Az esztergomi polgármester az MSZP-t vádolja a gyújtogatással

2008.04.29. 21:15
Háza és autója felgyújtásában a helyi ellenzék egyes tagjai is részt vehettek, nyilatkozta Meggyes Tamás, polgármester az önkormányzati hetilapnak. Az esztergomi MSZP jogi lépéseket ígért a súlyos vádak miatt.

Meggyes Tamás, Esztergom fideszes polgármestere a helyi MSZP-SZDSZ-es ellenzéket is felelőssé teszi autója és háza felgyújtásáért, szerinte "a város költségvetésére bűnözők és spekulánsok vetettek szemet, akik összekapcsolódtak bizonyos helyi ellenzékiekkel", Meggyes Tamás erről az önkormányzat által támogatott hetilap, a Hídlap legfrissebb számában beszélt.

"Azt gondolom, hogy a házam és a kocsim felgyújtása nem egyetlen ember őrült cselekedete volt és úgy tűnik, hogy ebben a helyi ellenzék egyes tagjai is részt vettek" - jelentette ki a vele készült interjúban polgármester, aki politikai indítékot feltételez a gyújtogatás mögött.

Helyi rosszindulat

Meggyes Tamás kocsiját és házát április 8-án hajnalban gyújtották fel eddig ismeretlen tettesek. Az épületnél benzines kannákat találtak a tűzoltók.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy "a teljesen lepusztuló Gyurcsány-kormányzat utolsó akciói közé tartozhat ez is, - lásd a megyei jogú városok lehallgatás-botrányát vagy a rendőrpalota elleni műtámadást - ugyanakkor helyi rosszindulatra is szükség van ahhoz, hogy ilyen események megtörténhessenek".

jönnek a maffiamódszerek

Meggyes Tamás kitér arra is: a közelmúltban nyilvánosságra került, hogy az önkormányzat 2,4 millió forintért tanulmányt készíttetett az esztergomi online kommunikáció fejlesztéséről. Mint a helyi MSZP-SZDSZ-es ellenzék nyilvánosságra hozta, a tanulmány bővebb változata egyebek között tanácsokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan kell mozgósítani a jobboldali érzelmű embereket. A polgármester szerint az ügyhöz Nyíri Attila MSZP-s képviselőnek lehet köze.

"Az ügy kirobbantásával csak a városvezetésnek akartak ártani" - közölte Meggyes, aki szerint 2002-től 2006-ig a szocialista irányítású megyei hatóságokkal, rendőrséggel, ügyészséggel "üldöztettek a szó szoros értelmében, és mindehhez akkor a helyi szocialista frakció szállította a feljelentéseket. (...) akkor, azokkal a módszerekkel nem sikerült elgáncsolni, jönnek a maffiamódszerek".

Meggyes vádjaira reagálva Nyíri Attila, az MSZP városi frakció-vezetője az MTI-nek azt mondta, az ügyben megteszik a szükséges jogi lépéseket.