Ezekre merjen nemet mondani!

2008.02.26. 08:01

Egyetért-e azzal, hogy az új magyar polgárosodás támogatása érdekében 4 kérdésben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök programját kövesse az ország? A kormányfő az MSZP-tagok szavazataira kíváncsi, de itt bárki véleményt nyilváníthat! Szavazzon!

A szavazásnak vége

Gyurcsány Ferenc az MSZP-vel legitimizáltatná a parlamentben múlt hétfőn meghirdetett új politikáját, derült ki az MSZP választmányának szombati ülésén. A megerősítés formája pártszavazás lenne, magyarán bármelyik tag szabadon kinyilváníthatná, hogy mit gondol a kormányfő politikájáról. Itt most ön is szavazhat Gyurcsány új, polgárosodási politikájáról. De el?tte még egy kis kitérő. A polgárosodársól és annak eredményeir?l.

"A jobboldal nagyobbik része elárulta a polgári politikát. Elárulta, mert megijedt azoktól a nehézségekt?l, amelyek egy ilyen tartalmú modernizációs politikával szemben álltak. (...) Történelmi-társadalmi értelemben is fontos, hogy ezt a folyamatot a politikai közbeszéd centrumába el?ször a Fidesz állította, azt gondolom, hogy helyesen. (...) 2000. végén, két és fél év kormányzás után ennek a politikának 17-19 százalékos támogatottsága volt. És akkor történt egy fordulat." Ezt Gyurcsány írta blogjában néhány napja, talán kicsit irigyelve azt a 17-19 százalékot.

Na, de lássuk, mekkora támogatottsága van Gyurcsány új politikájának.

(Technikai okok miatt egy ideig az igen szavazatok a nemeknél jelentek meg, a nemek pedig az igeneknél. A hibát már kijavítottuk, és ez amúgy sem érintette a végeredményt, az igenek az igenekhez, a nemek a nemekhez számolódtak.)

"Egyetért-e azzal, hogy a munkahelyteremtés legyen meghatározó cél a kormányzati ciklus második felében?"

78% Igen
összesen: 20894 szavazat, 16370 Igen, 4524 Nem

"Egyetért-e azzal, hogy célzott programokkal segítsük, hogy a hátrányos helyzetű térségekben a segélyek helyett munkájuk legyen az embereknek?"

85% Igen
összesen: 20873 szavazat, 17769 Igen, 3104 Nem

"Egyetért-e azzal, hogy ösztönözzük, hogy minél több honfitársunk juthasson kedvezményes formában saját tulajdonrészhez a nemzet vagyonából?"

54% Nem
összesen: 20839 szavazat, 9549 Igen, 11290 Nem

"Egyetért-e azzal, hogy több jusson az iskoláknak, a több tudás, magasabb színvonal elérhetővé váljon minden gyermek és fiatal számára?"

83% Igen
összesen: 20890 szavazat, 17353 Igen, 3537 Nem