Játékpisztolyt fogtak Gyurcsányra

2008.05.01. 12:27
Öt biztonsági ember ugrott arra a férfira, aki játékpisztolyt fogott Gyurcsány Ferencre. Az állítja, hogy részeg volt. Garázdaság miatt indult ellene eljárás.

Játékpisztolyt fogtak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökre csütörtök délben az MSZP városligeti majálisán, jelentette tudósítónk.

Az incidens akkor történt, amikor a miniszterelnök a nagyszínpadra ment fel, hogy beszédet mondhasson.

Egy, az első sorban ülő pirosruhás férfi akkor vette elő és fogta rá a miniszterelnökre a szemtanúk szerint műanyagnak tűnő és az igazi fegyverhez képest túlságosan kidolgozatlan tárgyat, amikor Gyurcsány szembefordult a közönséggel.

A kormányfő testőrsége azonnal reagált, öten ugrottak a piros ruhás férfira, majd elvezették a helyszínről.

A Független Hírügyökség jelentése szerint a férfit a fővárosi nyomozók a XIV. kerületi kapitányságra szállították, ahol kihallgatták. A 33 éves budapesti férfit nem vették őrizetbe, hanem este negyed nyolc körül elengedték. Garázdaság szabálysértése miatt indul ellene eljárás.

A miniszterelnök amúgy zökkenő nélkül megtartotta beszédét, beleszőve a történteket a szónoklatába: "A mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, hogy ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak".

Nézzeg meg képeinket (Fotók: Huszti István)

Információink szerint egy férfitől csúzlit vettek el a testőrök. A Független Hírügynökség szerint két fiatalembert, akik hatástalanított gépfegyverekkel járkáltak az emberek között, már korábban elküldtek a rendőrök. Tudósítónk úgy tudja, hogy a Városligetbe szervezett programok egyikeként hatástalanított kalasnyikovok tárazását tanították az érdeklődőnek. A fiatalemberek valószínűleg onnan keveredtek az MSZP majálisára.

Őrizetbe vettek egy férfit, akinél gázfegyver volt, egy Thürmer Gyulát éltető férfit pedig elvezettek, miután trágárul beszólt a miniszterelnöknek, és összeszólalkozott a körülötte állókkal.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára délelőtt a Hősök terén szalagot kötött az ország májusfájára. Az MTI jelentése szerint a miniszterelnököt és feleségét több tucat ember kísérte keresztül a téren. Az emberek közül többen odamentek a kormányfőhöz, kezet fogtak vele, üdvözölték, volt aki néhány szót is váltott a miniszterelnökkel, egy idős nő pedig meg is csókolta Gyurcsány Ferencet. Az érdeklődök közül sokan fényképezték a kormányfőt és feleségét.