemondásra szólította fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt. Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke egyelőre nem reagált tudósítónknak a hírre. Szijjártó Péter nemsokára sajtótájékoztatót tart.
"Most az Országgyűlésnek van cselekvési lehetősége. A kormány az Országgyűlésnek felelős. Az Országgyűlés dönt a miniszterelnök személyéről. Az Országgyűlés helyreállíthatja a szükséges társadalmi bizalmat. A megoldás kulcsa a parlamenti többség kezében van" - mondta Sólyom László köztársasági elnök a választási urnák lezárása utáni beszédében. Az államfő úgy vélte, az elmúlt hetekben a felháborodás jogos volt, a békés tüntetések az emberek egészséges erkölcsi érzékét bizonyították, a katarzis, az erkölcsi megújulás azonban elmaradt.

Az államfő hangsúlyozta, hogy a legsürgetőbb feladatnak tartja az államháztartás rendbetételét, de szerinte ilyen gazdasági programot nem lehet sikerre vinni a terhet viselők bizalma nélkül. Sólyom bírálta a rendőrségi túlkapásokat, a tüntetők nem alkotmányos követeléseit és az önkormányzati választás népszavazásnak való beállítását is.

10.01. 19:08 Orbán nem megy a térre 
Bár a tüntetők várják a Fidesz elnökét, Orbán cáfolta hogy elmenne este a Kossuth térre. Viszont meg fog jellenni a Polgárok Házában.
10.01. 19:07 Székely Péter két százaléknak is örülne 
Két százalék fölötti eredménnyel lenne elégedett Székely Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnökségi tagja és főpolgármester-jelöltje. A parlamenten kívüli politikai erő az elmúlt négy önkormányzati választás mindegyikén harcba indította politikusai valamelyikét a tisztségért; 1998-ban Kollát Pál 2,8, négy évvel később Karacs Lajosné 0,62 század százalékos eredményt ért el.

Az antiliberális Budapest jelszavával kampányoló Székely Péter elmondta a távirati irodának, reménykednek, hogy abban a 11 megyében, illetve a fővárosban, ahol sikerült területi listát állítaniuk, bekerül a párt a közgyűlésbe. "Jó eredményre számítok" - fogalmazott a politikus pártja szereplésével kapcsolatban, konkrét adatokat azonban nem említett; tájékoztatása szerint a pártja által delegált megfigyelők nem jelentettek kampánycsendsértést a nap folyamán.

10.01. 19:06 A Fidesz örül a nagy részvételnek 
"Örülünk annak, hogy sokan voltak, hiszen ez a döntés legitimitását mindenképpen növeli, és világos tiszta képet kaphatunk arról, hogy az emberek mit gondolnak az ország helyzetéről, mit gondolnak felelősségteljes kormányzásról és hazugságról, mit gondolnak a megszorításokról vagy egy új alternatíváról" - mondta Szijjártó Péter szóvivő.
10.01. 19:05 Üres Tarlós sátra 

Egyelőre nem tapossák egymást Tarlós István hívei a Köztársaság téren. Az Erkel Színházzal szemben felállított nagy sátorban egyelőre néhány ember lézeng, plusz a tévéstábok igazgatják felszerelésük. A főpolgármester-jelölt sajtósa korábban jelezte, hogy Tarlós István csak már az eredmények ismeretében lép színre, tehát leghamarabb 21 óra környékén érkezik a sátorhoz. Az egyetlen érdekesség a sátorban egyelőre a „Tarlós Pista” névre címkézett bor, amit az aktivisták osztogatnak.


10.01. 19:03 A Fidelitas területfoglalási engedélyt kért a Várba 
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője, a Fidelitas elnöke megerősítette, hogy a Fidelitasnak valóban van területfoglalási engedélye hétfőre a budai Várba. Arra a kérdésre, hogy tartanak-e valamilyen rendezvényt, a szóvivő azt mondta: "adott esetben" igen. Szijjártó Péter részleteket nem árult. (MTI)
10.01. 18:59 Rosszul lett több szavazatszámláló 
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Irotán a szavazatszámláló bizottság egyik tagja rosszul lett, hozzá mentőt hívtak. A mentő kiérkezéséig a szavazást felfüggesztették. A mentő kiérkezését követően a bizottsági tag jobban érezte magát, a munkáját azonban nem tudta folytatni. Póttag bevonásával a szavazás tovább folytatódott.

A Baranya megyei Regenyén is rosszul lett a bizottság egy tagja, akárcsak a Pest megyei Budakeszin. Ezen a két helyen a szavazást nem kellett felfüggeszteni.

10.01. 18:52 Gyurcsány megérkezett az MSZP-székházba 

18:40-kor befutott a Köztársaság térre a kormányfő, Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára. A térre időközben még több rendőr érkezett. Juhász Ferenc MSZP-alelnök szerint "az emberek szerencsére nem féltek, és elmentek szavazni". Az újságírókat, ugyanúgy, mint áprilisban, csak az első emeletig engedik, följebb csak zöld karszalaggal lehet menni, bár Gyurcsányon ilyet tudósítónk nem látott.


