Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

« előző 10  1 ... 11 | 12  
« előző   következő » 
03.15. 21:50 Könnygáz az aluljáróban is 
A Deák téren az aluljáróba is jutott a könnygázból.
03.15. 21:56 Nincs itt semmi látnivaló 
A rendőrök a személyes meggyőzésre tértek át a Madách téren. Kollegánkat győzködték, hogy nincs már semmi látnivaló, menjen haza.
03.15. 22:00 Kifogyott a vízágyúkból a víz 
Az Andrássy úti oszlatáshoz használt két vízágyúból kifogyott a víz, és a helyszínen nem is tudták újratölteni őket, mert az utcai tűzcsapból nem jön víz. (Hír Tv)


Fotó: Huszti István
03.15. 22:01 Egyre kevesebb a tüntető 
Belváros: A Petőfi Sándor utcában felgyújtott, felborogatott kukák jelzik a tüntetők útját, akik most éppen a volt Úttörő Áruháznál gyülekeznek, de alig pár tucatnyian vannak. A Kossuth Lajos utca végig járható.


Fotó: Huszti István
03.15. 22:02 Garamvölgyi: Több tucat embert állítottak elő 
Több tucat rendbontót állított elő a rendőrség, mondta az ORFK szóvivője csütörtökön késő este. Garamvölgyi László az előállítások pontos számát nem tudta megmondani, arra hivatkozott, hogy folyamatosan visznek be rendbontókat több rendőrkapitányságra. Azt viszont közölte, hogy Budaházy mellett elfogtak még egy olyan személyt, akit az MTV-székház ostroma óta köröztek. (MTI)


Fotó: Barakonyi Szabolcs
03.15. 22:03 A hangosbeszélő nem pihen 
A Deák tér lényegében kiürült, ennek ellenére a rendőrség változatlanul hangosbeszélőn szólítja fel a garázda tömeget a távozásra.
03.15. 22:10 Szíjjártó: Orbán nem kapott sms-t Kókától 
"Ez egy újabb hazugság, Orbán Viktor semmiféle sms-t nem kapott Kóka Jánostól" – mondta Szíjjártó Péter, a Fidesz szóvivője arra reagálva, hogy Kóka János gazdasági miniszter, az SZDSZ elnökjelöltje sms-ben kérte Orbán Viktor, hogy szólítsa vissza az embereket az utcáról. (Hír tv)
03.15. 22:12 A tűzoltókat is megdobálták 
A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság hat tűzoltóraja vett részt a város különböző pontjain a tüntetők által gyújtott tüzek oltásában. Molnár Péter szóvivő elmondta, hogy az Oktogonon, az Andrássy úton, a Roosevelt téren, valamint az Erzsébet téren egyszerre kellett tüzet oltaniuk. Nyolc tűzoltóautóval vonultak ki. A rendőrökhöz hasonlóan a tűzoltókat is megdobálták. (MTI)
03.15. 22:16 Szlalompálya az Andrássy úton 
Az Andrássy úton szlalomoznak az autók, olvadt kukák maradványait, szemétkupacokat és felborított telefonfülkéket kell kerülgetniük. Takarítógépek még nincsenek a környéken.


Klikk!
03.15. 22:17 A Roosevelt téren feloszlatták a tömeget 
Roosevelt tér: Feloszlatták az itt összegyűlt félezer embert. A rendőrség visszavonult, de a Kossuth térre vezető utcákat rendőrsorfal zárja el. Az úttorlaszokat is felszámolták. A Dohány utcából, az Astoria és a Deák tér környékéről is kiszorították a rendbontókat, akik szétszóródtak a környező utcákban. (MTI)
03.15. 22:22 Megbilincseltek nyolc embert a Sas utcában 
Belváros: Nyolc emberre került gyorsbilincs a Sas utcában. Az elfogottak többsége fiatal, az egyik előállított fejére csuklyát húztak a rendőrök. A rendőrök megmutatták azokat a fémgolyókat, amelyekkel a tüntetők csúzlizták őket. (MTI)
03.15. 22:29 Rendőrautókat dobáltak meg a Blaha Lujza téren 
Blaha Lujza tér: Néhány tucat fekete ruhás, maszkot viselő rendőrautókat dobált meg. Az autókból kiszálló rendőrök elől a környező utcákba menekültek. (MTI)
03.15. 22:35 Megindult a forgalom 
A Deák térről levonultak a rendőrök, a Kiskörúton megindult a forgalom, a környéken már csak egy-két kisebb csoport lézeng.
03.15. 22:38 Öt rendőrt és egy civilt láttak el eddig a mentők 
Öt rendőrt és egy civilt láttak el csütörtök késő estig a mentők, tájékoztatott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A rendőrök közül egyet kellett kórházba szállítani. A civilt is az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe vitték fejsérüléssel, igazán súlyos sérült azonban nincs. (MTI)
03.15. 22:42 Nyugalom, béke, közlekedési múzeum 
A Károly körúton állomásoznak a rendőrök, már felszálltak a teherautókra, buszokra, nyugalom és béke van. Az útszakaszon régi rendőrségi járművek tanyáznak, egy járókelő meg is jegyezte: közlekedési múzeum.


