Perel a pécsi kulturálisfőváros-projekt leváltott igazgatója

2008.10.15. 13:55
A tisztségéből múlt héten, azonnali hatállyal felmentett Mészáros András munkaügyi perre készül. A főigazgató nem tartja jogszerűnek eltávolítását, hisz érvényes szerződéssel rendelkezik. Közben betöltötték a megüresedett posztokat, és sor került az első kapavágásokra is, melyekből a polgármester is aktívan kivette részét.

Kikérte a polgármesteri hivataltól a legutóbbi közgyűlés hangfelvételét és jegyzőkönyvét, valamint az eltávolításának körülményeit dokumentáló bizonyítékokat Mészáros András, volt EKF főigazgató, írja a Bama.hu. A leváltott direktor munkaügyi pert indít, mint mondja hatályos szerződéssel rendelkezik, és jogszerűtlennek tartja a vele szemben alkalmazott eljárást.

Nem csak Mészárost távolították el a pécsi közgyűlés döntnökei, hanem a főigazgató-helyettest (a posztot magát is megszüntették), valamint a kommunikációs igazgatót is. Ez utóbbi helyet már betöltötték, és Mészáros széke sem maradt sokáig üres. Október végére kell az új ügyvezetőnek (az eddigi pénzügyi igazgató Ruzsa Csabának) kidolgoznia az új irányítási struktúrát, amely elmozdítja a holtpontról a projektet.

Nagy csodát az új gárdától sem remél senki, mindenki számára nyilvánvaló, hogy az építkezések befejezésének 2010-es határidejét elfelejthetik a pécsiek.

A legimpozánsabb (és egyetlen) fejlemény, hogy az egykori B52 diszkót lebontották, és készen áll a terep a koncert- és konferenciaközpont megépítésére. Még múlt héten tett rá ígéretet Tasnádi Péter pécsi polgármester, hogy személyesen lesz jelen a történelmi pillanatnak is beillő első "kapavágásoknál", és be is tartotta szavát: ott buzgólkodott sárga sisakjában a munkások között.