10.01. 18:51 A fideszesek a mozgósításban bíznak 
A Fidesz kampányközpontjában, a Polgárok Házában egyelőre csak a sajtó lézeng, vezető fideszes politikust munkatársunk még nem látott a helyszínen. Úgy tudjuk, hamarosan érkezik Deutsch Tamás és Varga Mihály. A Fidesz egyes munkatársai saját mozgósításuknak tudják be a részvételi adatokat. Az első sajtótájékoztatót Szijjártó Péter tartja, nem sokkal fél nyolc előtt.
10.01. 18:49 Kizártak egy szavazatszámlálót Füzesabonyban 
Kizárták az egyik füzesabonyi szavazatszámláló bizottság pártdelegált tagját, mert a "kelleténél többet segítetett" egy szavazólap kitöltésénél, tájékoztatta vasárnap a helyi választási bizottság elnöke az MTI-t. A kirárt bizottsági tag kimondta a támogatandó párt nevét a szavazópolgár előtt, közölte Nagy István.
10.01. 18:48 Rendőrök köröznek a Duna-palota körül 
A BRFK kordont vont a Duna-palota elé, ahol az Országos Választási Bizottság székel. Riporterünk több rendőrségi kisbuszt, sőt rohamrendőröket is látott az épület körül. A rendőrök kisebb csoportokban köröznek a háztömb körül. Az MTV autóját külön biztonsági őrök védik.
10.01. 18:41 Ezerötszázan a téren 
Elhatárolódik Makoveczék akciójától a Kossuth téri tüntetés egyik szervezőcsoportja, a Magyar Nemzeti Bizottság. Valószínűleg Szűrös Mátyásra és Pozsgay Imrére utalva azt mondták, bukott pártállami vezetőknek nincs keresnivalójuk a Kossuth téren, ahol éppen nagyon halkan egy hardrockzenekar játszik. A téren körülbelül ezerötszázan vannak. A rendőrök kisebb csoportokban állnak a kordon mögött.
10.01. 18:35 A Zala megyei Iborfián százszázalékos volt részvétel 
A demokratikus választások zalai történetének egyedülálló rekordját hozta a vasárnapi önkormányzati választás: a közép-zalai Iborfia 24 arra jogosult lakójának mindegyike már délután leadta szavazatát, közölte a helyi választási bizottság vezetője.

Matyovszky Mátyás elmondta, az utóbbi két ciklusban az országgyűlési képviselői és helyhatósági választásokkor egyaránt 90 százalékhoz közeli, olykor a fölötti volt a megjelenés, de "ilyen tökéletes aktivitásra", azaz százszázalékos részvételre nem számítottak. (MTI)

10.01. 18:21 Horn szerint Demszky újra megnyeri 
Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke szerint a minimális célok a főpolgármesteri cím megszerzése, budapesti listán pedig 15 százalékot tart reálisnak, ennél többnek persze örülne, de ezzel is elégedett lenne. Emellett a vidéki polgármesteri helyek megtartását tartja fontos célnak.

Budapesten annak ellenére biztos Gegessy Ferenc (IX. kerület) győzelmében, hogy a szocialisták ellenjelöltet állítottak, és nagyon bízik benne, hogy Zuglóban Weinek Leonárd a közös támogatással megszerezheti a győzelmet. Az SZDSZ saját közvélemény-kutatása szerint nem kétséges Demszky győzelme, mondta Horn.

A petíciózó Új Magyarországért Egyesület vasárnap sms-ben buzdított a Parlament el&őtti demonstráció folytatására, és a Fidesz-elnök eljövetelét is beígérte.
10.01. 18:10 Sátor Tarlós irodájánál 
Tarlós István Köztársaság téri irodája előtt hatalmas esküvői sátor áll. Viszonylag még kevesen vannak, a dobozos sör ára 350 forint.
10.01. 18:08 Sok rendőr a Köztársaság téren 
Az MSZP székházában nincsenek sokan, de rengeteg a biztonsági ember és a rendőr. A parkban két rendőrautó és két rendőrbusz várakozik, és újabb csapatok érkeznek. Az MSZP székházát hármas kordonnal vették körül, és a bejárat előtt - ellentétben a tavaszi választásokkal - nincs sátor, valószínűleg azért, mert nem várnak sok embert. A büfé működik a székházban, de ott nem lehet alkoholt kapni. Tudósítónk Szabó-Stein Imrét, Molnár Gyula fővárosi MSZP-elnököt, Lendvai Ildikó frakcióvezetőt és Gál J. Zoltánt államtitkárt látta megérkezni.
Több helyen gyertyafényes választást tartottak hajnalban, Pakson egy idős férfi elhunyt.
A Fővám téren egy olyan autó parkolt, amelynek oldalán kép és felirat szólít fel az egyik jelölt támogatására.
10.01. 09:31 Meghalt egy idős szavazó Pakson 
Meghalt egy idős férfi egy paksi szavazóhelyiség előtt, miután szavazott. Paks külterületi választókörzetében, a biritói szavazókörből a szavazást követően kijött egy 74 éves bácsi, aki a szavazóhelyiség előtt rosszul lett, összeesett, és a helyszínen meghalt, mondta Sebestyén István, a területi választási iroda vezetője. (MTI)
« előző 10  1 ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15  
« előző   következő » 

N;
hirdetés