Fotó: Földes András
03.15. 22:49 Az Oktogont még őrzik a rendőrök 
Az Oktogon még le van zárva, de a sok rendőrön kívül csak szeméthalmokat látni a téren.
03.15. 23:00 Viperát, gázspray-t találtak pécsi fiataloknál 
Pécs: Három huszonéves pécsi fiatalembernél a közbiztonságra veszélyes eszközöket találtak a rendőrök. Előállították őket, késeket, viperát és tiltott gázsprayt koboztak el tőlük, és gyorsított szabálysértési eljárásban pénzbírságot kaptak. (MTI)
03.15. 23:25 Tüntetők verekedtek össze egymással 
Blaha Lujza tér: Láthatóan ittas tüntetők összevitatkoztak azon, hogy felgyújtsanak-e még egy szemeteskukát. A szóváltás elfajult, a vitatkozók vasrudakkal estek egymásnak. Az egyik verekedő sérüléseit az időközben kihívott mentők látták el. (MTI)
Péntek hajnalra sikerült befejeznie a közterület-fenntartóknak a zavargások utáni takarítást. Közel 200 köbméter hulladékot kellett összeszedniük.


Fotó: Földes András
03.16. 08:37 Kékben játszik az Oktogon 
Reggelre alig maradt valami nyomuk az éjszakai zavargásoknak. A törmelékeket, felgyújtott kukákat eltakarították, a felborogatott telefonfülkéket elszállították a köztisztaságiak. Az Andrássy úton rend van, tulajdonképp csak a vízágyúzásból visszamaradt kék festék árulkodik az Oktogon környékén az éjszakai helyzetről. Az őszi eseményekkel ellentétben most nem érződik annyira töményen a könnygáz sem, a péntek reggeli napsütésben bátran lehet sétálni, nem kell attól tartani, hogy elered az ember könnye.

Március 16., reggeli képek
Március 16., reggeli képek
03.16. 08:54 Feloldották az Aradi utcai zárat 
Nincs már kordon a Nemzeti Nyomozó iroda épületétél, péntek reggel csupán három rendőr posztolt a sarkon. Tegnap délután, este a rendőrség lezárta a környéket, miután híre ment hogy elfogták és az NNI Aradi utcai épületébe vitték Budaházy Györgyöt. A hírre tüntetők egy csoportja az NNI-hez akart vonulni, de a Csengery utcát a Terror Háza Múzeumánál és a Vörösmarty utcát az Andrássy út felöli részénél kordonnal lezárták, és körülbelül száz rohamrendőrt vezényeltek a helyszínre.


Reggeli képek, klikk!
03.16. 09:17 17 helyen gyújtogattak a zavargások alatt 
Összesen 17 tűzesethez kellett kivonulniuk a fővárosi tűzoltóknak a csütörtök esti zavargások kapcsán, közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője pénteken. Padokat, kukákat, építési anyagokat gyújtottak fel a belváros több pontján, többek között az Andrássy úton, a Deák téren és a József Attila utcában. (MTI)
03.16. 10:06 Kassán tízen fütyülték ki Gyurcsányt 
A kassai szélsőjobb képviselői hangoskodtak szerda este a felvidéki város március 15-i megemlékezésén, amikor a magyar kormány képviselője felolvasta Gyurcsány Ferenc kormányfő üzenetét. A rendbontók tíz fős csoportja akkor kezdett hangoskodni, amikor Gyurcsány Ferenc neve elhangzott a teremben. (MTI)
03.16. 10:34 Budaházyt két bűncselekménnyel gyanúsítják 
A Nemzeti Nyomozó Irodában éjfélig tartott a két bűncselekménnyel gyanúsított Budaházy György kihallgatása, mondta el a csütörtökön őrizetbe vett férfi ügyvédje, Gaudi Nagy Tamás. Az egyik az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete, mert két hete felhívást tett közzé a kormány leváltására, a másik a szeptember 18-i szovjet emlékmű megrongálása mint rongálás bűntettének minősített esete. A jogász közölte, hogy nem tartják megalapozottnak a gyanút, és ellenvetéssel élnek. (Magyar Rádió)
Navracsics Tibor szerint a magyarországi polgári demokrácia legnagyobb békés megemlékezését tartotta március 15-én a Fidesz. A párt frakcióvezetője kijelentette, hogy a Fidesz nyílt téren, békésen, jókedvűen ünnepelt csütörtökön, szemben a kormánnyal, amely kordon közé zártan, riadtan, gyáván, válogatott közönség előtt emlékezett. Ami hat óra után történt, az nem a Fidesz által rendezett március 15-ének a része volt, az nem március 15-höz tartozik. (MTI)
« előző 10  1 ... 11 | 12  
« előző   következő » 

N;
hirdetés