Keller államtitkár lesz

2008.02.13. 14:41
A keddi minisztercsere után alaposan átrendezték az államtitkári posztokat is. Keller László pénzügyi, Simon Gábor munkaügyi államtitkár lett. Csizmár Gábor Kiss Péter alá került, Baja megkapta az elektronikus kormányzat felügyeletét.

Csizmár Gábor a Miniszterelnöki Hivatal (MeH), Simon Gábor a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, Keller László pedig a Pénzügyminisztérium államtitkára lesz, jelentette be Budai Bernadett a szerdai budapesti kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

A szóvivő közlése szerint a MEH-ben Tordai Csaba ugyancsak államtitkárként tevékenykedik a jövőben, Gilyán György, a kancellária jelenlegi szakállamtitkára pedig a Külügyminisztérium szakállamtitkára lesz.

Budai Bernadett bejelentette, hogy az elektronikus kormányzat központ kormánybiztosi feladatait ezentúl Baja Ferenc látja el, államtitkári tisztsége megtartása mellett.

A kormányszóvivő kitért arra, hogy Sárközy Tamás jogászprofesszor a miniszterelnök tanácsadója lesz, de e tisztségét egyetemi tanári munkája mellett látja majd el, úgy, hogy nem kerül munkaviszonyba a MeH-ben és munkájáért megbízási díjat sem kap.