Késnek a kulturális főváros építkezései

2008.07.28. 15:23
Késnek az Európa Kulturális Fővárosa legfontosabb építkezései Pécsett. A konferenciaközpont, a koncertterem és a Zsolnay Kulturális Negyed is csak 2010 végére épül meg.

Nagy valószínűséggel nem készülnek el az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) kulcsberuházásai 2010 elejére - írja a Dunántúli Napló. A konferenciaközpont telkén lévő B52 nevű klubépület bontását idén szeptemberre tervezték, ezzel szemben a pécsi közgyűlés úgy határozott, hogy ezt csak 2008. október-novemberben lehet elkezdeni.

Fél évet késik a koncertterem építkezése is, mivel a területen a múlt század elejéig köztemető volt, és a régészeti feltárásokkal a nyár helyett csak a jövő év elején végeznek a szakemberek. A terem felavatásának hivatalos időpontja 2010. január helyett március 15-re tolódott.

A Zsolnay Kulturális Negyed építésének befejezése is 2010. közepére várható: Pécs a tervező céggel csak július 30-án ír alá szerződést. A tervezési, bontási és építési munkák két évet vesznek igénybe, így azt legkorábban két év múlva, ősszel lehet átadni - írja a lap.