Kistapolcán már segélyekre sincs pénz

2008.03.23. 09:51
6 millió forintos adósság, befizetetlen közüzemi számlák, elmaradó segélyek és hozzájárulások – fizetésképtelenné vált Kistaploca. A baranyai településen jövő héten csődeljárást indítanak, az önkormányzatnak ugyanis elfogyott a pénze.

A kistapolcaiak felháborodtak: 25 családnak járna segély a baranyai faluban, de azt ebben a hónapban már nem kapták meg. Kistapolcán 230-an élnek, sok a nyugdíjas, a nőknek pedig egyáltalán nincs a környéken munkalehetőség. Az településen januártól megszűnt a körjegyzőség, három alkalmazottat ki kellett rúgni, az önkormányzatnak végkielégítést kellett nekik fizetni. Ezért nem tudják most kifizetni a segélyeket, de nem csak azt.

Vízszámla, villanyszámla, szemétszállítás, és a társulási szolgáltatások területén, ugye, a gyermekvédelmi, házi gondozás, illetve körjegyzőségi hozzájárulás, kistérségi hozzájárulás, tűzoltóság felé hozzájárulás, ezek mind ott vannak gyűjtve ezek a számlák – mondta Waller Ferenc, Kistapolca polgármestere.

Az önkormányzat nem akar hitelt felvenni, azt mondják később azt se tudnák fizetni. A polgármester a szerdai testületi ülés után csődöt jelent, ezután egy csődbiztos érkezik a településre, ő próbálja majd megoldani a település anyagi gondjait.