Havas Szófia nem lesz tanácsadó

2008.06.25. 16:55
Havas Szófia szocialista képviselő nem vállal tanácsadói megbízást az Egészségügyi Minisztériumban, cáfolta a Magyar Nemzet hírét a tárca és az érintett. A lap egy szerződéstervezetet ismertetett, de ezt senki nem írta alá.

Csak terv volt, hogy az Egészségügyi Minisztérium Havas Szófiát tanácsadóként alkalmazza, ezt a megbízást azonban Havas Szófia azonban nem fogadta el, közölte a tárca.

A Magyar Nemzet szerdai számában írt arról, hogy a lap birtokában lévő dokumentum szerint júliustól havi 850 ezer forintért tanácsadóként alkalmazza Havas Szófiát az Egészségügyi Minisztérium.

"A minisztérium tervezte, hogy képviselő asszonyt felkéri szakmai tanácsadási tevékenység ellátására", amelyről szerződéstervezet készült. Ezt azonban a tárca felsővezetése nem egyeztette, nem hagyta jóvá, és a dokumentum aláírás nélkül került nyilvánosságra - olvasható a minisztérium kommünikéjében.

A tárca és a szocialista képviselő között nincs fennálló megbízási szerződés tanácsadói tevékenység ellátására - szögezi le az Egészségügyi Minisztérium. Havas Szófia az MTI-vel azt közölte: ilyen tartalmú szerződést nem látott és nem is írt alá.

Havas Szófia az Index kérdésére azt mondta: nincs más szerződés sem, így nem vállal tanácsadói szerződést a tárcánál, a Magyar Nemzetet pedig beperli a hamis állítások miatt.